3 Menu Lunch Ketam Nenas Cili Api, Sardin Goreng dan Ikan Goreng Kicap

3 Menu Lunch terus zass mummy masak. Ketam masak cili api nenas, sardin masak sambal dan ikan gore...

3 Menu Lunch terus zass mummy masak. Ketam masak cili api nenas, sardin masak sambal dan ikan goreng kicap. Ada masa buntu nak masak lunch, kan? Idea tak de la...penat la..bosan layk sama la. Hehe tapi.. baru-baru ini mummy rajin sedikit. Tu yang sampai 3 menu untuk lunch - Ketam masak cili api nenas, sardin masak sambal dan ikan goreng kicap .

Mummy suka masak makanan pedas, tapi anak pula tak boleh pedas. Jadi...kena lah variasikan masakan yang simple tak membazir dan semua orag dalam rumah boleh makan.


3 Menu Lunch Ketam Nenas Cili Api, Sardin Goreng dan Ikan Goreng Kicap



Antara 3 menu masakan Ketam masak cili api, nenas, sardin masak sambal dan ikan goreng kicap.

Nak resepi ke? Allah korang lagi expert kot masak gini. Campak-campak je siap. Hehehe

Kalau nak gak..boleh la godek-godek kat SINI. Lebih kurang je cara mummy masak.

Mummy pun kalau idea masak tak de..godek balik entri blog lama-lama hehehe.


You Might Also Like

8 comments

  1. Sama la..kekadang mmg buntu x tau nak masak apa

    ReplyDelete
  2. Lama tak makan ketam masak lemak cili api.. Pergh!! Menjilat jari..

    ReplyDelete
  3. Wahhh...ketam masak lemak cili api tu nampak sungguh menyelerakan..hehe

    ReplyDelete
  4. sedapnya sardin tu... hehe...lagi sedap dari ketam...

    ReplyDelete
  5. Siqah duduk rumah dua minggu cuti. Memang buntu nak masak apa. Itu baru dua minggu. Tak tahu camne surirumah ada je idea nak masak apa.

    ReplyDelete
  6. sambal sardin + masak kicap = gabungan terbaik.
    aida biasa nyer couple dgn kicap telur.
    memang licin ler pinggan2 kalu anak2 jumpa lauk pauk tu, alin.
    senang ati aida nak cuci pinggan dan kemas dapur tau.

    ReplyDelete

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda