Shoplinks.Asia

Sedapnya Dapat Dinner Udang Fresh Mancing di Jalan Reko Kajang

Sedapnya Dapat Dinner Udang Fresh Mancing di Jalan Reko Kajang . Cuti bebaru ini, anak-anak sibuk ajak daddy gi mancing udang. Mungkin se...

Sedapnya Dapat Dinner Udang Fresh Mancing di Jalan Reko Kajang . Cuti bebaru ini, anak-anak sibuk ajak daddy gi mancing udang. Mungkin sebab daddy dorang ni, pernah bercerita plannya nak mancing udang. Biasalah bebudak ni, excited tiap kali daddy nak mancing.

Mancing udang ini, pengalaman pertama untuk anak-anak. Selalu dorang ikut daddy mancing ikan sahaja. 

Sedapnya Dapat Dinner Udang Fresh Mancing di Jalan Reko Kajang


Oleh kerana, cuti aritu mummy FREE (sebab minggu sebelum-sebelumnya , jadual mummy penuh weekends). Dan, kebetulan pulak Mummy pun, macam dah lama tak makan udang fresh.

Maka, marilah kita semua follow daddy mancing udang ! Yehaaaaaaa.


Sedapnya Dapat Dinner Udang Fresh Mancing di Jalan Reko Kajang

Sebelum mummy bercerita panjang. Mummy tayang udang fresh dari Kolam Mancing Jalan Reko Kajang dulu. Amacam ? Besar dan FRESH kan?

Buat masak apa? Daddy masak goreng kunyit campur bebawang je. Tekak kami nak makan simple je untuk dinner.

Sebab lunch, mummy dah masak ayam goreng, telur goreng dan ayam masak Bali.


KOLAM MANCING UDANG HARIMAU JALAN REKO, KAJANG



Sedapnya Dapat Dinner Udang Fresh Mancing di Jalan Reko Kajang

Harga mancing udang kat Kolam Mancing Udang Jalan Reko Kajang ni berharga RM32 sejam. Batang pancing di berikan sekali. Tapi, untuk umpan pulak. Kena beli sendiri atau beli di sana. 1 bekas umpan untuk mancing udang berharga RM12.

Kalau, nak makan udang FRESH mummy rasa berbaloi kot dengan harga mancing di sini. Lagi satu, mancing ni memang hobi daddy. Mancing adalah satu terapi selepas daddy penat bekerja setiap hari.

Kalau rasa-rasa nak makan udang murah, boleh je beli kat pasaraya atau pasar.


Sedapnya Dapat Dinner Udang Fresh Mancing di Jalan Reko Kajang



Sedapnya Dapat Dinner Udang Fresh Mancing di Jalan Reko Kajang

Kemahen semua nak mancing, ops gambar Dhia takde pulak ! Mana Dhia? Dhia ada sibuk lepak kat kedai makan tepi tu. Tu sebenarnya, motif nak pi tempat mancing. Sebab dorang boleh makan dan minum dengan bahagia. 

Daddy pun, sibuk mancing. Jadi, perkataan NO setiap permintaan anak-anak tu...akan bertukar kepada YES 

"daddy nak air, boleh?"  "Daddy nak order makan, boleh?"

Semua boleh nak ! hehehehe




You Might Also Like

20 comments

  1. HAHA.. SERONOK LAA ANAK2, BILA DADDY KATA YES JE.. SEGARnyaa udang..")

    ReplyDelete
    Replies
    1. Wahh wawa pun follow kakak ni. Best kan tengok udang besar2.

      Delete
  2. Sedap nya dpt makan udang. Goreng kunyit tue pun dah sedap sgt kak.

    ReplyDelete
  3. Ala best nye anak dah besar2 blh join ayah gi mancing..hehe x sbr anak nak besar sikit

    ReplyDelete
  4. sedapnya udang! besar besar pulak, geram nengok

    ReplyDelete
  5. Alahai seronok la anak anak blh layan mancing ngan daddy .. dapat pulak makan udang fresh .

    ReplyDelete
  6. Kawan pernah datang sini. Meriahnya tengok udang tu! Tapi saya tak faverat sangat. Hehe

    ReplyDelete
  7. Bestnya memancing udang...dpt fresh fresh ..seronok anak-anak dapat join sekali

    ReplyDelete
  8. ya ampunnn geramnya tengok saiz udang besar camtu.. memang sedap kalau masak goreng kunyit

    ReplyDelete
  9. Adudu sedapnya udang! Mmg fav yaya la tapi kena pantang makan udang buat sementara waktu ni sbb Dahlia ada eczema. Rindunya makan udang banyak2 :')

    ReplyDelete
  10. Hahhh besor udang dia. Awat jauh benor kat Kajang nun. Haha. Kalau dapat udang Segar ni masak gulai lemak Kuning tu yummmyyyy

    ReplyDelete
  11. yeayy memancingg! Momi boleh tengok je, kalau nak memancing memang tidak ler. hehe. best dapat makan udang fresh2

    ReplyDelete
  12. tangkap udang fresh pastu masak. memang terbaiklah.

    ReplyDelete
  13. Wow banyak nya udang bestnya kalau buat sambal udang dengan petai akak bestnya hehehehhehe

    ReplyDelete
  14. dapat udang, balik rumah, goreng jadi udang tempura

    ReplyDelete
  15. Besar jugak udangnya ye...best betul...fresh plak tu..ooo hari Yes to anak2

    ReplyDelete
  16. Haha tetiba daddy boleh bertukar baik Hari ye. Magic Tu. Apapun udang Tu mmg gumuk Dan mesti sedap Kan sebab fresh

    ReplyDelete
  17. Dulu ingat masa memancing udang dekat sungai... Bila lapar je, naik darat kejab... bakar udang yang ada... makan... then masuk sampan balik... sambung mancing... kenkadang berhari gak memancingnya

    ReplyDelete
  18. best nya.. kalau fresh lagi mesti seeedap isinya.. biasa makan tak sedap esp kalau kat hotel.. hehe, paham-paham je la..

    ReplyDelete
  19. Sedapnya udang. Udang fresh isi memang sedap

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -