BACK MASSAGE DAN CUPPING BEKAM ANGIN DI CANTIK PERSIS CELEBRITI SPA !

BACK MASSAGE DAN CUPPING BEKAM ANGIN DI CANTIK PERSIS CELEBRITI SPA ! Salam Isnin ! Holla semua ! Hari ini, mummy tak ada Monday Blues. Sy...

BACK MASSAGE DAN CUPPING BEKAM ANGIN DI CANTIK PERSIS CELEBRITI SPA ! Salam Isnin ! Holla semua ! Hari ini, mummy tak ada Monday Blues. Syukur Alhamdulillah, hasil dari cupping atau di kenali bekam angin dan back massage. Mummy lama nau tak berbekam. Bila dah abes pantang anak nombor tiga ini. Memang mummy berazam nak berbekam ! Dua tahun lepas, ada buat bekam darah kat kaki. Kali ini pula, mummy nak cuba bekam angin.



BACK MASSAGE DAN CUPPING BEKAM ANGIN DI CANTIK PERSIS CELEBRITI SPA !

Bagi yang takut dengan darah, atau fobia dengan darah. Mummy cadang,kan korang buat bekam angin. Tempat yang mummy recommend untuk bekam angin ialah di Cantik Persis Celebriti SPA. 



KENAPA CUPPING 'BEKAM ANGIN' DAN BACK MASSAGE DI CANTIK PERSIS CELEBRITI SPA ?

Hadith-Hadith Berkaitan Bekam (Hijamah) :


-Dari Ibnu ‘Abbas r.a, dari Nabi s.a.w: “Kesembuhan dari penyakit itu adalah dengan melakukan 3 hal; Berbekam, minum madu, dan dibakar dengan besi panas. Tetapi aku melarang umatku membakar dengan besi panas (kay) itu.” (Shahih Bukhari).

Kenapa mummy suka ke Cantik Persis Celebriti SPA untuk cupping ber 'bekam angin' dan back massage ? Ha..antara sebabnya :-




1) Kalau dalam apa-apa benda pun, pasti kita nak harga yang murah, kan?  Macam tu jugak dengan mummy. Mummy ke CANTIK PERSIS CELEBRITI SPA sebab harga mampu milik untuk cupping ber 'bekam angin' dan back massage.

2) Staff CANTIK PERSIS CELEBRITI SPA sangat peramah dan servisnya best !

3) Mudah berurusan appointment dengan  CANTIK PERSIS CELEBRITI SPA 



KEBAIKAN BERBEKAM

Berbekam ini banyak kebaikannya, antara kebaikan berbekam cupping & back massage ialah :- 

* Membantu menghilangkan pening dan migrain.

* Membantu membuang angin dalam badan, melegakan pernafasan dan sistem perkumuhan.

* Membantu memecahkan lemak, peluh dan melegakan demam.

* Membantu memulihkan ketegangan urat leher, belikat, pinggang dan urat sendi di kaki.

* Membantu mencegah kebas kaki dan membantu meredakan serangan angin ahmar.

* Mengeluarkan darah toksik dan melancarkan peredaran darah tersumbat.

* Membantu meringankan tubuh. Darah kotor terkumpul di bawah permukaan kulit menyebabkan rasa berat dan malas.

* Membantu menajamkan penglihatan. Peredaran darah ke mata yang tersumbat menyebabkan penglihatan kabur.

* Boleh dikatakan bekam ini dapat merawat pelbagai penyakit. Dianggarkan sebanyak 72 jenis penyakit dapat disembuhkan seperti ketegangan urat, darah tinggi, jantung, kolesterol, masuk angin, migrain, sakit mata, angin ahmar, sakit gigi, jerawat, sembelit, tekanan dan buah pinggang.


PROMOSI CUPPING & BACK MASSAGE



Promosi cupping dan back massage ialah RM48 sahaja. Harga asalnya ialah RM98.

Korang yang nak harga PROMOSI ini, kena cepat telefon buat appointment dengan CARELINE CANTIK PERSIS CELEBRITI SPA 03-55194159 / 03-54800042.

Kang, promosi habis...mummy tak tahu tau !

Selanjutnya tentang PROMOSI lain di CANTIK PERSIS CELEBRITI SPA, layari :-

CANTIK PERSIS CELEBRITÍ
Alamat : Jalan Kristal K7/K, Seksyen 7, 40000 Shah Alam, Selangor, Malaysia









You Might Also Like

23 comments

  1. wahhhh bestnya bekam angin ni. xpernah cuba lagi. sakit tak erk. ngeeeeee mesti rse ringan bdn kan.

    ReplyDelete
  2. Boleh rebut peluang ne dah alang-alang dekat

    ReplyDelete
  3. pasni mesti cantik cam celebriti... bgs taglinenya...

    ReplyDelete
  4. biasa dgr bekam darah...baru tau ada bekam angin juga

    ReplyDelete
  5. oo..ada bekam angin yeak..selalu dgr bekam darah je...

    ReplyDelete
  6. Macam menarik bekam angin tu Linda, Kak Sue memang takut darah.. boleh cuba nie nanti..

    ReplyDelete
  7. teringin nak buat bekam ni tapi takut..hehehe

    ReplyDelete
  8. Ana teringin nak berbekam. Memang tgh cari tmpt utk berbekam. Boleh lah survey dekat spa ni.

    ReplyDelete
  9. bagusnya kalau dapat buat bekam angin ni...nak cari masa juga lah utk diri sendiri...dah lama tak buat rawatan badan ni...

    ReplyDelete
  10. lepas cupping will have all the red spots right. would love to try some day!

    McD Storytelling Contest 2017

    ReplyDelete
  11. Pernah liat orng yang dibekam. Punggungnya jdi merah, tapi katanya pegel" jdi ilang. Pen nyoba

    ReplyDelete
  12. pertama kali dengar bekam angin. boleh cuba ni sebab qiss takut tengok darah.

    ReplyDelete
  13. Kebetulan juga baru cuba rawatan akupunture dan bekam angin. Bagi Bella bekam angin tu sakit. Hehe. 6 hari baru hilang kesan.

    ReplyDelete
  14. dah lama dah teringin nak berbekam sbb byk kebaikan dia. tapi jauh pulak nk try yg kat tempat ni😅

    ReplyDelete
  15. Tak pernah berbekam lagi nt boleh amik pengalaman berbekam

    ReplyDelete
  16. Kalau dekat boleh juga cuba ni. Thanks untuk info ini linda.

    ReplyDelete
  17. boasa berbekam nampak bekasnya.. ni bekam jenis angin.. bangak beza tuh dr bakam biasa..

    ReplyDelete
  18. Wahh cantik mcm celevriti le lps ni kan..:D. Sis dulu pernah cuba berbekam, tapi setiap kali lps berbekam jadi blue blck kat bekas bekam tu

    ReplyDelete
  19. tak pernah lagi berbekam ni. nampaknya tengah ada promosi kena dapatkan jugak. badan dah mula sakit-sakit ni. harapnya dengan berbekam ni dapatla kurangkan sikit sakit tu

    ReplyDelete
  20. Bekas bekam tu akan tinggalkan parut tak kak linda..takut pulak nak try sebab risau bekasnya tak hilang

    ReplyDelete
  21. Dah lama badan nie tak dibekam.... rindu nak berbekam....

    ReplyDelete
  22. tak pernah try bekam angin lagi..tengok promosi yang ditawarkan memang sangat berbaloi.. oklah nak book 1 slot untuk ME time kita..hehehe.. anyway, thanks for the sahring ya.. dekat pulak tu dengan tempat tinggal kita..

    ReplyDelete
  23. tak pernah lagi cuba bekam angin ni.. nampak menarik tapi sis takut kesan bekam angin akan kekal lama.. ada masa nanti sis akan try, sekarang nak bajet prblnjaan dulu hihi

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -