Bila Letrik Tak Ada

11:17

Entah apa kene hari Sabtu hari tu, banyak kali letrik tak ada. Nasib, mummy dah siap buat kuih raya awal-awal. Penghujung Ramadhan ni, nak berehat je. Mula-mula tak ada letrik lepas Subuh, Dzal dah nangis-nangis sebab kipas tak jalan. Mummy terus bawa ke ruang tamu, buka sliding door. Lega sejuk sedikit. Dalam sejam, letrik ada kembali.

Jam 8 pagi, letrik tak ada balik ! Adusss..matahari dah la tengah naik ! Nangis lagi bebudak ini. Angin dari tingkat 8 pun macam segan-segan je nak masuk.


Nasib ada penyelamat ! Kipas lampu ini, kebetulan daddy dah siap-siap cas. Kalau tak cas ? Mendapat kepanasan. 

Dhia lagi best ! "Mummy..mummy tak bayar bil, ye?" Dah bayarlah, Dhia. "Abes tu, nape tak de letrik?", Dhia balas balik !

Grrrrrr.......

You Might Also Like

1 comments

  1. memang kalau x ada letrik...fuh..sanggup tidur dalam kereta kan...

    ReplyDelete

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda

Google+ Followers

Google+ Badge

Followers

babab