AMEZ CARE JENAMA TUALA WANITA BERHERBA JADI PILIHAN

Amez Care tuala wanita berherba pilihan mummy setiap hari dan juga ketika di datangi haid. Salam ...

Amez Care tuala wanita berherba pilihan mummy setiap hari dan juga ketika di datangi haid. Salam Isnin semua. Sihat? Monday blues atau ada sedang senggugut /period pain (bagi kaum perempuan). Mohon kuat dan tabah ye bagi yang sedang senggugut / period pain tu. Cerita pasal period atau datang haid ni. Pernah dengar tak sanitary pad atau tuala wanita jenama Amez Care yang berherba, ion negatif, berinfra red dan banyak lagi kelebihannya ni? Bukan orang pempuan je kene ambil tahu, orang lelaki yang sedang membaca pun kene tahu ye. Kang mak, kakak, adik, anak, isteri, atau tunang minta beli kan AMEZ CARE SANITARY PAD. Ha...acaner kalau tak tahu. 

PERTAMA KALI DENGAR JENAMA TUALA WANITA BERHERBA - AMEZ CARE


Mesti ramai yang pertama kali dengar jenama Amez Care,kan? Mummy pun pertama kali dengar jenama Amez Care tuala wanita yang berherba, mengandungi negatif ion, infrared, nano silver, peppermint, lavender,aloe vera, ekstrak teh. 

AMEZ CARE JENAMA TUALA WANITA BERHERBA JADI PILIHAN

APAKAH IA AMEZ CARE?

Mummy pasti, ramai yang tertanya-tanya apakah ia Amez Care, betul tak? Jom mummy cerita tentang Amez Care terlebih dahulu.

Amez Care ialah tuala wanita berubat, anti bakteria dan menyahkan bau darah haid. Dalam bahasa Inggerisnya pula, "Amez Care is bio herbal sanitary functional napkins pad"

Dalam setiap tuala wanita Amez Care mengandungi Ion Negatif, Far Infrared, Nano Silver serta ekstrak herba dari Aloe Vera, Peppermint, Ekstrak Teh, Chamomile dan juga Lavender. 

Terdapat 3 jenis tuala wanita dari jenama Amez Care, iaitu tuala wanita bersayap untuk pengaliran normal hari biasa, tuala wanita yang lebih panjang sesuai untuk kegunaan pada waktu malam atau waktu tidur dan juga tuala wanita sebagai pelapik seluar dalam (panty liner).

SENGGUGUT / PERIOD PAIN


Semasa zaman anak dara memang mummy kerap kene senggugut / period paid. Tiap kali senggugut / period pain...mesti mummy akan MC. Saat tu, mummy memilih tuala wanita berherba. Kawan-kawan kata, taula wanita berherba iini bagus untuk merawat senggugut dan period pain secara tak langsung. Pada masa itu, tak banyak taula wanita berherba di jual di pasaraya.


AMEZ CARE TUALA WANITA HERBA BERSAYAP (bio herbal sanitary functional napkins pad WITH WINGS) 


AMEZ CARE JENAMA TUALA WANITA BERHERBA JADI PILIHAN

AMEZ CARE JENAMA TUALA WANITA BERHERBA JADI PILIHAN

AMEZ CARE JENAMA TUALA WANITA BERHERBA JADI PILIHAN


AMEZ CARE JENAMA TUALA WANITA BERHERBA JADI PILIHAN

KELEBIHAN AMEZ CARE TUALA WANITA HERBA BERSAYAP (bio herbal sanitary functional napkins pad WITH WINGS) :-

1. Potongan 3D yang ergonomik

2. Lapisan lembut di bahagian atas.

3. Mengandungi Ion Negatif, Far Infrared, Nano Silver serta ekstrak herba dari Aloe Vera, Peppermint, Ekstrak Teh, Chamomile dan juga Lavender. 

4. Bahagian atasnya Sterilized and dust FREE protective layer. 

5. Ultra nipis, lapisan polimer

6. Bahagian bawahnya juga, Sterilized and dust FREE protective layer. 

7. Pengudaraan yang cukup dan tidak mudah bocor

8. Gam dan kertas kalis air

9. Mengandungi anti bakteria


KELEBIHAN AMEZ CARE TUALA WANITA / PANTY LINER :-

AMEZ CARE JENAMA TUALA WANITA BERHERBA JADI PILIHAN


AMEZ CARE JENAMA TUALA WANITA BERHERBA JADI PILIHAN


Pantyliner dari Amez Care boleh di pakai setiap hari sebagai pelapik seluar dalam. Mummy memang suka pakai pantyliner. Sebab terasa segar dan seluar dalam bersih dan juga sedap di pakai. Pantyliner Amez care, buka sahaja plastik dan dapat hidu bau herbanya. Bila di pakai rasa sangat selesa dan dapat rasa kesegaran peppermint itu. Tiada lagi bau yang tidak menyenangkan.

Antara kelebihan lain pantyliner Amez Care:-

1. Lapisan lembut di bahagian atas.

2. Mengandungi Ion Negatif, Far Infrared, Nano Silver serta ekstrak herba dari Aloe Vera, Peppermint, Ekstrak Teh, Chamomile dan juga Lavender. 

3. Nipis dan tidak tebal 

4. Antibakteria

5. 100% aliran pengudaraan yang cukup dan tidak mudah bocor

6. Gam yang kuat dan kertas kalis air.

KELEBIHAN AMEZ CARE TUALA WANITA HERBA BERSAYAP KEGUNAAN MALAM (bio herbal sanitary functional napkins pad OVERNIGHT WITH WINGS) :-

AMEZ CARE JENAMA TUALA WANITA BERHERBA JADI PILIHAN

Tuala wanita Amez Care Overnight wings ini kelebihannya sama seperti tuala wanita Amez Care bersayap. Cuma, ianya lebih sesuai di gunakan pada waktu malam kerana bentuknya yang lebih panjang sebanyak 29 cm.

Mummy pula, lebih suka gunakan tuala wanita bersayap yang panjang sebegini pada kitaran haid yang banyak. 

Dalam tiga-tiga tuala wanita Amez Care ni, kesemuanya mummy dah cuba dan mummy sangat berpuas hati bila memakainya. Korang nak tahu best ke tidak Amez Care ni...kene cuba baru tahu ! Mummy tak tipu. Memang best, sangat !

Fungsi dan Kelebihan Tuala Wanita Berherba:

  •     Mencegah senggugut
  •     Mengawal atur kitaran haid
  •     Membuangkan angin perut
  •     Menghilangkan bau
  •     Mencegah keradangan dan membasmi kuman
  •     Mengurangkan keputihan, kekuningan dan kegatalan faraj

Sebab-sebab mummy memilih Amez Care tuala wanita berubat :-

1. Terletak di seluar dalam, tidak mudah berubah tempat.
2. Pelekatnya yang tahan lama
3. Tidak mudah bocor
4. Sedap pakai, berangin
5. Tidak merengsakan kulit atau menibulkan ruam.


DI MANA BOLEH DAPATI TUALA WANITA AMEZ CARE?

AMEZ CARE JENAMA TUALA WANITA BERHERBA JADI PILIHAN

AMEZ CARE JENAMA TUALA WANITA BERHERBA JADI PILIHAN

Boleh dapati Amez Care ini di pasaraya terpilih seperti AEON dan juga online di www.amezcare.com.

Selanjutnya berkenaan Amez Care, boleh layari 
Email : support@amezcare.com


You Might Also Like

6 comments

  1. dah try pakai..best..memang takde keputihan...bau yg kurang menyenangkan pun hilang..hehehe

    ReplyDelete
  2. Setakat ni baru pakai pantyliner amez..mmg best..rasa berangin gitu..hehe

    ReplyDelete
  3. klu baca testimoni ianya sgt positif...
    insyaÁllah..nanti nieyl nak try sendiri.. :)

    ReplyDelete
  4. dah lama tak pakai pad pakai buang camni

    ReplyDelete
  5. Suka pakai, sebab tak ada dah bau hanyir darah masa cuci, bau green tea yang segar je... Mint² je miss v hehe

    ReplyDelete

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda