8 TIPS PERKAHWINAN TIGA HARI SEBELUM BERGELAR SUAMI ISTERI

Persiapan perkahwinan adalah antara perkara penting bagi bakal pengantin. Owh ! Teringat mummy dul...

Persiapan perkahwinan adalah antara perkara penting bagi bakal pengantin. Owh ! Teringat mummy dulu sebelum nak kahwin. Pening dan stress juga. Walaupun mummy rasa seakan-akan persediaan kahwin tu dah selesai. Mengikut checklists yang mummy ada. Tapi, sebenarnya Allah je yang tahu tentang kerisauan mummy.

8 TIPS PERKAHWINAN TIGA HARI SEBELUM BERGELAR SUAMI ISTERI

Throwback sedikit checklists perkahwinan mummy dan daddy. Walaupun dah hampir 4 tahun berkahwin. Mummy masih simpan email checklists perkahwinan kami ini. 


PERSEDIAAN SEBELUM BERNIKAH DAN BERGELAR PENGANTIN

 

LIMA – SATU HARI SEBELUM PERKAHWINAN:


8 TIPS PERKAHWINAN TIGA HARI SEBELUM BERGELAR SUAMI ISTERI


  • Menghias pelamin, bilik tidur pengantin, membuat sirih junjung dan lain-lain hantaran. 
  • Memakai inai. 
  • Sediakan seterika, papan seterika, cermin, jarum dan benang, bagi memudahkan anda jika berlaku kecemasan.
  •  Menyediakan pakaian dan kasut untuk di pakai.
  • Menyiapkan dokumen yang perlu seperti kad pengenalan, nombor telefon yang penting, cas handphone (masa ini..mummy tak ada lagi powerbank)
  • Hubungi jurufoto, juruvideo dan lain-lain (kompang, silat dan sebagainya). Berikan mereka tentatif majlis dan awal pada majlis tersebut (jika perlu).
  • Tidur awal.

  • Mandi dengan mandian  aromaterapi untuk kesegaran badan. Urutan badan di SPA untuk manjakan diri.
Cerita bab mandian dan urutan badan di SPA. Mummy really recommended SPA yang terletak di Shah Alam ini. Dimana ianya sangat murah dan berbaloi.
 

PROMOSI MURAH SPA UNTUK BAKAL PENGANTIN DI CELEBRITI SPA SHAH ALAM


8 TIPS PERKAHWINAN TIGA HARI SEBELUM BERGELAR SUAMI ISTERI


Menawarkan pelbagai pakej untuk bakal pengantin. 

5 PERKARA PENTING KENAPA BAKAL PENGANTIN HARUS KE SPA CELEBRITI SPA

  • Bakal pengantin 
  • Hilangkan kotoran degil di tubuh badan
  • Menyerikan wajah
  • Hilangkan STRESS dan NERVOUS bakal pengantin
  • Merehatkan badan dan minda bakal pengantin

 
Selamat pengantin baru untuk semua bakal pengantin. Insyaallah nanti mummy share lagi tips dan CHECKLISTS PERKAHWINAN sebelum bergelar suami dan isteri.
Oh ya... Sebelum slot rawatan penuh. Jom cepat buat booking temujanji !! Hubungi :-



Celebriti Secret
Jalan Kristal K7/K, 
Seksyen 7, 40000 
Shah Alam, Selangor
Buka SETIAP HARI :· 11 PAGI –8 MALAM

Whatsapp:


MIZZ ANESSA 019-6348332
MIZZ NURIN 012-9409372
SIS ROSE 011-23406905

Instagram
: @spa_best_murah

Facebook: Celebriti SPA

You Might Also Like

7 comments

  1. Teringat masa dulu, buat mana perlu saje.

    ReplyDelete
  2. Nanti nak dah kahwin, boleh pergi spa kat sini. Aauummmm tak sabar rasanya

    ReplyDelete
  3. Singgah pagi ♥
    Nieyl 4 tahun lepas kahwin...
    Siap buat list...Alhamdulillah...
    segalanya berjalan dengan lancar...tanpa berhutang itu yg penting :)

    ReplyDelete
  4. kena bookmark ni.. senang nanti nak guna tepat pada masanya..hehe

    ReplyDelete
  5. Zaman akak dulu takde pun macam ni..malah 2 hari sebelum nikah kerja gak lagi..hehehehe

    ReplyDelete
  6. nice sharring kak lynda..nanti nak kawen nak pegi la spa ni..tak sabar pulak rasanya....ehhhh..hihih

    ReplyDelete
  7. huwaaa nice sharing! boleh guna pakai utk masa dpn ni =) tq sis

    ReplyDelete

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda