Smartive Natural Kids Essence | Suplemen Anak Berbentuk Spray Mudah Makan

Smartive Natural Kids Essence suplemen berbentuk spray - Alhamdulillah anak-anak mummy jenis mu...


Smartive Natural Kids Essence suplemen berbentuk spray - Alhamdulillah anak-anak mummy jenis mudah makan suplemen. Jarang sekali nak menolak suplemen. Semua jenis mereka suka makan tak kiralah suplemen tu berbentuk tablet, pil, kapsul atau pun cecair. Tetapi, ada sahabat-sahabat mummy minta tips pada mummy macamana dengan anaknya yang tak suka makan suplemen berbentuk tablet atau cecair ini. Puas bekejaran satu rumah. Sampai tumpah-tumpah suplemen. Nak beli suplemen bukannya murah, sayang suplemet yang terbuang tu. Bagi mummy mudah je, kita tukar ke suplemen bentuk spray.

"PERTAMA DI MALAYSIA ! SUPPLEMENT KANAK-KANAK... TAPI BUKAN JUS, BUKAN TABLET, BUKAN MINUMAN"


Makanan Tambahan Kanak-Kanak Berbentuk "SPRAY". Senang dan Sedap Tau !



Smartive Natural Kids Essence | Suplemen Anak Berbentuk Spray

Mummy pun pertama kali baru tahu ada suplemen berbentuk spray. Mudah je nak makan Smartive Natural Kids Essence suplemen berbentuk spray. Spray ke dalam mulut atau lidah. Anak-anak kecil tentunya suka.


Smartive Natural Kids Essence | Suplemen Anak Berbentuk Spray


Smartive Natural Kids Essence | Suplemen Anak Berbentuk Spray

Dhia dan Dzal pun dah jatuh cinta dengan Smartive Natural Kids Essence suplemen berbentuk spray, memanjang je nak spray Smartive Natural Kids Essence suplemen berbentuk spray ke dalam mulut. Tak boleh jadi ini, mummy nak kene sorok juga suplemen Smartive Natural Kids Essence suplemen berbentuk spray ini. Sorok kat mana? Sorok dalam handbag pun boleh hehehe. 



Smartive Natural Kids Essence | Suplemen Anak Berbentuk Spray


APA TU SMARTIVE?

Dah cerita panjang lebar, mesti ramai nak tahu dan tertanya-tanya kan...aa itu SMARTIVE?

Mummy share sikit apa tu Smartive Natural Kids Essence suplemen berbentuk spray kat semua..SMARTIVE ni adalah makanan tambahan PREMIUM untuk pembekal tenaga yang kami buat khas dalam bentuk 'spray' kedalam mulut sesuai untuk anak-anak yang berumur dari 1 hingga 13 tahun.


Smartive Natural Kids Essence | Suplemen Anak Berbentuk Spray


Smartive Natural Kids Essence | Suplemen Anak Berbentuk Spray


KENAPA SPRAY?

Kenapa guna 'spray' ek? Nape tak buat dalam bentuk tablet atau cecair je, ye?

Kalau nak tahu kat lidah kita ni ada banyak salur darah yang halus-halus sebab tu bila spray, nutrisi lebih cepat diserap melalui salur darah tu dan diterima oleh badan. Jadi, nampak perubahan anak dalam masa singkat. 

Suplemen cecair pula, anak-anak kecil cepat 'reject' sebab mereka dah set dalam fikiran mereka itu adalah 'ubat' . Ubat kan banyak bentuk cecari. 

Bila spray, cecair yang halus mengurangkan risiko tersedak atau tercekik kepada anak-anak kecil. Mummy tak perlu risau dah. Buat rilek, buat cool je spray ke mulut anak.

Mudah pun mudah. Tak perlu menggunakan peralatan lain seperti sudu atau syringe, tak adalah tumpah sana sini, lebih mudah dan hygenic (bersih), kan?


APA KANDUNGAN SMARTIVE?


Apa kandungan dalam suplemen Smartive ini, ye? SMARTIVE sudah berdaftar dengan KKM dan dikategorikan dibawah makanan. Ujian makmal pun dah buat, tiada bahan-bahan terlarang yang merbahaya untuk budak.

Pengilang SMARTIVE menggunakan bahan semulajadi dan paling penting Halalan Toyyiban.

Smartive Natural Kids Essence | Suplemen Anak Berbentuk Spray


8 bahan utama dalam SMARTIVE antaranya pernah disebut dalam Al Quran dan antara yang terbaik seperti buah Delima, Kurma, Ginkgo Biloba, Madu, Kismis, Habbatus Sauda, Mixed Berries dan Brokoli.


APA KEBAIKAN SMARTIVE?
- Membantu anak menjadi lebih fokus ketika belajar
- Meningkatkan daya pemahaman anak dalam pelajaran
- Membantu menambah tenaga 
- Membantu penghadaman 
- Membantu meningkatkan imunisasi badan
- Membekalkan vitamin & zat besi ke dalam diet 
- Mudah dibawa ke mana-mana 
- Sedap!!

CARA MAKAN SMARTIVE


Cara makan SMARTIVE adalah dengan spray spray sahaja. Jangan lupa ikut cara pengambilannya mengikut umur seperti di bawah ini :-

Untuk 1 - 3 tahun : 1 x Spray sebelum sarapan pagi dan 1 x sebelum tidur
Untuk 4 - 6 tahun : 2 x Spray sebelum sarapan pagi dan 2 x sebelum tidur
Untuk 7 tahun ke atas : 3 x Spray sebelum sarapan pagi dan 3 x sebelum tidur

boleh gunting dan jadikan penanda buku

APA RASA SMARTIVE INI?

SMARTIVE ini sangat sedap rasanya seperti ada manis manis buah rasa madu, kurma dn buah-buahan. Anak kami memang suka !



TESTIMONI SMARTIVE

TESTIMONI SMARTIVE

TESTIMONI SMARTIVE - mudah hanya spray sahaja



TESTIMONI SMARTIVE 2

TESTIMONI SMARTIVE - anak suka sebab sedap



TESTIMONI SMARTIVE 3

TESTIMONI SMARTIVE - anak ada semangat nak belajar



NAK SMARTIVE PADA HARGA PROMO?

SMARTIVE ada PROMOSI harga diskaun dari RM120 (semenanjung Malaysia) dan FREE postage untuk 50 orang yang terawal.

SMS/WHATSAPP +60182827473
SMS/WHATSAPP +60182827473
SMS/WHATSAPP +60182827473
Instagram : smartivekids

*HABIS KOUTA ni tak ada dah harga promo tau. SMARTIVE tak bertanggungjawab kalau mommies lambat! Cepatttt dapatkan tau ...

You Might Also Like

6 comments

  1. Okay.. baru tau ni. Kerja senang tak perlu paksa2 budak makan ubat.. bagus la idea bernas. Terbaik.

    ReplyDelete
  2. bagus nie...
    nanti nak rekemen kat kakak² abg² nieyl laaa....

    ReplyDelete
  3. wah. spray ajer?
    ada 1 lagi produk kalau aida tersilap pun spray aje.
    kreatif!!! semakin bagus bagi memudahkan mak2 yg anak2 susah nak makan vitamin kan :)
    anak2 aida maintain dgn qaseh junior.
    so far so good la...

    ReplyDelete
  4. Senang je la kan nak suruh budak makan2 smartive ni.. Spray je..

    ReplyDelete
  5. lepas ni senang lah nak bagi anak-anak kecil makan suplement kan

    ReplyDelete
  6. Nampak menarik! Konfirm budak² pun suka :)

    ReplyDelete

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda