Server Speed Checker Bitcatcha Semak Kelajuan Website dan Blog

Penting ke nak semak kelajuan website? Apakah itu server speed checker bitcatcha ? Individu atau s...

Penting ke nak semak kelajuan website? Apakah itu server speed checker bitcatcha? Individu atau syarikat yang mempunyai laman web, website atau blog biasanya akan menjaga kualiti web mereka. Lagi-lagi bab  kepantasan server. Website atau blog yang lambat (loading) ketika dibuka itu, boleh pengaruhi banyak aspek. Seperti kehilangan pelanggan, kehilangan pembaca dan pengunjung. Boleh ke Server Speed Checker Bitcatcha membantu?

Mummy pun sebelum ni tak pernah semak kelajuan server blog mummy. Biasanya akan baca statistik pengunjung sahaja. 


UJI KELAJUAN SERVER BLOG DENGAN SERVER SPEED CHECKER BITCATCHA

Server Speed Checker Bitcatcha Semak Kelajuan Website dan Blog

Hari ini, mummy mula menguji kelajuan server blog dengan menggunakan Server Speed Checker Bitcatcha. Nak ikutkan tak perlu semak pun. Sebab blog mummy www.azlindaalin.com ni di bawah Google. 


RESULT KELAJUAN BLOG www.azlindaalin.com MELALUI SERVER SPEED CHECKER BITCATCHA



Server Speed Checker Bitcatcha Semak Kelajuan Website dan Blog

Blog mummy mendapat keputusan E+ Server Speed Checker Bitcatcha 


Server Speed Checker Bitcatcha Semak Kelajuan Website dan Blog

Google.com pula mendapat A+ dari Server Speed Checker Bitcatcha

Server Speed Checker Bitcatcha Semak Kelajuan Website dan Blog

Dan yang ketiga, mummy menguji web yahoo.com yang berjaya mendapat C+ dari Server Speed Checker Bitcatcha 

SERVER SPEED CHECKER BITCATCHA

Dengan Server Speed Checker Bitcatcha, mummy boleh menguji betapa cepatnya kelajuan server dari aspek lokasi seseorang pembaca. Maksudnya disini, Server Speed Checker Bitcatcha menguji kelajuan lamanweb anda dari 8 lokasi iaitu New York, LA, London, Brazil, India, Singapore, Japan dan Australia. M

Response Times - Kelajuan

Response speed yang baik adalah dibawah 200 ms. Semakin kecil nilai response speed, semakin cepat loading sesuatu laman web, web atau blog tersebut dan semakin menjadi pilihan utama Google. 

Bagi mummy ....uji kelajuan website, laman web atau blog ini amat penting untuk jadikan web yang berkualiti dan di sukai ramai.

Jangan lupa semak di : www.bitcatcha.com

You Might Also Like

5 comments

  1. result kalo pcl dapat E tu hemm siap lah kena leter dgn emak abah.. eh tu masa SRP dulu lah..haha. ok jap nak buat dgn Bitcatch, harapnya lah dapat A. Tq Lyn..

    ReplyDelete
  2. yup betul tu.. terasa juga lambat nak load blog azlin ni.. maybe bnyk sgt widget tu..
    nak lajukan senang je.. try guna google page speed insight.. boleh try guna dns dari cloudflare..

    dah test... blog sy dapat A+.. alhamdulillah..

    ReplyDelete
  3. kite dapat E+ kak lynda..adehhh..hihi

    ReplyDelete

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda