Shoplinks.Asia

6 Website Yang Anda Wajib Lawati

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Entri kali ini nak share tentang 6 website yang wajib mummy lawati. Beberapa tahun ni, kalau mummy nak...

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Entri kali ini nak share tentang 6 website yang wajib mummy lawati. Beberapa tahun ni, kalau mummy nak cari kerja kosong. Mummy suka google carian kerja kosong secara online. Korang pun yang jenis job hunting pun mesti sama perangai dengan mummy,kan? Jom semak apa doa 6 website yang wajib lawati.

WEBSITE YANG KITA PERLU TAHU


Macam cendawan tumbuh website ni. Tak kisahlah kan berapa bayak pun. Asalkan kita dapat manfaat dari website tersebut. Dalam tahun 2014, lebih kurang 1 billion website wujud. Ha..banyak,kan? Jangan risau...meh mummy recommend website yang wajib kita lawati.

6 website yang anda wajib lawati ini sangat berguna dan mungkin ada sesetengah dari kita pun pernah melawat website ini.


6 Website Yang Anda Wajib Lawati 


6 website yang anda perlu tahu


Mummy suka gak godek-godek website ini. Sebab website government.my menyediakan lebih 10,000 jawatan kosong sektor awam yang khusus di Malaysia. Laman web ini mummy suka sebab ianya menyediakan banyak peluang-peluang pekerjaan baru. Di samping itu website ini menyediakan pelbagai info dan isu semasa yang berkaitan.


Website ini pun tak kurang hebatnya. JawatanKosong.co ini lebih fokus kepada mereka yang mencari jawatan kosong dalam sektor kerajaan dimana jawatan ini gajinya lebih lumayan dan terjamin.

Website ini, antara website yang top juga.

Siapa tak nak kerja dalam sektor kerajaan, kan?


Kerjakosong.co pun tempat kegemearan mummy job hunting.

Ianya merupakan portal pekerjaan dimana portal ini menghubungkan majikan dengan pekerja. 

Dalam portal ini, bukan sahaja untuk pencari kerja. Pihak majikan juga boleh buat tawaran kerja kosong disini.

Ada banyak syarikat ternama di website ini.


6 website yang anda perlu tahu


Eh, apa benda ni saps ibu bapa? Haaaa! Penting untuk ibubapa yang ada anak.

Saps adalah singkatan kepada sistem analisis peperiksaan sekolah dan dibangunkan oleh KPM.

Laman web ini sangat top bila keluar result exam.

Mak pak boleh tahu reault anak-anak dengan serta merta !

Cara semak keputusan peperiksaan ni mudah je. Dengan isikan no kad pengenalan anak dan nama penuh. Terpampang lah keputusan exam anak.


5. APDM 

Cikgu cikgi mesti tahu tentng APDM. Laman web apa APDM ni? Okay APDM ni pula ialah laman web untuk cikgu-cikgu mengisi data-data murid seperti kehadiran, mata pelajaran dan lain-lain. 

Sistem ini juga dibangunkan oleh KPM demi memajukan sistem pendidikan sekolah Malaysia. APDM bermaksud aplikasi pangkalan data murid.


6 website yang anda perlu tahu

6. Hrmis2 

HRMIS ini merupakan aplikasi dalam talian yang dikenali sebagai Sistem Maklumat Pengurusan sumber Manusia ataupun dalam bahasa inggerisnya Human Resources Management Information System. Aplikasi ini digunakan oleh setiap penjawat awam untuk permohonan cuti mahupun mengemaskini maklumat peribadi mereka dari semasa ke semasa.

Mummy yakin mesti ada di antara pembaca blog mummy perlukan salah satu website di atas ini. 

Yang mana sedang mencari kerja, cubalah belek-belek website dia atas.

Mana-mana majikan nak mencari pekerja juga boleh iklankan jawatan kosong syarikat anda di sana.

You Might Also Like

5 comments

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -