SHOPPING MACAM NI JE, HAMPIR RM300 HABIS !

SHOPPING MACAM NI JE, HAMPIR RM300 HABIS !  Dasyat tak dasyat la kan, zaman sekarang iaitu zaman GST ni, ha. Walau dah beli barang dapur d...

SHOPPING MACAM NI JE, HAMPIR RM300 HABISDasyat tak dasyat la kan, zaman sekarang iaitu zaman GST ni, ha. Walau dah beli barang dapur dan keperluan pada harga jimat dan waktu sales. Masih terasa duit keluar tu, mengalir macam air. Bukan nak merungut..tapi..tapi..erm..tak mengapalah kan. Tak nak hurai panjang lebar..kang jadi cerita lain pulak. 

SHOPPING MACAM NI JE, HAMPIR RM300 HABIS !


Macam kami ni, kan. Tak ada maknanya, sekali keluar dari rumah ke shopping mall tu akan terbang RM5 atau RM10. Paling-paling sedikit pun, RM50 boleh habis. Last weekend..shopping macam ni je, hampir RM300 habis ! Kami beli barang keperluan rumah yang perlu dan barangan anak-anak sahaja. Seperti pempes new born untuk baby baru, anak-anak sekarang, ssedikit makanan, minuman, mainan anak, dan makanan ringan. Huhuhu serius..shopping macam ni je, hampir RM300 habis !


Bertabahlah la wahai rakyat marhain ye ! hehehe. RM semakin kurang dah nilainya. Okeylah, mummy tak nak merungut panjang. Mummy nak sambung niaga KOPI dan YASSIN MURAH hehehe

You Might Also Like

11 comments

  1. Hehehe semua benda makin lama makin mahal..gaji takat tu la jugak huhu..pasni camno laa rakyat nak hadapi tekanan hidup..

    ReplyDelete
  2. Memang betul Linda.. sekarang semua mahal.. bertabah aja lah kita nie..

    ReplyDelete
  3. Sedih kan mommy. Dulu klo harga mcm ni penuh trolley. Skang ni trolley x penuh tapi duit yg byk keluar. Stress!!!

    ReplyDelete
  4. haih..tak larat nak mengeluh..nak tak nak, kena hadap je mummy ;)

    ReplyDelete
  5. Sama la..memang terasa mahal..akak lagi plak 4 orang je..akak ngan dania and mak abah..habis RM300 sebulan..lom rumah sewa lagi..sib baik jenis bawak bekal pi keja

    ReplyDelete
  6. mmg terasa sangat mahal sekarang. harap tak lama lagi boleh berubah keadaan ini

    ReplyDelete
  7. sekarang ni nak penuh troli pun ngeri...beli pun yang patut je,kalau dlu suka kumpul stock kat rumah..sekarang,benda penting je yang beli lebih..

    ReplyDelete
  8. terasa sgt sekarang kalau nk beli brg kena check hrga kira-kira dlu. kena pandai jimat cermat

    ReplyDelete
  9. terima jelah hakikat...tak boleh buat apa dh

    ReplyDelete
  10. Memang trsa sgt2 bli brg tu...alahai...keciknya nilai duit

    ReplyDelete
  11. Haah..tu yang saya rasa tadi beli bende nye sket ajer tapi smpi seratus lebig gak total. Ingatkan dalam RM80++ ajer. Haishhh...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -