1st time Naik Grab Car Solo Tanpa Daddy

1st time Naik Grab Car Solo Tanpa Daddy - Korang mesti tahu pasal GRAB CAR perkhidmatan macam TEKSI juga tu, kan?. Kalau korang tak tahu a...

1st time Naik Grab Car Solo Tanpa Daddy - Korang mesti tahu pasal GRAB CAR perkhidmatan macam TEKSI juga tu, kan?. Kalau korang tak tahu atau tak pernah naik. Sep sket ! Mummy dan anak-anak pun baru je naik GRAB CAR.  1st time Naik Grab Car Solo Tanpa Daddy 


1st time Naik Grab Car Solo Tanpa Daddy 


1st time Naik Grab Car Solo Tanpa Daddy satu kerja giler mummy. haha..daddy pun terkejut tetiba mummy dah on da way ke Citta Mall . Mummy memang suka buat kerja ad hoc giler.. Hehehe ...bertabah je lah daddy.. dapat mummy camni. Anak-anak of course lah suka dapat pi jenjalan ! Cerita naik GRAB CAR 1st time Naik Grab Car Solo Tanpa Daddy .  GRAB CAR ni ada beza dengan TEKSI ke? Walaupun GRAB CAR ni macam TEKSI. Tapi ada kelaianannya, GRAB CAR ada yang gunakan kereta teksi , pemandu bukan dari pemandu TEKSI dan bukan dari kereta teksi. Kiranya boleh pilih dalam aplikasi tu.

GRAB CAR ni, lebih pada online. Kiranya nak booking atau menempah kena lalui ONLINE aplikasi GRAB. Kena isntall dulu ek ! Mummy baru je pandai naik GRAB CAR. Sebelum ni, memang tak tahu macam mana nak buat tempahan dan macamana GRAB CAR berfungsi. Rupanya senang je. 


Cara Naik GRAB CAR


Mesti korang nak tahu kan..cemana mummy leh terjebak naik GRAB CAR 1st time Naik Grab Car Solo Tanpa Daddy . Pada mulanya, mummy bercuti (amek annual leave) jaga anak-anak sebab tak ada orang jagakan mereka. Dalam kepala ni, dok fikir bila boleh pi klinik amek tarikh appointment inject Daim. Nak drive reramai macam takut tak leh fokus.

Jadi, mummy pun install lah aplikasi GRAB CAR. Test buat route dari rumah ke Klinik Desa Kg Melayu Subang. Tetiba..

Eh..boleh tambah lagi 2nd route ke? Apa lagi terus tambah ke Citta Mall, harga fixed sama pulak tu RM15 je ! 

Apa lagiii? Tekan confirm untuk booking.

Aplikasi terus beritahu. driver on the way dalam masa 5 minit sampai. Fuh ! lelaju siapkan anak-anak semua. Tak sangka cepat giler dia sampai !

Pit Stop 1

1st time Naik Grab Car Solo Tanpa Daddy

Klinik Desa..sampai dah ! Settle amek tarikh appointment inject Daim Naufal. Seterusnya, kita pi Citta Mall


1st time Naik Grab Car Solo Tanpa Daddy


1st time Naik Grab Car Solo Tanpa Daddy


1st time Naik Grab Car Solo Tanpa Daddy

Buat apa kat Citta Mall? Buat apa lagi..COCO time ! Yehaaaa..anak=anak lama dok zikir nak tengok movie COCO. Udahnya, jom lah kita habiskan sisa-sisa cuti yang hado. 

COCO MOVIE

Best ke COCO ni? Best weii..sedih weii. Nasib tak banjir panggung wayang tu ha ! Memula, macam tak sangka je kisah si COCO tu sedih, sebab dari awal jalan ceritanya tu kisahkan cucunya sahaja. Tertanya-tanya dari awal. Kenapa si cucunya interframe lebih dalam cerita yang bertajuk COCO ni.

Oleh kerana ini adalah entri 1st time Naik Grab Car Solo Tanpa Daddy cerita review COCO korang tunggu next entry lah ye ! Tu pun kalau mummy rajin lah hehehe !


1st time Naik Grab Car Solo Tanpa Daddy


1st time Naik Grab Car Solo Tanpa Daddy

As usual, posing depan cinema. Mummy layankan je lah anak-anak nak bergambar ! Katanya, jangan lupa masuk pesbuk. Bukan pesbuk je nak ! Blog pun mummy ko henjut sekali hahaha

1st time Naik Grab Car Solo Tanpa Daddy


1st time Naik Grab Car Solo Tanpa Daddy


1st time Naik Grab Car Solo Tanpa Daddy

Mummy korang, bab makan memang paling pentingkan. Jadiknya, sebelum balik..kita kasi isi perut anak-anak dulu ! Lepak makan kat Marry Brown CItta Mall. Lepas kenyang makan. Sambung pulak main kat playland Marry Brown tu.

Layankan je lah ! hehe

1st time Naik Grab Car Solo Tanpa Daddy

Puas main, mummy terus booking GRAB CAR lagi sekali. Kita balik rumah ! Tambang balik ni lebih sedikit. RM16 pulak. Masa pergi tadi 2 tempat RM15 je hehe Tapi, fixed. Kira oklah tu ! Yang penting semua enjoy !

You Might Also Like

5 comments

  1. haha..anak2 pun dah memahami..mak blogger..'jgn lupa masuk fesbuk'..haha..citer pasal grab ni..baru ni akak cdg nk pi event naik uber..1st time ni..booking bagai, sekali driver tu tak leh sampai ke area pejabat akak..ada gangguan tengah jalan..adeh...akak cancel kan je la sbb dh lambat...terus kena denda next booking, tambahan RM5..akak pun terus uninstall apps uber..haha

    ReplyDelete
  2. Naik Grab mmg membantu untuk kemana-mana lebih2 lagi klu suami tak ada time tu.. Nak kesana sini bawa anak dan baby klu drive sendiri agak mencabar.

    Syoknye anak2 tgk movie karton

    ReplyDelete
  3. Ramai yg snaking percaya khidmat grab Dan Uber skrg Kan

    ReplyDelete
  4. Kak Sue belum pernah naik grab, ingat nak cuba juga nanti lah..

    ReplyDelete
  5. Saya x pernah naik grab car kak...tp manalah tau one day sy akan naik grab kak...ade apps kan kak

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -