Shoplinks.Asia

PERASMIAN GT DOLLAR DAN PERSIDANGAN MALAYSIAN FINTECH ECOSYSTEM

PERASMIAN GT DOLLAR DAN PERSIDANGAN MALAYSIAN FINTECH ECOSYSTEM - 16 Januari 2017  yang lepas telah berlangsung majlis perlancaran platf...


PERASMIAN GT DOLLAR DAN PERSIDANGAN MALAYSIAN FINTECH ECOSYSTEM - 16 Januari 2017  yang lepas telah berlangsung majlis perlancaran platform E-Dagang terbesar iaitu GT Dollar Malaysia sempena Persidangan Fin Tech Ekosistem Malaysia bertempat di Sime Darby Convention Centre,Bukit Kiara ,Kuala Lumpur. Majlis telah di rasmikan oleh Y.B Datuk Mas Ermieyati Bin Samsudin,Timbalan Menteri Perlancongan dan Kebudayaan.


PERASMIAN GT DOLLAR DAN PERSIDANGAN MALAYSIAN FINTECH ECOSYSTEM 


 

PERASMIAN GT DOLLAR DAN PERSIDANGAN MALAYSIAN FINTECH ECOSYSTEMPERASMIAN GT DOLLAR DAN PERSIDANGAN MALAYSIAN FINTECH ECOSYSTEMMajlis ini disaksikan Pegawai-pegawai kerajaan serta hampir 3,000 peneraju industri IT dan E-Dagang yang menyokong pembangunan Ekosistem DynamicFin Tech dan memberi laluan untuk SMART inovasi seperti GT Dollar yang menjadikan Malaysia salah satu yang berpengaruh dalam sektor Fin Tech.

 PERASMIAN GT DOLLAR DAN PERSIDANGAN MALAYSIAN FINTECH ECOSYSTEMPERASMIAN GT DOLLAR DAN PERSIDANGAN MALAYSIAN FINTECH ECOSYSTEM

Kerjasama ini antara Kerajaan Malaysia dan Dolar GT diharap membantu untuk memudahkan kehidupan rakyat melalui pelancaran aplikasi mudah alih Dolar GT, bertindak sebagai satu platform mudah alih E-Dagang yang membolehkan pengguna dan penjual berinteraksi yang lebih mudah dan teratur.
APA ITU GT DOLLAR?
GT Dollar merupakan penyelesaian untuk yang tidak mempunyai masa yang banyak dan gaya hidup yang terlalu sibuk mengalami kos sara hidup yang tinggi. GT Dollar membantu dengan aplikasi dengan e-wallet. 

GT Dollar juga sebenarnya, membantu para peniaga mengembangkan perniagaan mereka dan memperolehi pelanggan baru. 

Pengguna dapat meneroka dan mendapat manfaat daripada tawaran, diskaun dan promosi di peringkat antarabangsa.Menerusi platform GT Dollar, perniagaan boleh berkembang dengan lebih maju dengan cara mendedahkan produk serta perkhidmatan anda di Internet dan platform mudah alih. Ianya menjadi iklan viral dan ramai pelanggan melihat perniagaan anda, ia juga berfungsi mengeluarkan kredit maya dan banyak promosi istimewa ditawarkan.  Membolehkan kita berkomunikasi secara langsung dengan pengguna sedia ada dan yang baru.


APPLICATION GT DOLLAR 

Untuk  anda yang hendak mengenali GT Dollar dengan lebih dekat, Dapatkan aplikasi GT Dollar di App Store (ios) dan Play Store (android).

Muat turun sekarang, untuk dapatkan kredit percuma RM300 .


GT Robot
Bagi melengkapkan usaha sama ini,GT Robot iaitu sebuah inovasi berteknologi tinggi telah di perkenalkan oleh GT Group yang mana mempunyai kepakaran dalam penyelesaian robot humanoid.
PERASMIAN GT DOLLAR DAN PERSIDANGAN MALAYSIAN FINTECH ECOSYSTEMKerajaan Malaysia sedang merancang untuk memperuntukkan suatu kawasan di sepanjang sempadan Sembilan Melaka-Negeri untuk pembuatan dan pemasangan sendiri kilang GT Robot, yang bernilai hampir RM300 juta.Di mana bakal mewujudkan 10,000 peluang pekerjaan untuk warga tempatan malah kilang GT Robot ini adalah yang pertama di Asia dengan pembuatan mesra alam serta peralatan teknologi tinggi selepas China.

 PERASMIAN GT DOLLAR DAN PERSIDANGAN MALAYSIAN FINTECH ECOSYSTEM


GT Robot yang di perkenalkan di namakan GT Wonder Boy pelbagai fungsi dan lengkap dengan kepintaran emosi.Satu gajet bijak yang boleh di gunakan dalam pelbagai perkara contohnya pembatu peribadi,jurugambar peribadi,boleh berbual dua hala dan banyak lagi.Anda boleh dapatkan maklumat tentang robot ini di www.gtrobots.com

 PERASMIAN GT DOLLAR DAN PERSIDANGAN MALAYSIAN FINTECH ECOSYSTEM

GT Mobile
Selain itu pada majlis ini juga di perkenalkan produk  keluaran GT Group iaitu telefon pintar dan jam di bawah GT Mobile. Bagi telefon pintar setakat ini terdapat 3 jenis model iaitu GT 888 (Tunggu review dari mummy), GT886 dan GT 883  yang mana mempunyai keistimewaan tersendiri.GT Watch pula adalah jam yang menggabungkan fungsi jam.Sebagai jam loceng,penentu lokasi (GPS) dan handphone dalam satu rekaan jam yang canggih, anda boleh layari http://www.gtmobile.sg/ untuk maklumat 2 produk ini.


PERASMIAN GT DOLLAR DAN PERSIDANGAN MALAYSIAN FINTECH ECOSYSTEM 

Selain itu anda boleh dapatkan info GT Group Malaysia di www.instagram.com/gtgroupmalaysia

Tahniah kepada GT Group dengan majlis gilang gemilang ini dan semoga terus sukses di Malaysia dengan produk dan perkhidmatan yang berteknologi.


You Might Also Like

3 comments

  1. Best kan..event yg berprestij tinggi...the best i think robot tu..

    ReplyDelete
  2. install apps dapat kredit RM300..menarikk.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -