Syawal di Zoo Taiping Night Safari Taiping

Syawal atau raya 2016 dah habis. Cerita Syawal tak habis lagi ke? Macam-macam cerita ada, kan kala...

Syawal atau raya 2016 dah habis. Cerita Syawal tak habis lagi ke? Macam-macam cerita ada, kan kalau bulan Syawal ni. Mengunjung ke sana dan ke mari. Bab mengunjung ni,kan..kami mengunjung Zoo Taiping pada 4 Syawal. Beraya sat la.. kat sana. Tak salah,kan ? Boleh di katakan acara wajib keluarga sebelah daddy berjalan beramai-ramai di Syawal menjelma. Ini lah masanya dapat berjalan dan eratkan silaturrahim. Kami ke Zoo Taiping kali ini lengkap dengan ketujuh-tujuh adik beradik suami bersama keluarga masing-masing. 

Pengalaman buat keluarga kecil mummy..Ini adalah kali kedua kami sekeluarga ke Zoo Taiping. Pertama kali dulu, ke Zoo Taiping sewaktu umur Dhia beberapa bulan. Kali ini, anak-anak semua dah membesar. Dah boleh ajar kenali haiwan di Zoo. Dzal dan Dhia memang excited sangat. Almaklumlah kan...kalau tak dapat kenali haiwan-haiwan ini melalui televisyen atau pun tablet sahaja.


Jalan-jalan 4 Syawal - Raya 2016 di Zoo Taiping Night Safari Taiping


Zoo Taiping Night Safari Taiping
bergambar di parking kereta. Rezeki dapat parking bersebelahan dengan Zoo Taiping 

Sebelum ini, kami sekeluarga juga pernah kunjungi Zoo Negara dan melihat panda di Zoo Negara.

Zoo Taiping Night Safari Taiping
Anak bujang pun dah pandai melaram sebelum ke Zoo Taiping 

Zoo Taiping Night Safari Taiping


Zoo Taiping Night Safari Taiping


Zoo Taiping Night Safari Taiping


Zoo Taiping Night Safari Taiping

Sebelum masuk ke Zoo Taiping harus membeli tiket terlebih dahulu. 


Harga masuk ke Zoo Taiping (belum GST):-

Dewasa : RM16 (Zoo Taiping dan RM20 (night Safari)
Kanak-kanak (3-12 tahun) : RM8 (Zoo Taiping dan RM10 (night Safari)
Warga Emas (60 tahun ke atas) : RM8 (Zoo Taiping dan RM10 (night Safari)


Zoo Taiping Night Safari Taiping

Harga tiket masuk ke Zoo Taiping. Untuk pemegang Kad Pengenalan beralamat di kawasan sekitar Taiping akan dapat diskaun 20%. Erm...baru tahu kenapa suami nak kekalkan alamat asalnya di kad pengenalannya.

Zoo Taiping Night Safari Taiping


Zoo Taiping Night Safari Taiping


Zoo Taiping Night Safari Taiping


Zoo Taiping Night Safari Taiping


Zoo Taiping Night Safari Taiping

Bergambar di pintu hadapan Zoo Taiping terlebih dahulu, sementara menanti ahli keluarga yang lain.

Zoo Taiping Night Safari Taiping


Zoo Taiping Night Safari Taiping










Burung ni cantik, sama seperti orang di sebelahnya...cia..cia..cia









Berehat sebentar



Kakak ipar 





Sepupu Dhia 





Suka lah kene dukung cenggini :)







Gajah paling bebudak ni suka tengok sebab watu ini, waktu gajah sedang makan. Mummy pun syiok tengok sekali.

Kami hanya ke Zoo Taiping sahaja, tak beli untuk Night Safari. Sebab masing-masing dah penat. Gigih berjalan 100% tanpa naik trem. Exersize katanya, lepas makan lemang, ketupat dan rendang, kan ! hehe

Keseluruhannya anak-anak memang suka ke Zoo. Tapi, ada je pasangan yang tiada anak kunjungi Zoo. 

Nak tahu selanjutnya tentang Zoo Taiping dan Night Safari Taiping, boleh layari : http://zootaiping.gov.my/




You Might Also Like

5 comments

  1. Happy family...
    anak² gembira...mummy pun happy... :)
    salam jumaat ♥

    ReplyDelete
  2. dah lama plak tak pi zoo negara...zoo taiping lagi la x pernah pergi...hehehehe...well tgok la j hujung tahun..kalu mak dah sihat...boleh lah plan percutian keluarga

    ReplyDelete
  3. xsabo nk ada anak nak bjalan gini. hihihi.. kawen dl yak.

    ReplyDelete
  4. Dzal hensemm.....Klu ada kawan² yang kerja dlm mpt lagi bes, suruh dorang ambil free je tiket...Hihihi

    ReplyDelete
  5. Masih berpatutan harganya...
    boleh bawa anak2 jalan sini..

    ReplyDelete

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda