Shoplinks.Asia

WEPLAY JENAMA PERMAINAN ANAK-ANAK UNTUK PROSES PEMBELAJARAN

WEPLAY JENAMA PERMAINAN ANAK-ANAK UNTUK PROSES PEMBELAJARAN . Kalau cerita bab mainan ni, kan. Dhia dan Dzal tersangatlah suka. Tak pernah...

WEPLAY JENAMA PERMAINAN ANAK-ANAK UNTUK PROSES PEMBELAJARAN . Kalau cerita bab mainan ni, kan. Dhia dan Dzal tersangatlah suka. Tak pernah penat bila bermain, mummy pun naik heran. Mana cekau ntah tenaga dorang tu. Hehe. Bermain ni sebenarnya, adalah satu proses pembelajaran dan juga satu pekerjaan bagi anak kecil. Ye la kan, apa lagi yang budak-budak ni boleh buat selain bermain.



WEPLAY JENAMA PERMAINAN ANAK-ANAK UNTUK PROSES PEMBELAJARAN


Baru-baru ni, mummy ke satu event di Worq Damansara untuk melihat dan memberikan pengalaman anak-anak bermain dengan permainan jenama WePlay. Permainan WePlay ni rupnyan bukan sekadar alatan permainan. Malah, WePlay ini adalah untuk pembelajaran anak-anak kecil. Seronok Dhia dan Dzal dapat pengalaman bermain dengan permainan jenama WePlay ini. Jom tengok apa aktiviti Dhia dan Dzal bersama WePlay.

WEPLAY JENAMA PERMAINAN ANAK-ANAK UNTUK PROSES PEMBELAJARAN



WEPLAY JENAMA PERMAINAN ANAK-ANAK UNTUK PROSES PEMBELAJARAN 


WePlay adalah jenama dari Taiwan. Apa yang menarik, WePlay ini sangat tahan lasak, mudah di bersihkan dan ianya ada mesej tersendiri.

Dhia dan Dzal dapat bermain dengan play ground dari WePlay. Seronok dorang, tak nak berhenti main gamaknya !

WEPLAY JENAMA PERMAINAN ANAK-ANAK UNTUK PROSES PEMBELAJARAN

WEPLAY JENAMA PERMAINAN ANAK-ANAK UNTUK PROSES PEMBELAJARAN

WEPLAY JENAMA PERMAINAN ANAK-ANAK UNTUK PROSES PEMBELAJARAN

Kemudian, Dhia dan Dzal buat susun atur gingerman dari WePlay. Kami di kehendaki menyusun atas banana WePlay hingga stabil. 


WEPLAY JENAMA PERMAINAN ANAK-ANAK UNTUK PROSES PEMBELAJARAN


WEPLAY JENAMA PERMAINAN ANAK-ANAK UNTUK PROSES PEMBELAJARAN

WEPLAY JENAMA PERMAINAN ANAK-ANAK UNTUK PROSES PEMBELAJARAN

Task seterusnya, kami di berikan kumpulan untuk task buat robot dengan bongkah dari jenama WePlay. Inilah robot kumpulan kami ! Yeay !

Siap juga akhirnya.


WEPLAY JENAMA PERMAINAN ANAK-ANAK UNTUK PROSES PEMBELAJARAN

Ini pula antara task dari kumpulan lain, ada yang buat menara, rumah, dan banyak lagi. Nampak,kan? Alatan jenama WePlay ini, bukan sekadar permainan sahaja. Malah anak-anak turun serta berfikir di luar kotak. Bermain sambil belajar.



WEPLAY JENAMA PERMAINAN ANAK-ANAK UNTUK PROSES PEMBELAJARAN

Sessi ini bukan sahaja menyeronokkan anak-anak. Malah mummy turut seronok. Siap boleh bersenam ala Tai-Chi dengan alatan dari jenama WePlay 


WEPLAY JENAMA PERMAINAN ANAK-ANAK UNTUK PROSES PEMBELAJARAN

Sekejap je lah dapat bersenam, sebab baby dah merengek nak menyusu hehe. Ginilah ada anak kecik. 


WEPLAY JENAMA PERMAINAN ANAK-ANAK UNTUK PROSES PEMBELAJARAN

Anatara barangan dari jenama WePlay. Semuanya best-best ! Geram...macam nak bawa balik kesemuanya. 

WEPLAY JENAMA PERMAINAN ANAK-ANAK UNTUK PROSES PEMBELAJARAN


Kalau korang ibu bapa, makcik, pakcik atau sesiapa sahaja yang nak berikan anak-anak atau hadiah kepada anak-anak kecil. Mummy sangat recommended barangan dari WePlay.


Selanjutnya, boleh layari:
Facebook: Weplay Malaysia





You Might Also Like

5 comments

  1. Budak-budak mesti seronok kan... kalau anak saya mau tak nak balik ni...

    ReplyDelete
  2. Nampak menarik betul barang mainan untuk anak-anak kecil ni. Kalau beli kat anak-anak saudara, silap2 ena yg excited nak main. Hehehhee

    ReplyDelete
  3. tq for sharing...dr taiwan ye..ank2 mesti seronok

    ReplyDelete
  4. menarik tempatnya, mesti best ni

    ReplyDelete
  5. Bestnya bukan anak-anak jew miza pun teruja jugak

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -