Kasut Raya 2016 Selesa dari Clarks

Salam Syawal semua...bila tibanya raya. Semua akan cerita bab baju sedondon. Baju 1 Syawal, kan? H...

Salam Syawal semua...bila tibanya raya. Semua akan cerita bab baju sedondon. Baju 1 Syawal, kan? Hehehe termasuklah diri mummy. Sibuk sangat cerita baju sedondon 1 Syawal tu ha . Entri kali ini nak cerita bab kasut raya pulak. Hehehe macam sakan pulak raya kami,kan ! Ada yang kata kami kaki shopping. Huhu. Idaklah sebenarnya. Kalau nak tahu, setahun sekali je kami macam ni. Kasut bukan selalu beli pun. Tu lah kasut jalan mummy, kasut kerja, kasut gi shopping. Kasut yang sama je semuanya ! Pakai setahun sampai hancur. Pastu, bila nak raya , baru beli kasut baru.

Sama gak dengan kasut anak-anak. Setahun sekali beli atau dua tahun sekali beli. Pakai sampai tak muat. Kebiasaanya, akan beli besar sedikit, supaya boleh tahan bertahun. Biasalah kan budak-budak ni cepat membesar kakinya. Harus beli besar. Kalau idak, tiap 6 bulan kene beli baru.

Pilihan kasut untuk anak, kami akan cari yang selesa, biar selesa meraka nak berjalan. Ada setengah kasut tu, kadang-kadang tapak licin. Ada juga yang jenis berat. 

Kasut Raya 2016 Selesa dari Clarks

Kasut Raya 2016 Selesa dari Clarks


Seperti biasa, untuk anak-anak....daddy pilih Clarks. Juga untuk kasut mummy. Baru pertama kali merasa pakai kasut Clarks. Terima kasih daddy ! 

Kasut mummy ini, sekali harung pakai buat pi kerja. Senang...

JENIS KASUT CLARKS


Kalau tengok saiz kasut Clarks ini, ada jenis D, E, EE, F, G, H. RAya kali ini kami semua amek wide. Sebab kami kami anak beranak kembang depan. Hehehehe


PANDUAN SAIZ KASUT CLARKS

D (Standard)        
F (Narrow)
E (Wide)                 
G (Standard)
EE (Extra Wide)         
H (Wide)

You Might Also Like

7 comments

  1. Nampak selesa buatan Clarks ni ye...kami satu family beli kat Bata dari dulu sebab pesen semua kaki besar2 haha

    ReplyDelete
  2. Selamat hari raya mummy♥
    Tahun nie nieyl xde beli kasut raya...
    sbb kasut raya tahun lepas elok lagi...
    duit byk ke barang makanan dan duit raya.. :)

    ReplyDelete
  3. Kak Clarks memang best. dan sesuai untuk semua occasion. Bestnya

    ReplyDelete
  4. Kasut clarks nie memang best dan selesa tuk dipakai.. isteri saya pun suka....

    ReplyDelete
  5. mahai sket tapi xpe.. berbaloi dengan quality =)

    ReplyDelete
  6. wow. berbeza sungguh eh saiz kasut clarks ni. fes time dengar pasal saiz D H bagai

    ReplyDelete
  7. Alah membeli menang memakai gitu.
    Sama la kita

    ReplyDelete

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda