MENU LUNCH SEBELUM RAMADHAN 2016

14:23

ESOK RAMADHAN YANG DI NANTIKAN. HARI INI MASAK LUNCH TERAKHIR SEBELUM RAMADHAN 2016


MENU MUDAH LUNCH SEBELUM RAMADHAN


ESOK RAMADHAN YANG DI NANTIKAN. HARI INI MASAK LUNCH TERAKHIR SEBELUM RAMADHAN 2016   MENU MUDAH LUNCH SEBELUM RAMADHAN

Ayam Goreng Kunyit Garing
Menu wajib perlu ada..kalau tak ayam goreng. Mesti ikan goreng kene ada. Budak-budak ni suka buat ratah.

Sambal Ikan Goreng Sardin
Lama tak makan sardin dan lama juga tak masak sardin. Sebelum. Terliur dan teringat-ngat masa puasa esok. Jadi...masak juga hari ini. Ikan sardin tu goreng garing. Tumis bawang, halia, cili boh, air asam, secubit garam, tabur cili api....tambah air. Siap !

Sup Sayur
Sup so hoon kesukaan anak-anak. Sup pun sama suka dorang buat hirup. Mummy tak tumis minyak pun. Buat masak air je sayur kobis,  kobis bunga dan ikan bilis bersama bawang.

Kami laki bini tak kisah sangat bab lauk.. sebab dah standby dalam tupperware siap-siap ikan masin kurau goreng cili api. 



You Might Also Like

3 comments

  1. Bulan puasa ni makan simple2 pun dah best...

    ReplyDelete
  2. kite klu ade sup sayur dan ayam goreng memang selera makan naik..

    ReplyDelete

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda

Google+ Followers

Google+ Badge

Followers

babab