Friday, 18 March 2016

GOOGLE HANTAR SURAT?

APA PERASAAN BILA GOOGLE MENGHATAR SURAT.


GOOGLE HANTAR SURAT, AdSense, Income GOOGLE

Mummy terkejut …bila dapat surat sampulnya tertulis perkataan GOOGLE. Berita baik ke kurang baik tu ye? Tanpa berfikir panjang. Buka je terus surat tu, jeng..jeng..jeng

Surat dari GOOGLE ADSENSE
Rupa-rupanya dapat password GOOGLE ADSENSE, verify akaun untuk payment advice katanya.

LULUS GOOGLE ADSENSE
Alhamdulillah lulus sudah ! Mummy tak tak tahu pun, dah lulus akaun ADESNSE tu, sebab sekali dah pernah kene reject. Atas alasan :

Insufficient content: To be approved for AdSense and show relevant ads on your site, your pages need to have enough text on them for our specialists to review and for our crawler to be able to determine what your pages are about.

To resolve this issue, please work through the following suggestions:

    Make sure that your pages have sufficient text - websites that contain mostly images, videos or Flash animations will not be approved.

    Your content should contain complete sentences and paragraphs, not only headlines.

    Ensure that your website is fully built and launched before you apply for AdSense - do not apply while your site’s still in a beta or “under construction” phase or only consists of a website template.

    Place the ad code on a live page of your website. It does not have to be the main page, but test pages that are empty except for the AdSense ad code will not be approved.

    Provide a clear navigation system for your visitors so that they can easily find all of the sections and pages of your website.

    If you’d like to monetize YouTube videos, please apply for the YouTube monetization program. Note that blogs and websites that contain only videos will not be approve

PERNAH KENE REJECT GOOGLE ADSENSE
Dan, lepas kene reject tu…mummy malas nak pening-peningkan kepala. Just letak je banner GOOGLE ADSENSE. Letakkan kod GOOGLE ADSENSE di blog.

Dalam pada tu, approved ! Syukur !

BANYAK KE DAPAT DENGAN GOOGLE ADSENSE TU?
Baru berapa puluh dollar je dalam akaun ADSENSE mummy tu. Tapi, tak pelah..sabar menanti penuh sehingga $100 untuk di tunaikan. Ada rezeki adalah kan..



7 comments:

  1. Mummy berapa lama ambik masa nak approved adsense ni until dia bg surat ?

    ReplyDelete
  2. tahniah..done follow here #newbieskbba9 :)

    ReplyDelete
  3. Saya pun lps tukar domain .xyz, kod google adsense msa blogspot dulu tak boleh guna..request utk tmbh site (.xyz) ni tapi asyik kena reject je..

    ReplyDelete
  4. Hafiz: sept 15 declined..then xpasti bila approved. Rasa 2 bulan approved. Baru dapat surat

    Permata biru: Hi

    Kak Fiza: La ye ke..cuba lagi kak

    ReplyDelete
  5. Tahniah Linda, akak tak cuba lagi Google Adsense ni..nanti la..hehehe

    ReplyDelete
  6. pertama kali masuk sini ,macam kalau nak daftar bali akaun adsense ya

    ReplyDelete
  7. tahniah..lepas ni setting nak withdraw le plak..:P

    ReplyDelete

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda

Google+ Followers

Followers