Semua nak jadi doktor !

15:49

Anak-anak minta main doktor-doktor !


Anak-anak minta main doktor-doktor !

Meriah sangat la hai bila anak-anak mummy ni ada. Tiga-tiga ni ada memang riuh ! Dua orang tu anak mummy.. SI Ariq tu pula anak susuan. Sama-sama manja. Kadang-kadang kesian juga. Bila time susukan dua anak ni. Anak susuan tu tak terbagi susu dah. Nasib Ariq ni memahami budaknya.


Daam pada yang sama, Ariq memang akan minta mummy layan dia. SUka datang berkepit. Manja-manja anak mummy ni ha.. Dhia dan Dzal pun sayang Ariq dah macam adik kandung. Lagi pun, memang tiap hari berjumpa.


Gelagat dorang main doktor-doktor. Sebiji meniru cara mummy daddy. Nak bagi Ariq ubat la tu kekononnya.


Si Ariq pun sporting..layan abang dan kakak main doktor-doktor sekali !


Ni pulak, turn kakak Dhia jadi doktor telinga pulak.


Set doktor-doktor ini entah ke berapa kali nya beli..Asyik nak beli set mainan doktor-doktor je budak-budak ini.

hrm.........


Si Ariq pun ikutkan sahaja. Dhia suruh baring. Ariq pun baring je. Hehehehe. 

Mummy tak ada paksaan korang nak jadi apabila besar nanti. Doktor ke lawyer ke cikgu ke engineer ke... Masih jauh perjalanan korang. Apapun, sebagai seorang mak. Mummy nak anak-anak mummy berjaya dunia akhirat.

You Might Also Like

2 comments

  1. mana maminyaaa.. jadi pesakit.. hehehe

    ReplyDelete
  2. in shaa Allah.
    moga jadi doktor ye anak2 :)

    ReplyDelete

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda

Google+ Followers

Google+ Badge

Followers

babab