Shoplinks.Asia

TRENDING BUNTAT, SIAPAKAH BUNTAT?

Adoi, poning baca status twitter dan facebook bebaru ini. Kisah BUNTAT yang sangat trending. Dah ler mummy pi bercuti layan anak-anak. Tak d...

Adoi, poning baca status twitter dan facebook bebaru ini. Kisah BUNTAT yang sangat trending. Dah ler mummy pi bercuti layan anak-anak. Tak dop masa layan TV. Tertanya-tanya pulak pada diri sendiri siapakah BUNTAT tu... Apa yang menarik tentang BUNTAT tu.

TRENDING BUNTAT, SIAPAKAH BUNTAT?


TRENDING BUNTAT, SIAPAKAH BUNTAT?


Google dan google seperti biasa. Rupanya, BUNTAT tu dalam cerita drama 7 Hari Mencintaimu. Watak Buntat yang di lakonkan oleh seorang kanak-kanak adik Muhammad Ariff Abdullah berusia 12 tahun.

Menurut penerbit drama 7 Hari Mencintaimu, Datuk Ziela Jalil, beliau berasa gembira dengan sambutan hangat yang diterima malah turut memuji lakonan semula jadi adik Muhammad Arif.


“Alhamdullilah, saya seronok apabila mendapat tahu penonton tersentuh dan menyukai watak Buntat. Sebagai penerbit, saya mengagumi lakonan Adik Ariff kerana dia kelihat sangat semula jadi apabila berlakon,” katanya dipetikHarian Metro.

Nama Buntat menjadi trending di Twitter semalam berikutan babak kematiannya yang cukup menyentuh jiwa penonton dengan lakonan cemerlangnya.



You Might Also Like

6 comments

  1. ada tengok klip yang buntat mati..memang sedih..

    ReplyDelete
  2. yela...trending nama buntat tu...
    nieyl skip time dia meninggal tu..
    sbb sedih sgt...menangis nieyl..

    ReplyDelete
  3. Siqah jenuhlah nak faham siapa buntat ni. Rupanya watak dalam drama 7 Hari Mencintaiku. Siqah tak tengok pulak drama tu. Novel je baca :D

    ReplyDelete
  4. sangat2 trending citer ni....menangis tgok Buntat mati..pandai dia berlakon

    ReplyDelete
  5. xpernah tgk drama tu... tapi rmai yg dok bercakap pasal buntat berbakat.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -