POS LAJU ! EMAIL SENYAP, BILA POST DI TWITTER RESPONSE CEPAT !

POS LAJU ! EMAIL SENYAP, BILA POST DI TWITTER RESPONSE CEPAT ! Meroyan mummy ko beberapa hari ini . Barangan yang mummy pos pada 10 dan 1...

POS LAJU ! EMAIL SENYAP, BILA POST DI TWITTER RESPONSE CEPAT ! Meroyan mummy ko beberapa hari ini . Barangan yang mummy pos pada 10 dan 11 November 2017 menggunakan perkhidmatan POS LAJU MALAYSIA tak sampai-sampai ke customer. Lebih 10 hari ko! 2 barang ni, customer bagitahu masih tak receive. 1 customer dah cancel, 1 lagi ni sempatlah mummy pujuk. 


POS LAJU ! EMAIL SENYAP, BILA POST DI TWITTER RESPONSE CEPAT ! 


Dah email pihak POS LAJU, bukan sekali mummy email. Malah berkali-kali juga. Tapi, tak ada response ! Pi pulak POS LAJU SHAH ALAM, mereka check 1 barang ada di POS LAJU Seksyen 16 Shah Alam dan 1 barang lagi di POS LAJU Air Hitam Johor.


POS LAJU ! EMAIL SENYAP, BILA POST DI TWITTER RESPONSE CEPAT !

Bila di tanya apa masalah sebenarnya? Rerupanya......consignment note 2 barang tu dah hilang ! Oh my ! Dasat uolsss...hilang.. pastu senyap je lah sebab tak tahu siapa punya. Siap barang tu di buka dah. Kata POS LAJU, itulah prosedurnya sebab nak cari contact dari siapa !

Ok fine, mummy dah dapat hubungi dedua pusat POS LAJU tu. Tapi, barang masih stuck berhari-hari kat POS LAJU tersebut. Bila mummy minta return, POS LAJU jawab, "nanti kami hubungi puan balik". Udah berzaman tak hubungi...buntu otak mummy !

Sebab mummy nak hantar barang customer (yang tak jadi cancel) replacement baru. Kali ni, ak pakai Nationwide pulak. Tak nak lah pakai POS LAJU lagi ! Tapi, kalau POS LAJU tak return barang yang lama tu. Acaner .





Tetiba baru teringat Twitter, email POS LAJU tak jawab, call pun POS LAJU berikan pelbagai alasan. Makanya, kita gunakanlah medium TWITTER. Pos barang dari 11 November sampai 22 November. Maka...kena bertindak di luar kotak gamaknya

Alhamdulillah, setelah upkan status di TWITTER. Awal pagi lagi, POS LAJU dah call mummy untuk return 2 barang tersebut pada mummy.

PANTAS pun POS LAJU ! 

Kesimpulannya....korang simpulkan je lah sendiri ye. 

Syukur...Nasib baik mummy hilang 1 customer je...kalau hilang 100 customers ?

You Might Also Like

7 comments

  1. Huhuhu tu laaa pandai plak takut bila guna tweet.. haaa ... ambik kau hahaha.. sabar lyn sabar..

    ReplyDelete
  2. Sabar je lah ye kak. Macam2 pos laju ni.

    ReplyDelete
  3. mmg peel diorang macamtu... saya ni lagilah dah 2kali terkena... kalau siang hari isnin-jumaat ada kat umah tapi tau2 ada kertas collect items kat pejabat pos... rumah kecik je mustahil tak dengar kalau dorg ketuk....

    kesimpulanya: bukan nak kata... pos laju tu ok je takde masalah...yg jadi masalah tu sorg dua posmen je... krn dorg pon manusia biasa gak....

    ReplyDelete
  4. Kadang takut nak guna pos laju sebab macam ni la..adik kerja pos malaysia..dia bagitau pos laju skrg kekurangan staff..agaknya sebab tu jadi memacam masalah macam ni...

    ReplyDelete
  5. Sakitkan hati bila kita nak hantar barang kat customer on time jadi lambat.. sabar ja lah.. huhuhu..

    ReplyDelete
  6. Sekarang pos laju dah banyak kali bikin spoil...

    ReplyDelete
  7. Rupanya poslaju aktive Twitter ye. Kalau Ada masalah nak guna Twitter je la

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -