Biobax Cool Theraphy Untuk Wanita Hamil Sakit Pinggang dan Belakang

16:22

Kisah Biobax Cool Theraphy, Wanita Hamil Sakit Pinggang dan Belakang - Sebelum ini, mummy ada share tentang Biobax Cool Theraphy ini. Siapa perasan? Ok.. yang tak perasan tu tak pe, boleh baca di SINI . Pengalaman mummy yang kerap sakit pinggang akibat bersalin cara pembedahan 2 orang anak dan menyusukan 2 orang anak. Kali ini, mummy nak kongsikan cerita tentang Irene Nadia. Rupanya dia pun pakai Biobax Cool Theraphy ini semasa mengandung ! Ada yang tengah mengandung ke sekarang? Ha...sakit pinggang kerap terjadi kan? 


Kisah Biobax Cool Theraphy, Wanita Hamil Sakit Pinggang dan Belakang


Biobax Cool Theraphy Untuk Wanita Hamil Sakit Pinggang dan Belakang


Kisah benar dari Irine Nadia, tentang pengalaman beliau mengandung anak yang ketiga.

Wanita hamil sakit pinggang dan belakang

" Teringin rasa nak share pengalaman diri sendiri mengandung anak pertama, anak kedua dan juga sekarang yang sedang mengandung lagi sekali anak ketiga. Ingat lagi dulu pernah cakap dengan husband, antara perkara yang aku tak boleh tahan masa sakit selain sakit contraction bersalin ialah sakit pinggang dan sakit belakang masa kandungan dah start membesar. 

Tau tak kenapa aku cakap macam tu? Sebabnya, itulah antara penyebab rasa tak selesa nak tidur setiap malam. Memang setiap kali mengandung rasa sakit sangat dekat bahagian pinggang dan bahagian belakang, lagi-lagi bila nak tidur malam. Pusing kiri, pusing kanan semua tak kena. Walaupun dah beli maternity pillow pun tak boleh nak selesaikan masalah ni. Huwaaaaaa T___T 

Kalau yang 1st time pregnen (anak sulung), mesti akan rasa risau gilerr and tertanya-tanya kenapa laaa sakit macam ni datang tiba-tiba. Yerlah, pengalaman baru bagi wanita yang bakal bergelar ibu buat pertama kali. Sakit belakang lagi-lagi dekat bahagian pinggang tu memang perkara NORMAL yang jadi. Aku boleh cakap yang kebanyakkan yang mengandung tak sah kalau tak alami sakit-sakit pinggang! hoho. Sakit belakang ni sebenarnya disebabkan perubahan pada size bayi dan rahim yang semakin membesar. Perubahan hormon masa pregnen pun antara salah satu dia jugak. Jadi, no wonder lah lagi besar kandungan si ibu, lagi kerap rasa sakit belakang. Macam aku sendiri, lepas bersalin je baby, barulahh rasa sakit belakang tu automatic hilang! Pheww lama kan. Tu la pengorbanan. hehe.

Time-time macam ni lah boleh ambil kesempatan sikit nak minta suami tolong urut dan picit-picit bahagian badan yang sakit. hikhik. Kadang rasa kesian jugak dekay suami, tapi nk buat macam mana, kalau tak urutkan, nak tidur pun susah. Sudahnya, esok pagi tu mesti bangun rasa tak fresh and bad mood :( Macam sebelum ni, kalau aku rasa sakit bahagian pinggang dan belakang, takde ubat yang khas pun, bila pegi jumpa doctor pun, doctor takde ubat nak bagi sebab diorang lebih prefer kita sendiri yg urut perlahan-lahan kasi lega sendiri. Makanya, aku sapu je minyak apa-apa janji minyak yang tak panas atau sapu lotion. Tu pun takdelah lega mana, sekadar kurangkan gitu-gitu je. 

Kali ni Alhamdulillah, rasa legaaaa sangat sbb dah jumpa satu product best untuk atasi sakit pinggang. Bukan minyak tau tapi jenis spray je. 

Alhamdulillah setakat ni aku antara salah seorang pengguna Biobax Cool Theraphy yang dah rasa keberkesanannya. Sebenarnya haritu ada orang yang perkenalkan Biobax ni pada aku untuk cuba. Mula-mula rasa was-was jugak, tapi macam tau-tau pulak memang aku perlukan product mcmni untuk atasi sakit pinggang time pregnen.

Biobax ni sejenis spray therapy yang boleh guna untuk kurangkan rasa sakit belakang, sakit pinggang, dan sakit lutut. Lebih focus untuk orang yang pregnen macam aku la sebab majoriti yang beli Biobax ni pun golongan orang pregnen. Jadi aku pun cuba sendiri dan rasa memang legaaaaaa sangat-sangat bila dah sapu. Rasa macam masalah terus setel sekelip mata! haha. Aku rasa sekarang Biobax antara benda wajib yang kena ada dekat rumah ataupun bawak sekali simpan dalam handbag. Senang nak guna! Trust me! Sebab selalunya sebelum aku nak share kebaikan sesuatu product, aku akan cuba dulu pakai. Jadi, tak perlu ragu-ragu tau ! :P

Biobax ni tak panas tau, cuma yang bestnya bila dah sapu je, terus rasa berangin sebab dia ada cooling effect. 

Biobax Cool Theraphy Untuk Wanita Hamil Sakit Pinggang dan Belakang

Meh aku terangkan cara nak guna, senang je pun.hihi. Ada 2 cara :-

- Pertama, terus spray direct dekat bahagian yang sakit dan urut slow-slow

- Kedua, spray dulu dekat tapak tangan dalam 1 atau 2x semburan pun dah cukup memadai, dan urut slow-slow ala-ala massage gitu. "

Mummy kongsikan pengalaman Irene Nadia sebab mummy bukan sedang mengandung. Tapi, mummy nak bantu wanita yang sedang hamil di luar sana. 

Kita dah pernah laluinya, memang Allah je tahu sakit pening ketika mengandung. Semua tak kene ! Semua sakit sana sini !

Dua tahun dan tiga tahun lepas mummy memang tak berani nak sapu minyak angin ke minyak urat. Takut efek pada baby dalam kandungan. Kalau dah kenal Biobax ini, next pregnancy tak perlu risau dah. Sembur sahaja !

Siapa yang sesuai pakai Biobax Cool Therapy ni? 


1. Wanita mengandung yang sakit belakang dan pinggang. Ada jugak testimoni yang mummy baca, ada yang bawa ke hospital guna Biobax dalam labour room. Guna masa dalam labour room tau! Dapat membantu sakit contraction. Nurse pun terkejut tau ! 

2. Dah lepas bersalin ini pulak, macam mummy memang tak sah kalau takde rasa sakit-sakit badan, sengal-sengal sendi. Betul tak?  Mungkin tak cukup tidur sebab jaga anak, atau masa waktu berpantang tak pantang betul-betul ataupun sebab-sebab yang lain. Pun boleh guna juga Biobax ni no hal ! 

3. Sesuai untuk mak dan ayah kita yang ada sakit-sakit badan, sakit lutut, angin atau lain-lain.

4. Ada yang jenis drive jauh ulang-alik tiap-tiap hari? Ha.. tu pun memang sesuai pakai Biobax jugak. Spray dan sapu je dekat bahagian belakang leher dan kiri kanan bahu. Konpem rasa lega!

Kandungan Biobax Cool Theraphy? 


- Eucalyptus Oil

- Habbatussauda Oil

- Olive Oil

- Za'faran

- Lemon Grass

- Halia Bara

- Kaffir Lime

- Pappermint

- Menthol Crystal

Bahan-bahan dalam Biobax Cool Theraphy adalah 100% organik. Jadi Biobax Cool Theraphy sesuai untuk ibu mengandung dan ibu berpantang.


Ada kelulusan KKM tak?

Semestinya ! Ada kelulusan KKM. Sebab tu mummy pun tak rasa ragu-ragu nak guna dan beli ! 

Biobax ada kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia. (NOT151103971K). 

Insyaallah selamat digunakan.

Harga sebotol Biobax? 

1 botol Biobax harganya R̶M̶8̶5̶ . Tapi skrg ada offer RM70 je satu. 
Apa yang bestnya.....POSTAGE FREE ye. 

(Untung tau sebab sebotol tu boleh tahan sehinga 500 kali semburan)


Kini, Biobax Cool Theraphy adalah teman setia mummy. Biobax wajib ada dalam handbag semua wanita. Boleh jadi salah satu senjata juga ni ! hehehe.

Haa apa lagi? Jom lah dapatkan seorang satu atau belikan untuk insan yang tersayang! 

Sekiranya berminat boleh whatsapp atau telegram mummy di 012-6460421 (agen Biobax Cool Theraphy)

You Might Also Like

7 comments

  1. Mommy pon memang wajib bawa biobax dalam handbeg juga..kalau nak keluar tu memang akan capai biobax letak dalam handbeg..takdelah mommy mengomel sakit kaki lagi..terus spray dan sapu sikit je boleh sambung shopping.

    ReplyDelete
  2. Tak pernah Cuba lagi Tp nak mencuba nanti..dh jadi agent Ni kena la Cuba Kann...

    ReplyDelete
  3. Sebab derita sakit pinggang dan belakang buatkan ramai ibu2 fobia nak beranak lagi.. betul ke?

    ReplyDelete
  4. orang perempuan boleh la tambah satu koleksi lagi utk disimpan dlm handbag ye dibawa kemana2

    ReplyDelete

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda

Google+ Followers

Google+ Badge

Followers

babab