Sotong Sambal Masam Manis Berserai

Resipi Mudah 30 Hari Ramadhan Sotong Sambal Masam Manis Berserai Selamat pagi semua ! Dah sahur...

Resipi Mudah 30 Hari Ramadhan Sotong Sambal Masam Manis Berserai

Selamat pagi semua ! Dah sahur ke tadi? Makan menu apa tuuuu? Waktu buka puasa memang syiok kan. Tapi, nak bangun sahur 4 -5 pagi tu...adess. Agak ada kemalasan di situ ! Ok yang nak memu sahur atau buka puasa yang ringkas dan senang. Jom mummy kongsikan resipi Sotong Sambal Masam Manis Berserai

Sotong Sambal Masam Manis Berserai

Resipi Mudah: Sotong Sambal Masam Manis Berserai

Lauk buka puasa mummy. Kali ini, mummy memilih untuk memasak sotong pedas masam manis sambal daripada cili merah hidup.

Cara Buat Resipi Mudah Sotong Sambal Masam Manis Berserai:-

Tumbuk dan tumis:

  • Bawang Merah
  • Bawang Putih
  • Halia
  • Cili Merah hidup
  • Asam keping / asam jawa

Sotong Sambal Masam Manis Berserai

Hiris bawang besar dan serai - di tumbuk manja.

Tumis bahan yang sudah ditumbuk, masukkan serai, masukkan hirisan bawang bulat-bulat, asam keping / asam jawa dan potongan sotong. Akhir sekali masukkan gula dan sedikit garam.


Mudah sahaja resipi Resipi Mudah: Sotong Sambal Masam Manis Berserai dalam 10 minit je siap.


You Might Also Like

9 comments

  1. Leleh ayaq liuq...sedap yer...rajin lynda masak, bagus

    ReplyDelete
  2. Juju: tetiba rajin je ni hehehe

    ReplyDelete
  3. omg lynn...
    salah satu feveret aida & anak2.
    just sambal sotong aida x letak serai.
    will try :)

    ReplyDelete
  4. mana sotongnya? da antr ke umah along belum?Along tunggu ni..ahha

    ReplyDelete
  5. Mujur baca masa nak berbuka dah nie.. Hehe. Lapar jadinya..

    ReplyDelete

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda