Shoplinks.Asia

Menu Mudah Breakfast Weekend Untuk Anak , 3wks of January 17

Banyak sangat entri menu breakfast mudah dari mummy. Kali ini boleh di katakan e n tri pertama di tahun 2017 untuk entri Menu Mudah Breakfa...

Banyak sangat entri menu breakfast mudah dari mummy. Kali ini boleh di katakan entri pertama di tahun 2017 untuk entri Menu Mudah Breakfast Weekend Untuk Anak , 3wk of January 17. Oleh kerana daddy kerja sepanjang weekend haritu. Kami breakfast bertiga je (mummy dan anak-anak). Bab breakfast on weekend ni. Makan di rumah pilihan mummy. 

Sambil buat breakfast, sambil basih baju, sidai baju dan kemas rumah sedikit demi sedikit.

Weekend hari yang paling sibuk, nak kemas rumah, kemas baju, dan macam-macam lagi. Kalau breakfast di luar macam buang masa. Sebab tak boleh buat kerja apa dah kan.

Menu Mudah Breakfast Weekend Untuk Anak , 3wks of January 17


Menu Mudah Breakfast Weekend Untuk Anak , 3wks of January 17

Mummy masak nasi goreng cina letak ayam, telur dan mixed veggie. Kari ayam semalam pun masih ada lagi seketul. 

Sambil tu menu tambahan juga harus ada. Kentang goreng dan nugget. 3 pilihan untuk anak-anak.

Bab kentang goreng dan nugget anak-anak suka cicah dengan thousand island + sos tomato.

Air breakfast untuk mummy minuman coklat dan ribena pula untuk anak-anak.

Tak sabar pula tunggu hujung minggu ni yang agak panjang. Boleh bermalas-malasan kat rumah,kan. Ada juga beberapa jemputan hujung minggu.

Insyaallah, kami akan hadirkan diri ke beberapa jemputan. Selebihnya, berehat sahaja di rumah. Terasa macam hectic month je January ni.

Ops..bermalas-malasan bukan bermaksud tak buat kerja rumah dan masak.

Bermalas-malasan ni sebenarnya melepak-lepak di rumah sendiri. Movie marathon dengan suami dan anak-anak. Berbaring-baringan depan tv.

Uisssshhh...manyak syiokkkkkk ☺


You Might Also Like

9 comments

  1. best kan cuti panjang kak linda..hehe

    ReplyDelete
  2. seronoknyaaa....
    nieyl pun biasanya cuti duduk umah je kak...
    tapi this week x duduk rumah...berjalan...hihih

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kami ada beberapa jemputan je. Selebihnya lepak kt rmh je kot hehehe

      Delete
  3. Hujung minggu khas untuk keluarga kan..

    ReplyDelete
  4. Cuti ke ari ni...best la duk umah..

    ReplyDelete
  5. Bestnyaaaa...kita pun suka bermalasan dekat rumah

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -