Hand Phone GT Mobile GT-888 - Phone Review

Hand Phone GT Mobile GT-888 - Phone Review | Ada yang kenal dengan hand phone jenama GT Mobile? Mummy pun sebenarnya baru sahaja mengenali...

Hand Phone GT Mobile GT-888 - Phone Review | Ada yang kenal dengan hand phone jenama GT Mobile? Mummy pun sebenarnya baru sahaja mengenali hand phone GT Mobile yang di design kan dari Singapore. .

Entri kali ini, mummy nak review tentang GT Mobile GT-888. 

Bagi yang ada dah friend dengan mummy melalui Facebook dan Instagram, mungkin dah terbaca dan ternampak mummy update sedikit tentang GT Mobile GT-888.

Hand Phone GT Mobile GT-888 - Phone Review


Hand Phone GT Mobile GT-888 - Phone Review

Antara aksesori yang ada dalam kotak GT Mobile GT-888 seperti charger, bateri, earphone, buku manual dan juga hand phone GT Mobile GT-888.

Mummy suka dengan GT Mobile GT-888 kerana skrinnya besar, puas pakai !

Sebelum mummy bercerita lebih panjang lagi. Jom kita tengok spesifikasi hand phone GT Mobile GT-888

Hand Phone GT Mobile GT-888 - Phone Review


SPESIFIKASI GT-888


Display
Saiz : 5.5inci
Reaolusi : HD1280*720pixels
Taip : IPS OGS [New 2.5D Arc Screen]
Material : Gorilla Class 3

Warna : Metal Grey / Silk White

Dimensi : 158.9x77.5x8.6mm
Berat : 160g
Sistem operasi : Pre-install Android 5.1 Lollipop
CPU : 64 Bit MTK MT6735P Processor Quad Core 1.0GHz CPU
GPU : Mali T720-Mp1 600 Mhz
RAM : 2GB / 1GB
ROM : 16GB
Batteri : 2550mAh
Charger : Quick Charging

Kamera
Kamera Depan : 8.0MP 4th Generation Camera OV8865

Kamera belakang : 5.0MP [OV5648]
Video : 1080P, 2K, 4K

Connection
Network : GSM 850/900/1800/1900
WCDMA 850/900/1900/2100
FDDlite 800/1800 / 2100/2600
SIM : Dual sim standby, Micro Standard SIM
Bluetooth : Bluetooth 4.0
Positioning : GPS, A-GPS, GLONASS, Digital Compass, Hall Effect Sensor, Gravity Sensor, Ambient Light Sensor 


Amacam? Nampak spesifikasi pun dah menarik,kan? 

GT Mobile GT-888  ini ada pilihan warna iaitu kelabu dan putih. Mummy menggunakan versi GT Mobile GT-888 versi kelabu.

HASIL GAMBAR DARI KAMERA PHONE GT MOBILE GT-888


Kalau cerita bab hand phone mummy suka tengok pada hasil gambar dari kamera. 

Sebab mummy ni kadang-kadang lebih selesa gunakan kamera hand phone. Cepat boleh upload ke facebook atau instagram.

Mummy juga suka pada fungsi kamera telefon GT Mobile GT-888. Ada banyak function yang menarik perhatian mummy.

Di bawah ini, mummy letakkan beberapa gambar dari kamera hand phone GT Mobile GT-888


Hand Phone GT Mobile GT-888 - Phone Review 
 Menggunakan kamera belakang. Outdoor tanpa flash fokus pada muka anak. Gambar tanpa edit.


 Hand Phone GT Mobile GT-888 - Phone Review Menggunakan kamera belakang. Outdoor tanpa flash, facing cahaya matahari

Hand Phone GT Mobile GT-888 - Phone Review 
 Menggunakan kamera belakang. Gambar malam dalam rumah tanpa flash, anak-anak tak duduk diam. Gambar kurang sharp 

 Hand Phone GT Mobile GT-888 - Phone Review Menggunakan kamera belakang. Indoor dalam rumah, pada waktu siang, dengan flash dan ada pergerakan dalam gambar.

 Hand Phone GT Mobile GT-888 - Phone Review
 Menggunakan kamera depan, tanpa flash dalam rumah

Hand Phone GT Mobile GT-888 - Phone Review 
Gambar bergerak-gerak seakan-akan video

Selain dari skrin besar dan function kamera GT Mobile GT-888 yang pelbagai. 

Mummy juga sukakan bunyi (sound & volume) telefon ini. Bunyi telefon bimbit GT Mobile GT-888 ini sangat jelas dan bersih. Memang best kalau tonton video dari GT Mobile GT-888. 

Tengok video nanti bateri cepat habis? Eh, tak...bateri GT Mobile GT-888 sangat tahan tau. Mummy yang kerap on aplikasi hand phone, dengan tonton video dan kadangkala siap update blog dari GT Mobile GT-888. 2 hari pun bateri tak habis-habis lagi. 

Nak charge GT Mobile GT-888 pun tak ambil masa yang lama, sekejap sahaja bateri dah full. Ni sangat memudahkan mummy nak buat kerja-kerja blogging yang kerap menggunakan hand phone.

GT Mobile GT-888 ini menggunakan aplikasi android. Ini pun, cukup memudahkan kerja mummy untuk muat turun aplikasi kegemaran.

Pendek kata, memang puas hati dapat pakai GT Mobile GT-888. 

Nak tahu selanjutnya lagi tentang GT Mobile GT-888 boleh terus ke laman sesawang : http://www.gtmobile.sg/gtmobile/item/281-gt-888



You Might Also Like

6 comments

  1. wah not bad la juga gt mobile phone ni. menarik menarik. :D

    ReplyDelete
  2. Suka ada gadget yg memuaskan hati pengguna. Lynda dah review ok. Kira best la ni GT mobile

    ReplyDelete
  3. Wah..boleh tahan cantik kan gambarnya...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -