Kawal Aktiviti Internat Anak Dengan Salam Browser

Salam browser, berbentuk Islamik dan Selamat Ketika Layari Internet.  Salam Ramadhan semua ! Apa...


Salam browser, berbentuk Islamik dan Selamat Ketika Layari Internet. Salam Ramadhan semua ! Apa khabar semua?  Macam-macam berita ada sekarang ini. Paling menakutkan mummy jika ianya berkaitan dengan anak ! Allahuakbar..takut sangat ! Anak-anak kita sekarang, semua dah di dedahkan dengan IT mengikut peredaran zaman. Dhia dan Dzal juga sama. Walaupun baru sahaja berumur 2 dan 3 tahun dan belum pandai membaca dan mengeja. Mereka pandai explore internet. Bukan sahaja pandai menggunakan youtube, malah pandai download games juga! Tak di ajar pun sebenarnya. Tapi, umur seperti mereka yang mempunyai keinginan ingin tahu yang sangat tinggi. Mereka sangat kretif dan cepat belajar. Tu yang paling mummy risau sangat ! Bolehkah kita benteras melalui Salam browser, berbentuk Islamik dan Selamat Ketika Layari Internet ?

Salam browser, berbentuk Islamik dan Selamat Ketika Layari Internet ?


Sebagai ibu bapa, memang kami sangat risau terlepas pandang terhadap anak-anak ini. Hrmmm...lagi-lagi youtube tu. Kadang-kadang mereka sedang menonoton video games atau lagu kanak-kanak. 

Salam browser, berbentuk Islamik dan Selamat Ketika Layari Internet ?

Tapi recommendation di youtube akan keluarkan video suggestions yang lain-lain. Pada zahirnya kita nampak "Allah..itu kartun sahaja" . 


Salam browser, berbentuk Islamik dan Selamat Ketika Layari Internet ?
keluar pula cerita frozen mengandung bersama spiderman !

Cuba melihat hingga habis. Apakah jalan cerita itu sesuai dengan anak-anak kita? 


BROWSER LAYARI INTERNET PILIHAN MASA KINI

Salam browser, berbentuk Islamik dan Selamat Ketika Layari Internet ?


Mummy sering menggunakan browser mozilla, google chrome atau internet explorer sewaktu melayari internet.

Baru- baru ini mummy dapat tahu ada browser yang baru lebih selamat dan banyak kelebihannya. Browser itu ialah Salam Browser


APAKAH ITU SALAM BROWSER

Salam browser, berbentuk Islamik dan Selamat Ketika Layari Internet ?

Mesti ramai yang tertanya-tanyakan. Apa sebenarnya Salam Browser ini? Salam Browser ialah pelayar web yang lebih kurang sama seperti Google Chrome. Ianya berbentuk Islamik, selamat, dapat mencegah laman lucah,  pop up lucah, mengelakkan kandungan yang berbahaya seperti scam, pishing dan penipuan internet serta melindungi privasi kita sebagai pengguna. 


KELEBIHAN SALAM BROWSER UNTUK MELAYARI INTERNET

Antara kelebihan Salam Browser ialah :-

Salam browser, berbentuk Islamik dan Selamat Ketika Layari Internet ?

1. Dapat mengahalang akses lucah
2. Mempunyai amaran kepada pengguna mengenai laman-laman web lucah, judi dan laman sesawang yang boleh membahayakan.
3. Delete history atau membuang hasil carian yang berbahaya dan lucah di bahagian gambar serta video.

Salam browser, berbentuk Islamik dan Selamat Ketika Layari Internet ?

4. Ada perlindungan daripada laman phishing dan iklan spam.
5. Integrasi VPN percuma untuk melindungi pemantauan data, selain membolehkan kita mengakses kandungan yang dihalang mengikut lokasi. 
6. Fungsi Data Saver turut disediakan untuk pengguna melayari web dengan pantas tanpa menggunakan data yang tinggi.
7. Lebih daripada 1.4 juta laman web telah dihalang pada pelayar web ini selain pengguna turut boleh menghantar maklumat untuk menyenarai hitamkan laman web yang bermudarat melalui fungsi terbina pada pelayar web berkenaan.

SUDAH MUAT TURUN SALAM BROWSER

Salam browser, berbentuk Islamik dan Selamat Ketika Layari Internet ?

Yeay...mummy sudah muat turun Salam Browser di PC ofis dan juga laptop di rumah. Lepas ini, senang sedikit hati mummy dan daddy nak layari laman web secara selamat. Selamat tinggal pada web pop-up yang bukan-bukan! Entah virus ke apa tu kan ! Selain itu, mummy dan daddy juga dapat memantau secara terperinci aktiviti pelayaran internet anak-anak.

CARA MUAT TURUN SALAM BROWSER


Salam browser, berbentuk Islamik dan Selamat Ketika Layari Internet ?



2. Klik di bahagian muat turun

3. Run dan tekan YES

4. Siap download

5. Salam Browser akan berada di desktop !

Salam browser, berbentuk Islamik dan Selamat Ketika Layari Internet ?


Salam browser, berbentuk Islamik dan Selamat Ketika Layari Internet ?


Terus boleh layari internet secara selamat !

Keterangan lanjut, boleh layari :-




You Might Also Like

2 comments

  1. Kena buat sesuatu agar anak2 kita tak terpengaruh dgn citer2 kotor kat internet..Sekarang ni mcm2 benda masuk dari internet..kena banyam bagi tapisan agar tak melekat pada anak2 kita..Salam browser mmg terbaik..

    ReplyDelete
  2. Tu yang budak2 sekarang advance sikit sebab takde tapisan..nasib ada salam browser..selamat sikit

    ReplyDelete

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda