BAJU PUTIH SEDONDON SATU FAMILY, PEMILIHAN WARNA BERANI

BAJU PUTIH SEDONDON SATU FAMILY, PEMILIHAN WARNA BERANI. Serius ! Kalau ada anak kecik ni, memang kalau boleh mummy nak elak pakai pakaian...

BAJU PUTIH SEDONDON SATU FAMILY, PEMILIHAN WARNA BERANI. Serius ! Kalau ada anak kecik ni, memang kalau boleh mummy nak elak pakai pakaian warna putih. Sebab, kalau kotor tu..memang ketara nampaknya. Tetau lah kan, bila ada anak kecik ni. Kang tertumpah itu ini. Tak pun, tangannya tu terpegang ntah apa-apa. Bila dukung tak perasan tanggannya kotor. Baju kita lak yang kotor

Tapi, pakaian warna putih ni.. serinya memang lain macam. Teringin lah jugak nak berBAJU PUTIH SEDONDON SATU FAMILY, WARNA BERANI. Erm...kita try lah berpakaian BAJU PUTIH SEDONDON SATU FAMILY, PEMILIHAN WARNA BERANI

BAJU PUTIH SEDONDON SATU FAMILY, WARNA BERANI


BAJU PUTIH SEDONDON SATU FAMILY, WARNA BERANI

Tadaaa...wajah-wajah kesayangan kami berbaju putih. Berjayakah anak-anak tak mengotorkannya?

Dah lah, bermain kat KidZania ni tau sempena Hari Kanak-kanak sedunia. Hehehe kita belasah pulak pakai baju putih sedondon, ye !

BAJU PUTIH SEDONDON SATU FAMILY, WARNA BERANI

First time, kami sedondon berpakaian putih di kawasan tempat anak bermain. 

Baju Dhia Batrisya, Dzal Aidi Fiqry dan Daim Naufal tu mummy beli online kat Shopee. Kebetulan aritu ada sales dan FREE shipping. Apa lagi, sakanlah jari jemari ni order sana sini. Tapi, kebanyakannya barangan anak-anak je lah mummy borong. 

Murah banyak !! beli kat shopee tu. Baju budak-budak ni, susah nak dapat pakej menarik dan murah. Kalau menarik sket..ada theme itu ini tshirt tu. Mulalah harga kat Malaysia ni. Mahaiiiii.

Nak pi China memborong pakaian budak-budak ni. Macam belum ada rezeki lagi kami nak ke sana. So..beli aje lah tshirt dari China ni kat Shopee.

Baju mummy dan daddy warna putih ni pula. Beli kat PADINI masa sales bebaru ni. 

Weekend aritu, kita kasi mix and match je mana yang sesuai. Mummy korang memang suka nau kasik sedondon bila keluar. Pastu, baju yang tak leh nak sedondon, jarang pulak di pakainya. 

Alhamdulillah..balik rumah. Tengok baju semua orang tak kotor. Yeaaay..senanglah keje mummy untuk mencuci ! Legaaa... Tak payah menyental hehehe.

Fuh..memang satu kerisauan tau bagi mummy..bila semua pakai baju putih. 

Tapi..Lepas ni, mummy tak perlu risau dah bila anak-anak berpakaian warna putih. Sebab berjaya tak mengotorkannya.




You Might Also Like

15 comments

  1. cantik gabung putih dengan biru seluar jeans tu

    ReplyDelete
  2. Wah cantik and menarik sangat kaler putih sedondon.. Keluarga bahagia gitew. Hihi.. Nice family sis..

    ReplyDelete
  3. Comel anak- anak pakai serba putih dan corak baju sama..akak anak sorang..memang x merasa la pakaikan baju sedondon macam ni

    ReplyDelete
  4. Saya pun suka jugak sedondon ni kak lin. Tapi kiteorang tak cukup warna baju hahahaha. Tahun depan plan nak beli baju kaler same anak beranak lagi

    ReplyDelete
  5. cntkk! kita takpernah pakai sedondon.. masing2 ada warna pebret masing2

    ReplyDelete
  6. Nice and I like white colour. So kid look cute in white. I do shop at Shopee too

    ReplyDelete
  7. Alahai comelnya pakai baju bertema satu famili ni! Haha. Murahkan promosi Padini baru-baru ni. Memang borong habis!

    ReplyDelete
  8. Baju putih ada tulis lak tu heheh comel sangat tengok nanti kita ada family nak juga lah buat macam ni hehehe tapi bila yer opppsss....

    ReplyDelete
  9. Baju putih mmg cantik tapi sis takut nak pakai baju putih...nampak gemuk sgt2..hehehe

    ReplyDelete
  10. Putih warna menarik juga. Nampak happy family gabungan baju warna sama. macam hari raya plak. heheh dari jauh orang dah kenal family ni.

    ReplyDelete
  11. Tak berani nk sedondon warna putih, risau xsempat keluar rumah.. dah bertukar kaler hahaha

    ReplyDelete
  12. Nice ! Ok je nak sarung warna putih kat anak-anak. Nampak kemas dan sweet semuanya.

    ReplyDelete
  13. Such a cute set! When my baby arrive I'm also gonna pick a color and make family themed clothes.

    ReplyDelete
  14. haha from couple T to family T! bagus jugak idea ni! haha can go for Big Family T jugak... maybe during hari raya or whatever festive celebration.

    YourFinanceDoctor

    ReplyDelete
  15. Aduhaii teringat akak masa kekecik dulu, mak kalau bawak kami tujuh beradik kuar berjalan mesti pakaikan kami sume sedondon. Time tu akak menci tul tau.. malu nya lah. Orang sume tegur ehhh.. macam boriah.. dolu2 boriah tu tiap2 petang dekat magrib akan di siarkan kat TV. Sekarang tak da dah hahha. Tapi trend pakai sedondon ni dah di hidupkan semula ya

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -