Pengalaman Berbuka Puasa 2016 Pada 1 Ramadhan 1437H

11:50

Pengalaman Berbuka Puasa 2016 Pada 1 Ramadhan 1437H kira-kira pada jam 5.30 petang dah buka puasa. Ohmai !! Awal berbuka ! Duduk negeri mana tu? Awal sangat berbuka. Hahaha. Duduk kat Kajang je. Buka puasa awal khas untuk anak-anak. Kasi anak-anak je berbuka puasa dulu. Walaupun sebenarnya, tak puasa pun dorang tu. Senang bagi makan awal. Tak adalah mengacau orang tua nak berbuka puasa nanti. Apa lagi Pengalaman Berbuka Puasa 2016 Pada 1 Ramadhan 1437H kami sekeluarga ye ?

Pengalaman Berbuka Puasa 2016 Pada 1 Ramadhan 1437H


Pengalaman Berbuka Puasa 2016 Pada 1 Ramadhan 1437H




Pengalaman Berbuka Puasa 2016 Pada 1 Ramadhan 1437H

Pengalaman Berbuka Puasa 2016 Pada 1 Ramadhan 1437H

Bila azan Maghrib berkumandang.....waktu berbuka puasa pun tiba. Hrm...siapa yang makan lagi? Ingatkan dah berbuka awal. Masing-masing dah kenyang. Rupanya, sambung makan berjamaah lagi. Hehehehe

Pengalaman Berbuka Puasa 2016 Pada 1 Ramadhan 1437H

Pengalaman lain, ialah kali ini kami dapat berbuka bersama mak abah dan keluarga adik. Abang je tak ada..sebab dia kerja syif dan susah cuti. Tak apa lah, nanti bebila boleh buka puasa sama-sama. Tak jauh pun kami semua tinggal. Masing-masing duduk berdekatan je.

Alhamdulillah juga, tahun ini mak duduk bersama kami...setiap hari dapat berbuka dan bersahur dengan mak ! Syukur alhamdulillah

Terima kasih mak,. datang dan masakkan nasi beriyani daging tempatan untuk menu berbuka 1 Ramadhan 1437H.

Sedap sangat ! Dok ulang-ulang makan..tak pe...esok boleh diet . hehehehe

You Might Also Like

7 comments

  1. Hai mummy...
    nieyl singgah sini...
    btl..tahun ni pun mak dan ayah duduk ngan nieyl..
    seronok sgt..dpt berbuka,sahur dan tarawih bersama...:)

    ReplyDelete
  2. Bulan puasa ni memang makan jer la xde pun fikir nak diet..hahaha...apapun puasa pertama berbuka jauh dari family dan sorang2 kat rumah sewa...sedih tau...

    ReplyDelete
  3. meriahnyaa! seronok makan berjemaah ni

    ReplyDelete
  4. Ingat lagi masa anak kami kecik lg masa tu kalau time sblm berbuka kena siapkan ais kiub sebekas bagi hanis makan sambil main.. kalau tak susah la kami hadap makanan, bila depa dah besar ni.. tgk ais kiub mesti ingat moment dulu2.

    ReplyDelete
  5. Bestnya lah dapat berbuka dengan makanan mak masak

    ReplyDelete

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda

Google+ Followers

Google+ Badge

Followers

babab