Majlis perjumpaan dengan Timbalan Perdana Menteri YAB Dato' Seri Dr. Ahmad Zahidi di PICC

Pertama kali mummy ke PICC - Putrajaya International Convention Center untuk Majlis perjumpaan den...

Pertama kali mummy ke PICC - Putrajaya International Convention Center untuk Majlis perjumpaan dengan Timbalan Perdana Menteri - YAB Dato' Seri Dr. Ahmad Zahidi merangkap Menteri Kementerian Dalam Negeri. Sebelum ini, macam tak ada sebab munasabab je nak ke sini. Jadi, tak adalah keinginan nak ke PICC- Putrajaya International Convention Center


Majlis perjumpaan dengan Timbalan Perdana Menteri YAB Dato' Seri Dr. Ahmad Zahidi di PICC







Sebelum sesi perjumpaan dengan Timbalan Perdana Menteri - YAB Dato' Seri Dr. Ahmad Zahidi merangkap Menteri Kementerian Dalam Negeri. Mummy, rakan sekerja dan pengarah-pengarah ofis mummy makan tengah hari di Kafe PICC. Agak murah juga buffet makan tengah hari di PICC. 

Majlis perjumpaan dengan Timbalan Perdana Menteri YAB Dato' Seri Dr. Ahmad Zahidi di PICC


Majlis perjumpaan dengan Timbalan Perdana Menteri YAB Dato' Seri Dr. Ahmad Zahidi di PICC


Majlis perjumpaan dengan Timbalan Perdana Menteri YAB Dato' Seri Dr. Ahmad Zahidi di PICC


Harga buffet makan tengah hari di PICC- Putrajaya International Convention Center RM25 seorang.

Gambar makanan tak ambil sangat sebab kekonon jaga protokol. Almaklumlah, pengarah-pengarah ada bersama.kan....

Majlis perjumpaan dengan Timbalan Perdana Menteri YAB Dato' Seri Dr. Ahmad Zahidi di PICC

Taklimat perjumpaan dengan Timbalan Perdana Menteri - YAB Dato' Seri Dr. Ahmad Zahidi merangkap Menteri Kementerian Dalam Negeri atas beberapa perkara, antaranya :-


Majlis perjumpaan dengan Timbalan Perdana Menteri YAB Dato' Seri Dr. Ahmad Zahidi di PICC



Kemasukan pengawal keselamatan akan di masuki dari dua buah negara lain. Sebelum ini, pengawal keselamatan warga bukan negara yang di benarkan masuk adalah dari Nepal sahaja. 


Majlis perjumpaan dengan Timbalan Perdana Menteri YAB Dato' Seri Dr. Ahmad Zahidi di PICC

Permintaan pekerja untuk pengawal keselamatan di negara kita semakin tinggi. Kini, tiada lagi bekas tentara dan Polis dari negara Nepal. 

Tetapi, TPM mahu syarikat berjanji bahawa utamakan warga negara kita dulu, dalam pengisian kerja sebagai pengawal keselamatan.

Erm...memang susah mencari pekerja tempatan yang nak bekerja di dalam sektor pengawal keselamatan tau. 

Kebanyakannya kerja beberapa hari,dah resign ! Masalah bertahun-tahun ini, memang dah tak tahu nak cakap dah.

Majlis perjumpaan dengan Timbalan Perdana Menteri YAB Dato' Seri Dr. Ahmad Zahidi di PICC


Majlis perjumpaan dengan Timbalan Perdana Menteri YAB Dato' Seri Dr. Ahmad Zahidi di PICC


Yang keduanya, perjanjian MOU dengan pihak SIRIM. MOU apa? Kene lah tunggu........







You Might Also Like

6 comments

  1. Wahhhh bestnya jumpa org ada2 hehehe

    ReplyDelete
  2. Salam pagi...
    pagi ini tinggalkan jejak...
    kalau mummy nak tahu...rumah nieyl belakang picc ni je..hihihi..
    buffet dkt picc mmg murah..nieyl selalu jugak makan dkat sana.. :)

    ReplyDelete
  3. wah... dkna pun tak pernah jumpa dia..

    ReplyDelete
  4. Comelnye Mummy Lynda... wah ada dekat picc je... dekat dah dengan Cyberjaya

    ReplyDelete
  5. Mesti bab mkn jd acara paling penting...mknan kat sini sodap

    ReplyDelete

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda