Berkesan ke MaMom Herbaworks® Milkbooster Chewable Tablet Tambahkan Susu Badan

Terpengaruh Testimoni MaMom Herbaworks® Milkbooster Chewable Tablet Pulak !! Berkesan Ke Untuk Ta...


Terpengaruh Testimoni MaMom Herbaworks® Milkbooster Chewable Tablet Pulak !! Berkesan Ke Untuk Tambahkan Susu Badan?


MaMom Herbaworks® Milkbooster Chewable Tablet Berkesankah Menambahkan Susu Badan

Dilema seorang ibu menyusu ! Siapa yang di lema tu? Mummy la..siapa lagi hehehe. Kadang-kadang pening dok memikirkan  anak-anak ni, yang masih menyusu badan. Nak putuskan, terasa sayang sangat. Sedih tengok muka si Dhia kalu tak dapat…merengek tengok adiknya menyusu. 

Sementara si kecik tu belum 2 tahun lagi. Dan, masih menyusu lagi. Malas nak fikir banyak, kita bagi je la dedua tu menyusu badan lagi.  Nanti, bila adiknya putus, putuskan sekali kakaknya. 

Itupun, kalau lah tak ada penambahan nombor tiga (3). Kalau ada yang ketiga…menyusu badan..lepas tu, dedua ni pun nak menyusu. Oh !! Tak dapat di bayangkan huru haranya nanti. Mau sampai sudah semua anak-anak tak putus susu badan. Eh, korang ..sorry ye. Cerita entri kali ni, bab mak-mak sangat ! Hal anak-anak yang buatkan mummy di lema !

Walaupun dah lebih 3 tahun menyusukan anak, menuntut ilmu penyusuan tak pernah berhenti. Setiap masa, mummy akan cari info pasal kebaikan menyusu melaui susu ibu.

Walaupun ada pengalaman, mummy bukanlah pakar dalam penyusuan badan lagi. 

Hmm ! Nak diceritakan, mummy dulu pun ada masalah. Masa tu pam susu untuk Dhia, tak keluar. Susu tak adalah sampai kering tapi, keluar tak banyak la. Sekali pam 2 oz je.

Bukan tak pernah ada masalah susu berkurang atau susu drop. Pernah terjadi ! Selalu terjadi pun ye juga.

Kadang- kadang rasa buntu juga.

Tapi, sikap positif, tak patah semangat . Support dari suami dan kawan-kawan. Haaaaa...sampai la ni, Dhia tak nak putus susu !


Macam mana nak tahu berkualiti ke tidak susu badan?  
Anak kenyang, tidur nyenyak dan perut tak masuk angin. Mummy kira susu berkualiti dah tu. 

Penjagaan makanan bagi ibu menyusu
Ibu menyusukan anak ini, perlu menjaga pemakanan. Kene ambil makanan yang boleh tambahkan susu seperti susu, kurma, kismis, buah-buahan, sayuran, dan gizi seimbang. Air masak juga perlu minum lebih kurang 3 liter sehari, 

Suplemen pilihan
Sebelum ini, mummy banyak makan suplemen berbentuk bancuh / air. Ada juga berbentuk tablet, tapi bukan yang khas untuk tambahkan susu. Kali ini nak cuba milkboster bentuk tablet.

MAHAL NAK MAKAN SUPLEMEN ?
Tak mahal mana pun MaMom Herbaworks® Milkbooster Chewable Tablet sehari kosnya dalam RM2.60 sahaja. Sebab sebotol tu berharga RM80. Mudah pulak tu, nak makan. Sambil bekerja pun boleh kunyah, tunggu tren, tunggu bas, memandu dan tak kira keadaan macamana pun, boleh makan. 

Jangan makan dalam tandas, sudah ! hehehehe 

Apapun, mummy tetap akan usaha untuk menyusukan anak dengan susu badan selagi termampu.
 
Susu Ibu dan Penyusuan Susu Ibu Ada di Tulis Dalam al Quran

” Para ibu hendaklah menyusukan anak-anaknya selama 2 tahun penuh, iaitu bagi yang ingin menyempurnakan penyusuan itu “- Surah Al-Baqarah, Ayat 233


Pentingnya menyusu dengan susu ibu, sampai disebut dalam al-Quran.



Antara kebaikannya, adalah membekalkan nutrien yang terbaik, menguatkan sistem imuniti, mencegah penyakit seperti asma, ekzema dan kolik, dan meningkatkan interaksi antara ibu dan baby kita.



MaMom Herbaworks® Milkbooster Chewable Tablet Berkesankah Menambahkan Susu Badan

Kebaikan untuk diri kita sendiri sebagai ibu ni pun banyak ! Membantu mengecutkan rahim, membakar kalori dan mengembalikan bentuk badan kita dengan lebih cepat.

Milkbooster bentuk tablet yang mummy sedang cuba ialah dari MaMom Herbaworks® Milkbooster Chewable Tablet

MaMom Herbaworks® Milkbooster Chewable Tablet Berkesankah Menambahkan Susu Badan


MaMom Herbaworks® Milkbooster Chewable Tablet Boleh Bagi Susu Badan Banyak Melimpah Ruah? Menambahkan Susu Badan?

Sekarang, mummy sedang mencuba MaMom Herbaworks® Milkbooster Chewable Tablet. Nak cuba suplemen yang kunyah-kunyah pula. Nak senang bawa gi travel katanya. Hehehe.. macam lah selalu sangat gi travel  tu! Tak pe..berangan dulu. Bak kata orang putih,  If You Fail to Plan, You Plan To Fail. Kalau kita tidak tak berjaya buat perancangan, kita sebenarnya telah merancang untuk tidak berjaya. Ha…gituuuu. Apa lagi. Jom berangan..eh..eh..jom merancang !

Asalnya, mummy nampak iklan MaMom Milkbooster Herbaworks dekat facebook. Banyak testimoni-testimoni positif dari Mamom Milkbooster Herbaworks. Memang terbukti berkesan, sampaikan ada yang terpaksa beli peti ais baru sebab dah tak muat nak simpan stok susu.

MaMom Herbaworks® Milkbooster Chewable Tablet Berkesankah Menambahkan Susu Badan

Isi kandungannya pun tidak meragukan. Dibuat dari ekstrak herba seperti alfalfa, habbatussauda, madu, kurma, spirulina, kacang soya, susu kambing.




MaMom Herbaworks® Milkbooster Chewable Tablet Berkesankah Menambahkan Susu Badan

 

Apa yang lebih meyakinkan mummy lagi adalah Irine Nadia juga dah cuba consume produk Mamom, dan memberikan feedback yang sangat memberangsangkan.



MaMom Herbaworks® Milkbooster Chewable Tablet Berkesankah Menambahkan Susu Badan
MaMom Herbaworks® Milkbooster Chewable Tablet Berkesankah Menambahkan Susu Badan



 


Mamom Milkbooster Herbaworks ada sijil Halal Jakim dan KKM. Mummy mummy kat luar sana tak perlulah risau ya.

TESTIMONI MaMom Herbaworks® Milkbooster Chewable Tablet sangat POSITIF, rugi kalau mummy tak mencubanya. 

Mummy terus order 1 botol terus, simpan dalam handbag. Boleh bawa ke mana-mana.

Testimoni MaMom Herbaworks® Milkbooster Chewable Tablet

 

 Sekali pam, susu keluar tak henti-henti

  

 


 
Selepas 1 minggu makan  MaMom Herbaworks® Milkbooster Chewable Tablet susu badan banyak.

 
Selepas pengambilan MaMom Herbaworks® Milkbooster Chewable Tablet, susu banyak dan pekat

 
 Kunyah 2 biji MaMom Herbaworks® Milkbooster Chewable Tablet Susu Bertambah


 
 MaMom Herbaworks® Milkbooster Chewable Tablet Sesuai Untuk Ibu Yang Bersalin Secara Pembedahan

 
Makan Seminggu MaMom Herbaworks® Milkbooster Chewable Tablet, 1 kali Pam Susu Dapat Banyak

Testimoni mummy pula macamana? ha... itu kene tunggu ye... Nanti mummy share di entri lain utnuk testimoni mummy dengan MaMom Herbaworks® Milkbooster Chewable Tablet.

Jom sama-sama kita cuba MaMom Herbaworks® Milkbooster Chewable Tablet. Kita buat testimoni sama-sama. Oh, ya..lupa nak beritahu, untuk pembelian MaMom Herbaworks® Milkbooster Chewable Tablet boleh hubungi :-


Instagram :


@mamom_tambahsusuibu
@mamom_tambahsusuibu
@mamom_tambahsusuibu
.

ataupun boleh je order direct terus
Whatsapp 019 372 1966

Kalau nak tengok banyak lagi testimoni atau still rasa ragu-ragu korang boleh "LIKE" .

FB Page :Mamom Milk Booster Herbaworks .





You Might Also Like

2 comments

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda