Shoplinks.Asia

SCAN BABY 2D 3D 4D 5D 6D MURAH DI SELANGOR | SONOVISON

SCAN BABY 2D 3D 4D 5D 6D MURAH DI SELANGOR | SONOVISON - Selesai dah scan baby 2D, 3D, 4D dan kini masanya untuk kami buat 5D dan 6D HD sc...

SCAN BABY 2D 3D 4D 5D 6D MURAH DI SELANGOR | SONOVISON - Selesai dah scan baby 2D, 3D, 4D dan kini masanya untuk kami buat 5D dan 6D HD scan. Scan baby 5D dan 6D ini adalah scan baby yang terbaru di pasaran. Setahu mummy. Tak semua tempat scan di Malaysia ada scan baby secara 5D dan 6D. 

SCAN BABY 2D 3D 4D 5D 6D MURAH DI SELANGOR | SONOVISON


SCAN BABY 2D 3D 4D 5D 6D MURAH DI SELANGOR | SONOVISON


Kebiasaannya, klinik dan hospital di Malaysia buat scan baby secara 2D dan 3D. Tapi, mummy as usual . Teruja nak buat scan baby 5D 6D jugak ! Nak tahu juga cemana kan. Seperti biasa tempat kegemaran mummy untuk SCAN BABY 2D 3D 4D 5D 6D MURAH DI SELANGOR - SONOVISON ! Betul ! Tak tipu. Memang murah dan sangat-sangan murah SCAN BABY 2D 3D 4D 5D 6D MURAH DI SELANGOR - SONOVISON.

Kebiasaannya, promosi-promosi scan baby di SONOVISON KELANA JAYA ini akan di update di FACEBOOK SONOVISON.

SCAN BABY 5D 6D DI SONOVISON




SCAN BABY 2D 3D 4D 5D 6D MURAH DI SELANGOR | SONOVISON

Inilah hasil scan..tak nampak macam 5D 6D kan? Ha...sebab scan baby 5D 6D tu kena pakai spek mata hitam yang di khaskan. Baru la boleh nampak pergerakan baby berpusing-pusing dan nampak seakan-akan wajah baby yang real.

BULAN KE-7 MASUK BULAN KE-8

Alhamdulillah, kandungan mummy +/- dalam 29 30 minggu. Iaitu bersamaan dengan 7 bulan masuk 8 bulan dah.

Sekejap masa berlalu. Sekjap je baby dah besar dan nak keluar.

Scan baby kali ini, baby dah nampak besar dan tembam dari sebelumnya. Wajahnya ada iras abang Dzal Aidi Fiqry.

Beratnya pula, lebih kurang dalam 1.4kg.

Apa BEZA 2D, 3D, 4D, HD, 5D SCAN?


Apa BEZA 2d, 3d 4d hd 5d 6d scan?
2d scan  berwarna hitam / putih scan untuk mengetahui perkembangan bayi. Terdapat 3 jenis 2d scan iaitu 2d growth scan / 2d full detail scan / 2d partial detail scan.

(a) 2d growth (4-40week)
> check baby saiz, placenta, air ketuban, kedudukan 
tetapi tidak check kecacatan baby.

(b) 2d FULL detail scan (20-25week) 
check kecacatan baby termasuk kira jari kaki dan tangan , tulang2 semua , organ dalaman , otak, muka , jantina , tulang belakang, Tengok jantung berlubang , Accuracy 80-90% fizikal kecacatan baby akan dikesan

(c) 2d PARTIAL detail scan (26-30week)
check kecacatan baby tetapi tidak akan mengira jari dan kaki baby sebab baby padat , otak structur tidak akan diukur sebab tidak accurate . tulang2 baby baby , tulang belakang, organ, muka . Accuracy 50-60% fizikal kecacatan baby akan dikesan

3d 4d scan 
3D scan merupakan gambar tidak bergerak manakala 4D scan ialah video baby secara live.

hd scan / 5d scan
HD scan sama dengan 3d4d , ianya bukan 5d scan , sebab tiada extra dimensi yang boleh dikelihatan ~ beza dengan 3d4d scan ialah , texture baby kelihatan macam kulit baby . Akan tetapi banyak klinik namakan hd scan sebagai 5d scan . Untuk kurang keliruan , hd /5d scan dikategorikan dalam sama

6d scan ( sebelum ni dikenali sebagai real 5d cine) 
6D scan dalam bentuk 4d scan video baby, anda boleh merasa extra 1D lagi dengan memakai SPEC mata dan menonton melalui TV.

Apa yang best scan baby di SONOVISION ialah :

1. 90% success rate baby muka boleh dikelihatan, tiada alasan baby muka sorok , halang dengan tangan, block dengan uri , gender tidak nampak dan lain-lain.

2. JIKA tidak berjaya mendapat muka baby, SONOVISION akan beri FREE scan.

3. REFUND kalau jantina salah (22minggu keatas) , semua scan dijalankan oleh pakar sonographer.

Bagi yang berminat. Boleh ke  LOKASI 3d4d free hd/5d 6d scan di KELANA JAYA SONOVISION atau layari


Selanjutnya boleh layari:

Sonovison Ultrasound
H01-2, Plaza Kelana Jaya
Jalan SS7/13 47301 Petaling Jaya Selangor
Email : sonovisionultrasound@gmail.com
03-74503183

Waze : TKM Blades Malaysia Plaza Kelana Jaya



Artikel Terdahulu :
Dating Scan di Sonovision DISINI
NT Scan di Sonovision DISINI
2D 3D details scan DISINI

You Might Also Like

2 comments

  1. sekarang semua dah canggih dah...seronoknya dapat pengalaman scan baby...terus rasa nak ada baby jugak

    ReplyDelete
  2. Perkongsian yang menarik Puan. Kadang-kadang memang ada bakal ibu yang confuse dengan segala "D" tentang ultrasound ni.

    Berkenaan dengan 5D, saya cuma nak tambah yg 5D tak sama dgn HD. 5D ni sebenarnya hanya diguna pakai oleh syarikat pengeluar machine ultrasound tertentu (seperti Samsung). Terdapat beberapa subkategori 5D dalam Samsung iaitu 5D Central Nervous System, 5D Heart, 5D Nuchal Translucency dan 5D Long Bones.

    Kategori ini dikenalpasti sebagai rutin pemeriksaan yang rumit dan memakan masa. Oleh itu, tujuan Samsung membangunkan teknologi 5D ialah untuk menjadikan rutin tersebut separa-automatik. Salah satu contoh ialah rutin pemeriksaan jantung baby. Dalam 5D Heart, data 3D diguna untuk menjana 9 imej secara serentak. Dari 9 imej ini, abnormalities lebih mudah dan cepat dikesan berbanding cara konvesional di mana sonographer perlu mendapatkan 9 imej tersebut secara manual.

    Saya ada sediakan satu artikel yang agak detail tentang Apa beza 2D, 3D, 4D, 5D & 6D Ultrasound Scan. Boleh baca lanjut di sini: https://www.sonographr.com/apa-beza-2d-3d-4d-5d-6d-ultrasound-scan/

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -