Nana Mahazan | Nana's #30hari30gincu

Lipstik MAC dan Nana Mahazan | Nana's #30hari30gincu Antara instagram artis paling mumm...

Lipstik MAC dan Nana Mahazan | Nana's #30hari30gincu



Antara instagram artis paling mummy minat dan suka terjah hari-hari, tentunya instagram Nana Mahazan. Sebab? Bersahaja je orangnya, pastu banyak tips mak-mak dalam tu. Tak kurang juga tips senaman. Bab senaman ini, baru baca dan study. Mummy tak buat pun lagi. Bulan lepas sehingga bulan ini pula, Nana ada buat challenge Nana's #30hari30gincu lawa-lawa lipstiknya. Boleh simpan untuk reference. Manatau nanti nak cari lipstik ke kan. Boleh refer sini. Rajin dan gigih si Nana ni tau !. Mummy tak sahut la cabaran Nana's #30hari30gincu, sebab bukan banyak pun koleksi lipstik mummy.

Jom tengok, sedutan instagram Nana's #30hari30gincu ..mummy pun gigih compile 30 hari status instagram si Nana Mahazan tau :-


So i accepted @imanihsani challenge! Iman telah mencabar saya untuk pakai 30 jenis/warna lipstick selama 30 hari tanpa ulang kembali warna yang telah digunakan! Patut start besok tapi since dah pakai ni, why not start today/tonite

So here it goes, Nana's #30hari30gincu : .

Day1 : MAC - Living Legend - why this colour today? Coz i want to start the challenge dengan one of my favourite colour! #nanadangincu

Day2 : MAC - Yash
Nana's #30hari30gincu . - ade appointment ngan principal potential school for Althea next year.. So light/nude colour je n Yash is perfect! #nanadangincu


Day3 : MAC - Men Love Mystery
Nana's #30hari30gincu challenge untuk hari yg ketiga..
. - why? I love MAC Heroine but tu dark sgt for daily use or gi bfast kan, so this is shade of purple yg not too loud but yet give me the boldness.. Githeww.. Hahaha.. Morning! #nanadangincu #nanajendela


Day4 : Kat Von D - A Go Go
Yuuuhuuuuu.. Nana's #30hari30gincu for
. - ni kaler oren.. Oren sunkist mandarin.. Gitew.. No particular reason why this colour today.. Most of the time pun ikut mood.. Kalau ade event, then ikut baju or tema.. Huhuhu.. .
Ok good morning! 😘 #nanadangincu #nanajendela

Day5 : MAC (liquid matte) - Lady-Be-Good
Morning! Nana's #30hari30gincu for today!
. - today ade training/workout.. Over je pakai lipstick kan? But im still in this challenge, so tetap kena pakai for 30 hari kannn.. So something not too loud, nude but sweet.. Gituh! 😂 #nanadangincu #nanajendela

Day6 : MAC (liquid matte) - Personal Statement
Nana's #30hari30gincu challenge masih ada ye.. Bz dr pagi hntr Althea pas singgah pasar, balik masak, bg Aaqib makan, layan Isteri vs Tunang, tidokan Aaqib, now baru teringat nak post.. Padahal dah amik gambo dari pagi lagi.. Ok panjang.. Hahahaha..
. - why i chose this colour for today? Saje.. Terang skit.. Nnt gi paso dapat ikan murah skit... Hahahaha.. Mmg tak ah.. Okbye nak makan.. 😘😘 #nanadangincu #nanajendela

Day7 : MAC - Flat Out Fabulous .
Nana's #30hari30gincu hari ni special featuring @therealfafau.. One truly amazing person! Bangga dengan ko pond.. All d the lepas ni dalam apa juga yg ko buat.. Luv u! #nanadangincu

Day8 : MAC - Honey Love
Yeappp.. Nana's #30hari30gincu dah 8 hari dah! Today ade training, so lipstick yg nude sajork.. Honey Love ni antara lipstick terawal yg saya beli.. I love it so much! 😁😘 #nanadangincu #nanajendela

Day9 : MAC (liquid matte) - Back In Vouge
Masih lagi gigih utk #30hari30gincu ni tau.. Hahahaha.. Hari ni gi camping! Sbb tu rambut x kuasa nak blow kening pun x on point 😒.. Have a great weekend guys.. 😘😘 #nanadangincu

Day10 : Melt - 1. Blow (darker shade) 2. Blitzed (lighter shade) .
Sorry lambat hari utk #30hari30gincu sbb baru keluar hutan ni hah.. Hahahaha.. Terus mendapat inspirasi hutan iaitu lipstick kaler hijau! Hamekau.. Sukahati laaa.. Hahahahaa.. Today ade 2 kaler actually, so extra 1 tapi xpelah.. Kira x kira lah.. Tetap 30 hari 30 gincu.. Hahaha.. Ok abaikan.. Dah 10 hari kan? Lagi 20 hari lagi.. Kaler apa agak2 yg korang rasa lagi wild dari ni? Nantikan.. Kalu share kaler biasa biasa je nnt x thrill la kan.. 😝
Owh, payah nak carik kaler ijau.. Melt lipstick ni saya beli online.. 19usd.. #nanadangincu #nanajendela 😘

Day11 : MAC - Damn Glamorous .
Tak pakai lagi any red shades kan utk #30hari30gincu? Saya ade byk lipstick merah.. Ada yg merah pink pink, merah ke oren skit, merah trafik light, merah cili, merah darah, merah plum, eh, memacam jenis merah.. But now saya kurang pakai merah.. Tp pagi ni rasa mcm, nak merah lah.. So saya pilih Damn Glamorous ni sbb dia merah dgn sikitttttt pink.. Tak byk sgt pink dia mcm Relentlessly Red.. Ok whatever la nana oii.. Hahahaha.. #nanadangincu

Day12 : MAC - Taupe
#30hari30gincu dah hari ke 12 dah.. Kejap je rasa kan.. Lagi 3 hari dah half way.. Hehehehe.. Training day today! So biasalah kalau ade training, nude colour is d best! Hehehehe.. Motip nak work out pakai lipstick kaler merah.. 😂😂 Ok nak masak.. 😘😘 #nanadangincu #nanajendela

Day13 : Jeffree Star (liquid matte) - Unicorn Blood
#30hari30gincu today saya sukaaaa.. Mad love for Jeffree Star ni sbb liquid matte dia power! Kaler mmg awesome! Love it! This one i bought online jugak.. Kat website dia.. I love dark lips sbb dia akan buat saya lebih konfiden.. Gituh! Yg xsuka xapa.. Ramai suka kaler soft soft, saya tgk mood.. Hehehehe.. Have a great day guys! 😘 #nanadangincu #nanajendela

Day14 : MAC (liquid matte) - Divine Divine
#30hari30gincu nana ni dah hari ke 14.. Dah 2 minggu dah.. Fuhhh.. Ade yg kaler fav korang ke? My fav? All! Hahahahaa.. U guys know my fav kan.. Dark colours.. Hehehehe.. Ni kalau nak sweet sweet pakai la kaler pink.. Tapi kena tgk tempat n baju gak sbb Divine Divine ni agak pink n light.. Bukan dark pink.. Kalau make up xkena, nmpk bibir je kedepan.. Hehehe.. Selamat bekerja yg bekerja, selamat ngemas, masak, jaga anak, lipat baju bagi yg xkeje (well actually suri runah pun bekerja kan? Hahahaha) 😘😘 #nanadangincu

Day15 : MAC - Fashion Revival (+ MAC liquid matte Mademoiselle kat tgh skit) .
#30hari30gincu finally with one of my favourite colour! Love it! Love it! 😍 yg lain fav jugak tapi ni fav lebih skit.. Cane tu? Hahahaha.. Selalu kalau dark colour lipstick korang leh campur ngan nude colour kat tgh bibir utk dptkan efek yg lebih berdimensi.. Cewahhh.. Nnt korang try k.. 😘 #nanadangincu #nanajendela

Day16 : MAC (liquid matte) - Rich & Restless
#30hari30gincu di hari Sabtu ni happy happy sebab nak balik Muar! Yeeehooo.. Have a great weekend guys.. 😘😘 #nanadangincu

Day 17 : Melt - Shady Lady
#30hari30gincu n i love this shade! Melt nye lipstick matte dia mmg power (except for blow n blitzed yg kaler hijau tu xbape power matte dia 😬) Saya beli online di website dia.. Korang leh google je Melt Lipstick ke cosmetic ke.. Ok? .
Still in Muar.. N lighting dia power! Hahahahaa.. Best bila semua balik n gathering mcm ni.. Loveee! Have a great Sunday 😘😘 #nanadangincu

Day18 : MAC - Heroine (+ JeffreeStar Blow Pony utk efek tgh bibir)
#30hari30gincu hari ni menggunakan 2 lipstick lagi.. Tapi xpe.. Tetap kira satu juga.. Teeheee.. Hari ni ade shoot jap gi.. Tu yg make up bagai tuuu.. Thanks @hayattmarni make up kan kakak.. 😘😘 Eh baju lom tukau.. Hahahaha.. #nanadangincu

Day19 : MAC - Nouvelle Vogue .
Utk #30hari30gincu hari ni something light yet sweet yet hidup.. Gituhhhh.. Since my trainer Nana AlHaleq bercuti sebulan, maka saya akan training sendiri n seperti biasa ke gym utk wanita kat @curvesmalaysia.. Tak sabar nak work out.. N yes pepagi dah makan awal n nak share ngan korang as for now im taking clean food.. More protein utk build muscle n tone n of coz 6pack yg mmg saya aiming for! Thats my goal n vontot yg padu.. Hahhahaha.. So kena disiplin kan.. This is a new me.. Saya kurang utk ber fitness dulu.. Bukan apa sbb most of d time saya malas plus saya suka makan semua yg sinful.. Tapi, satu hari saya bgn tido, saya kata saya nak 6pack.. Kira cabar diri, boleh dpt x.. Dlm 2-3 bulan.. So saya buat.. Train kat gym, kat umah, masa mandi.. Haa kau.. N now, perkara yg paling saya tak reti, EAT CLEAN! Hahahahaha.. Kakak kau ni kan hantu nasik lemak.. Tapi Nana AlHaleq ckp ri tu xde masalah saya nak makan sbb amount of fat saya sgt low.. But hey, kalau nak cepat kena lah control kn? Hehehehe.. All good.. Kalau dulu mmg tak lah saya ikut MRB gi panjat bukit, now? Dah 2 kali and im enjoying it.. .
Saya tak kata saya xjaga sebelum ni, tapi saya rasa xde pape masalah (kecuali susah nau nak tambah berat.. Ntah kenapa xtau.. Metabolic rate very high juga..) but im ok sbb no major prob kan? But bila dah termengidam 6pack, dan ia perlukan pengorbanan, saya cabar diri saya.. Ok tu je.. Apesal panjang nau.. Xkena gambar la hoiii.. Hahahahahaha.. #nanadangincu

Day20 : MAC (liquid matte) - To Matte With Love
Hamagaaadddd.. Dah 20 hari dah #30hari30gincu ni.. Rasa mcm baru semalam je start.. Oh, lipstick ni saya baru beli hari isnin hari tu.. Ingat nak simpan hujung hujung, tapi pakai jugak hari ni sbb kaler dia mmg uummpphhh! Dark pink.. Sbb saya xde lagi dark pink.. Yg ada light pink, shocking pink, pink lite lite, pink pink merah, pink ke nude skit.. Hahahaha.. Actually mcm nak sama mcm Flat Out Fab but ni more pink dari Flat Out Fab sebab Flat Out Fab more to red ke pepelan.. Hahahahahaahaha.. Nama pun collect gincu, so walaupun beza kaler dia 0.0023 sahaja, tetap beli jugak.. Saya ingat by the end of this challenge, saya nak buat kuiz.. Sape dpt jwab saya belanja lipstick.. Ok x? 😁 #nanadangincu #nanajendela

Day21 : MAC - Runaway Hit
#30hari30gincu hari ni pakai kaler fav adikku si @iramohdamin ni.. Dia boleh korek smp hbs tau.. Hahahaha.. Something light sbb nanti ade playdate ngan Noah angel si @nvdism.. Xsabar nak sembang sembangggg.. Teehee.. See u later love! #nanadangincu #nanajendela

Day22 : Jeffree Star (liquid matte) - Posh Spice
#30hari30gincu hari ni kaler yg agak susah nak match.. Walaupun dia nude, tapi kaler dia agak bold.. Salah pakai nmpk mcm perokok tegar.. Hahahahaha.. Satu trick yg saya rasa membuatkan ianya berjaya utk digayakan adalah dengan menggunakan blusher yg terang.. Baru naik.. Kalau blusher pun ala ala hidup segan mati tak mahu, kusam jer nmpk nanti.. Tu pada saya lah.. Hehehe.. Ok sup ayam for d kids hari ni.. 😘 #nanadangincu

Day23 : MAC (liquid matte) - Feels So Grand
Exactly how i feel today! Grand kauu.. Hahhaha.. Lagi 7 hari tinggal utk #30hari30gincu kan? Ape je plan korang weekend ni? Pape pun, have a blast k.. 😘😘 #nanadangincu

Day24 : MAC - Pander Me
#30hari30gincu di hari2 terakhir.. I love this colour! Cant go wrong with this.. Bebila pun sesuai je.. 😁 Off to MIL's.. Have a great Sunday.. 😘😘 #nanadangincu #nanajendela

Day25 : Kat Von D - Wonderchilde
This shade of coz one of my fav sbb pepel.. Yes it is matte.. N yg ni special sebab dia ade glitter effect.. Love it! Saya ade beberapa purple nye shades, but this lain dari yg lain.. Alright, 5 days left! Korang stabdby last day #30hari30gincu saya akan bagi soalan k.. Nak bagi lipstick (of coz yg baruuu) utk sape yg berjaya jawab.. Sape lah agaknya ye? Hehehe.. Oklah, selmat berhari Isnin.. 😘😘 #nanadangincu


Day26 : Melt - Bang Bang
Kalau korang ingat, masa day4 #30hari30gincu, saya ade pakai lipstick KatVonD kaler nak sama.. Tp tu dia sikittttt gelap dari ni.. But kalau pakai atas n bawah dedua, macam nak sama.. Tetap oren lah jugak.. Hehehe.. Tinggal 4 hari sahaja lagi.. 😘😘 #nanadangincu

Day27 : Jeffree Star (liquid matte) - Blue Velvet
Finally I hve a reason to use this shade on this #30hari30gincu challenge.. Sebab hari ni ade get together makan makan nasik kerabu with my kesayangan NanaFC or mereka lebih dikenali sebagai Persatuan Kucim Siam.. Kenapa? Xyah tanya.. Hahahaa.. So nasik kerabu biru, padan sgt ngan lipstick hari ni.. Kan? matilah nak gi work out nanti ngan bibir biru ni.. Hahahahaha.. Have a great morning guys.. 😘😘 💙 #nanadangincu

Day28 : MAC (liquid matte) - Oh Lady.
#30hari30gincu My oh my.. Love this shade.. Sape suka Fashion Revival mesti akan suka ini jugak.. Kaler dekat nak sama but this liquid.. N MAC liquid ni dia retro matte yg tahap ke-matte-an dia adalah ganda kuasa 3.. Haaaa.. Jadi saya sukaaaaa.. Dah 28 hari.. Tinggal 2 hari je lagi.. N insyaallah ade kuiz saya nak bagi on d last day.. Banjer korang lipstick jugak.. Ok? 😘😘 #nanadangincu #nanajendela


Day29 : MAC - Naturally Transformed .
Second last day utk #30hari30gincu ye.. Oh, lipstick ni saya akan forever ingat bilakah kali pertama saya pakai.. Kali pertama saya pakai Naturally Transformed ni pada press conference AF2015.. Iye.. Of coz ingat sebab masa pc tu dorang announce saya pengacara Diari AF2015.. So this colour will be forever dear to my heart.. Cewahh.. N besok, besok adalah hari yg terakhir.. Saya akan pakai lipstick yg membuatkan saya menjadi pengumpul lipstick yg tegar.. Korang leh agak x kaler apa? Walaupun mmg dah jarang pakai kaler tu tapi saya tetap xkan lupa jasanya yg membawa seribu keyakinan pada saya.. Weh ape sebak ni.. Hahahaha.. Ok.. Hari ni ade training/work out lagi.. Yahuuuu.. Have a great day! Its Friday! Next week cuti sekolah kan? 😁 #nanadangincu #nanajendela .
Hamagaahhh.. Sebelum terlupa.. I just love my new foundation.. Light weight rasa mcm xpakai foundation.. Semalam try kat MAC terus jatuh cinta ta ta.. Lepas habis 30hari30gincu kita sembang pasal foundation plak eh.. Ingatkan saya..

Lipstik untuk hari yang ke-30 hari 
jeng...
jeng..
jeng...

Tunggu Nana update kat instagramnya esok - Sabtu. Pastu, mummy nak tunggu announcement dari Nana untuk soalan contest ini. Tak sabo !


Hadiah menarik tu... Lipstik dari MAC ! Rounge Matte Liptick dan liquid. Mummy dah tengok warna lipstik ni. Memang aim sangat !


Oh lupa..dalam banyak-banyak lipstik Nana's #30hari30gincu..mummy juga ada berkenan. Berkenan MAC Back In vouge , Divine Divine dan juga Taupe.

Nampak Nana pakai sweet je..pastinya kalau mummy pakai pun akan nampak sweet. Tak gituuu? hehehehe 

Jangan marah ye Nana..lap u !

You Might Also Like

3 comments

  1. Wahhgg best nyann good luck. Yanie ada 1 je lipstick huhuh

    ReplyDelete
  2. dulu rajin beli lipstick MAC, tp belum hujung bulan dah pokai..baik duk diam2 pakai je apa yg ada..

    ReplyDelete

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda