Soalan Math PT3 Yang Viral

Soalan viral PT3 Math baru-baru ini kecoh dalam Whatsapp dan juga facebook. Mummy dan daddy pun te...

Soalan viral PT3 Math baru-baru ini kecoh dalam Whatsapp dan juga facebook. Mummy dan daddy pun terjebak sama. Dok buat kira-kira Soalan viral PT3 Math.

Soalan viral PT3 Math


Tini tinggal di tingkat 13, Tini turun 15 tingkat kebawah untuk mengambil hadiah yang tertinggal dlam keretanya. Kemudian dia naik ke rumah Safiah.

Izwan tinggal di tingkat sepuluh, Izwan naik 6 tingkat ke atas untuk memanggil sepupunye kemudian turun ke rumah Safiah.

Jika pergerakan Izwan dan Tini adalah sama, dan mereka akan berjumpa ditingkat yang sama, lalu berasmara sehingga terlanjur, dan Tini mengandung, berapa lamakah Tini akan melahirkan kandungannya tersebut?

Soalan Math PT3 Yang Viral

Antara jawapan Soalan viral PT3 Math

Mummy dapat tingkat 9. Tapi daddy kata soalan half way mummy jawab.

Kira puye kira dapat tingkat 7.

Soalan Math PT3 Yang Viral
Kawan mummy dapat tingkat 3

Soalan Math PT3 Yang Viral
Kami sedang mengira

Soalan Math PT3 Yang Viral
Kawan blogger mummy dapat jawapan tingkat 7 juga

Soalan Math PT3 Yang Viral
Abang ipar dapat tingkat 1

Soalan Math PT3 Yang Viral
Bapa mertua mummy jawab yang ni

Korang dapat jawapan apa?

Mummy tanyakan pada kawan ofis mummy tentang Soalan viral PT3 Math. Dia kata..tak ada pun soalan macam ni paper PT3 anak dia.

Oh viral !!! ☺

You Might Also Like

5 comments

  1. Hahahaa! Siqah pun terkena dengan soalan ni! Penat perah otak mengira. Hehe

    ReplyDelete
  2. Dpt 7 pada kali pertama kiraan... Haha

    ReplyDelete
  3. kalau macam ni punya soalan..adventure betul..hahaa

    ReplyDelete
  4. Salam perkenalan dr blogger Indoensia

    Regards
    Budy | Travelling Addict
    www.travellingaddict.com

    ReplyDelete
  5. Uish memang memerah otak betul soalan ni haha
    http://mellyacrayola.blogspot.com/

    ReplyDelete

Sudi-sudikan lah komen ya.. Nanti boleh saya blog walking kembali :) Terima kasih banyak-banyak. LOVE, Lynda