Shoplinks.Asia

B'HIDAN TRUBELLAI SET BERSALIN PILIHAN SEMASA BERPANTANG

B'HIDAN TRUBELLAI SET BERSALIN PILIHAN SEMASA BERPANTANG | Alhamdulillah, selesai berpantang dan diam tak diam dah masuk kerja dah pun ...

B'HIDAN TRUBELLAI SET BERSALIN PILIHAN SEMASA BERPANTANG | Alhamdulillah, selesai berpantang dan diam tak diam dah masuk kerja dah pun ! Berpantang kali ni, agak special. Dah nombor 3, 3x czer. Mummy nak berpantang ala moden ala tradisional. Dan, nak  rasa betul-betul pantang. Setiap kali nak berpantang...memang mummy akan survey set bersalin. Set bersalin ni, bagi mummy agak penting. Korang pulak rasa penting, tak?


B'HIDAN TRUBELLAI SET BERSALIN PILIHAN SEMASA BERPANTANG


Anak pertama dulu, mummy beli set bersalin jenis jamu. Bila dah czer, susu pun macam lain macam. Terus Mummy mencari set bersalin jenama lain yang fokus pada breastfeeding. Almaklumlahkan...anak 1st. Susu badan macam problem. Memang rasa macam cukup...tapi, sebenarnya anak macam tak kenyang. Kejap-kejap merengek. 

Tapi set bersalin (zaman Dhia) breastfeeding friendly ni..tak ada param dan pilis. Param pilis kene beli asing. Order dengan makcik kat kampung. Dari tak sampai RM100 Set bersalin untuk pantang tu. Dah jadi beratus ratus. Hrmmm..

Anak no. 2 pulak jaundice..herba dan jamu tak leh makan pulak. 

Jadi, bila mengandung anak nombor 3 ni. Mummy dah boleh tahu pengalaman dedulu. 

Oleh kerana anak nombor 3 ni czer, dan kemungkinan jaundice akan ada. Sebab history abangnya. (Tekaan mummy benar belaka !)


Jadi, kali ini...mummy dari awal dah pilih siap-siap set bersalin untuk pantang dari brand Trubellai B'hiddan.

Set bersalin Trubellai B'hiddan ni yang czer pun boleh guna.

Yang bersalin normal pun boleh guna juga !


KENAPA PILIH SET TRUBELLAI B'HIDDAN UNTUK SET BERSALIN KETIKA DALAM PANTANG?

MummyLinda sukakan Set Bersalin Trubellai B'hiddan sebab ianya selamat untuk mummyLinda yang bersalin secara operate. Set ni, bagi mummy sangat lengkap gabungan cara traditional dan moden.

Nak tahu macamana mummyLinda berpantang dengan Set Bersalin Trubellai B'hiddan ?

Jom baca seterusnya kisah mummy berpantang.


CARA BERPANTANG DENGAN SET BERSALIN TRUBELLAI B'HIDDAN



Dengan 7 produk dalam satu beg peti yang elegant. 3 produk dalaman, 4 produk luaran dapat melengkapi keperluan masa berpantang mummy. Ianya sangatlah sesuai untuk kes mummy yang bersalin secara pembedahan atau czer. Orang yang bersalin normal juga sesuai. Kiranya, tak kira bersalin cara apa pun. Set Bersalin Trubellai B'hiddan sangat sesuai

Set Dalaman Set Bersalin Trubellai B'hiddan mengandungi:
1) Kacip Fatimah ( strawberry flavor)
2) Gamat Jelly (Orange flavour)
3) Herbal Drink (7 jenis akar kayu)

Set Luaran  pula Set Bersalin Trubellai B'hiddan mengandungi :
1) Body Peeling Scrub merangkap param
2) Tangas and femine wash (sachet)
3) Contouring Lotion (pemanas badan)
4) Pilis (tak perlu bancuh)

Set Bersalin Trubellai B'hiddan Herbal Soothing Lotion 



Cara mummy berpantang dengan  Set Bersalin Trubellai B'hiddan sangat mudah !

Seawal pagi, mummy akan mandi dengan air rebusan herba (tok mak bebudak ni buat kan).

Selesai mandi, mummyLinda terus pakai Herbal Soothing Lotion yang merangkap pilis dari Set Bersalin Trubellai B'hiddan

Pilis ni best, tak perlu bancuh dah. Jadi, masa mummy untuk bersiap selepas mandi tu tak la lama sangat. 



Tetau je lah, baby dalam pantang. Kejap-kejap nak susu. Kejap-kejap berak. MummyLinda memamg dok kejar masa je time berpantang.

Cara guna pilis Set Bersalin Trubellai B'hiddan. Hanya goncang dan sapu terus di dahi.

Set Bersalin Trubellai B'hiddan Body Contour Lotions




Selesai berpilis. Mummy berparam moden. Iaitu ala berparam dengan panaskan badan dari Set Bersalin Trubellai B'hiddan Body Contour Lotions


Sehari 2kali mummy gunakannya. Sedap ! Badan rasa panas.


Set Bersalin Trubellai B'hiddan Gamat Jelly dengan Ekstrak Kurma



Set Bersalin Trubellai B'hiddan Gamat Jelly dengan Ekstrak Kurma untuk penyembuhan luka dalaman czer, berikan tenaga dan lancarkan pengeluaran susu.


Really recommended tau. Sebab mummy fully breastfeed Baby Daim Naufal. Dalam masa yang sama sehari boleh pam lebih 8 oz susu badan juga dapat masa beberpa hari bersalin baby Daim Naufal.

Gamat Jelly degan Ekstrak Kurma dari Set Bersalin Trubellai B'hiddan mummy makan dari hari pertama.

Set Bersalin Trubellai B'hiddan Kacip Fatimah Emulsion
.


Selepas hari ke -20 mummy pekena Set Bersalin Trubellai B'hiddan Kacip Fatimah Emulsion. Untuk mengetatkan otot dalaman mummy, memberi tenaga dan memperbanyakkan susu badan 

Rasa kacip fatimah ni sedap, rasa strawberry. Tak pahit sangat !

Set Bersalin Trubellai B'hiddan Body Peeling Scrub





Mandi ketika dalam pantang pula, mummy skrubkan badan dengan Set Bersalin Trubellai B'hiddan Body Peeling Scrub ala-ala paramkan badan juga sambil buang sel kulit mati.


Sedap bau badan, wangi sangat dan kulit badan pun terasa halus mulus bila pakai Set Bersalin Trubellai B'hiddan Body Peeling Scrub


Set Bersalin Trubellai B'hiddan Herbal Drink





Set bersalin Trubellai Herbal Drink ini mummy minum selepas 30 hari berpantang. Pertama kali, mummy amalkan minuman akar kayu berherba. Anak pertama dan kedua, serius! mummy tak minum air akar kayu.

Tapi, bila anak nombor tiga ni. Mummy dah ada kesedaran tentang khasiat air akar kayu semasa tempoh berpantang 



Set bersalin Trubellai Herbal Drink digunakan secara tradisional untuk menambahkan khasiat pemakanan terutama ibu-ibu lepas bersalin, bagi menguatkan dan menyegarkan anggota badan, menyegarkan urat saraf, mengurangkan keletihan, membersihkan darah nifas dan juga mengawal bau badan. 



Cara Set bersalin Trubellai Herbal Drink senang je. Rebuskan 1 paket Set bersalin Trubellai Herbal Drink 4 cawan air dan jadikan sehingga 1 cawan

Simpan dalam termos dan bancuh bebila mummy nak minum dengan air panas. Adakala, mummy tambahkan madu juga.

Serius badan segar, darah nifas lancar keluar sehingga kering.

Bab nifas ni, sangat bahaya kalau tak keluar habis dari dalam badan. Jika darah nifas tidak habis keluar darah ini akan tersangkut dalam rahim dan mengakibatkan perut ibu membuncit, muka sembab (macam bengkak air atau macam org bangun tidur) spt masih hamil, mudah terkena keputihan, lelehan faraj , ketumbuhan rahim, hakisan mulut rahim, mata akan jadi kabur, asyik pening , rambut gugur, alahan dan lain-lain

Seriau gak lah mummy rasa...Baiklah mummy mencegah sebelum terlambat ! 

Set Bersalin Trubellai Tangas dan Feminine Wash




Habis 44 hari berpantang, mummy buat tangas sendiri juga. Walaupun kak bidan mummy dah buatkan 1 kali tangas. 

Tangas sendiri ni mudah je nak buatkannya. Mummy. Pendek kata set Trubellai ni memang mudah gunalah ! Tangas dari Trubellai ini, ada 20 sachets. Boleh pakai 2-3 kali 1 sachets. Auwww....jimat banyak iolssss :)

Macamana nak bertangas? Okay..Buat tangas senang je. Rendamkan 1 sachet bersama air panas. Dan wapkan bahagian intim selama 10 minit. 

Selesai tangas, air rendaman tadi mummy buat sebagai feminine wash.


Okay..yang ni wajib habaq ni. Set Trubellai ada FTEE GIFT tau !

Breast pad ni PERCUMA, bila beli set ekslusif Set Bersalin Trubellai B'hiddan. Untungkan? 

Penting oi breastpad untuk breasfeed mummy. Kang.. tak pakai, tetiba tengok baju tang dada basah je.

Hahaha..

Mummy ni memang jenis banyak susu. Breast pad ni antara yang wajib ada !

Kalau ada yang tercari-cari set bwrsalin dan berpantang . Mummy sangat recommended set Trubellai ini.

Sebab JIMAT duit, setnya pula lengkap untuk yang bersalin normal dan czer



Ha...bukan mummy je berpantang dengan set Trubellai. Artis Yatt Hamzah dan Diana Amir pun berpantang dengan set Trubellai !



Ada juga di sertakan panduan ibu berpantang dan panduan memakai Set Bersalin Trubellai B'hiddan . Senang ! boleh ikut je panduan dalam ni untuk cara pakai, cara makan dan jadual semasa berpantang. 

Menu  berpantang pun ada di lampirkan sekali. Mudahnya berpantang dengan Trubellai ada guide dari A - Z 

Untuk selanjutnya tentang produk ni atau nak beli. Terjah je :



You Might Also Like

6 comments

  1. lengkap setnya... brapa harga tu sis?

    ReplyDelete
  2. Alaaa..untuk yg bersalin je ke..x bersalin x leh guna?hehehe...terus rasa nak bersalin..

    ReplyDelete
  3. Bagus2..boleh masuk dalam senarai set bersalin yang bakal dipilih... tq sis share pengalaman menggunakan set bersalin ni. sebenarnya ini 1st time dengar set bersalin jenama ni. Sebelum ni danh try set bersalin salindah dan amway.

    ReplyDelete
  4. Bagus set bersalin nie, semua lengkap dalam satu set..

    ReplyDelete
  5. pertama kali dengar jenama ni.. macam best je set ni..

    ReplyDelete
  6. Fuhh lengkap setnya Lyn.. memang betul2 berpantang laa ni .. Hehehe amalkan semua insyaalah sihat tubuh badan..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -