Cuti Krismas, Layan ZooMoo Hive On Christmas Day

Cuti Krismas, Layan ZooMoo Hive On Christmas Day -  Selamat Bercuti dan Merry Christmas semua ! Korang pi bercuti kat mana tu???  Panjang ...

Cuti Krismas, Layan ZooMoo Hive On Christmas Day - Selamat Bercuti dan Merry Christmas semua ! Korang pi bercuti kat mana tu???  Panjang cuti kali ni, kan ! Mummy cuti dari hari Sabtu hingga ke hari Isnin ! Fuh ! Alhamdulillah..Rehat sekejap dari bekerja di ofis.

Cuti Krismas, Layan ZooMoo Hive On Christmas Day


Korang berjalan mana hari ni? Harini, mummy tak kemana-mana. Nak layan anak-anak dan layan tv (television) sekali hehehe.  Nak layan special Christmas episode of the Hive on Christmas Day at 10:05am, at Astro Channel 619. Penat dah jalan dari Jumaat malam sampailah ke hari Ahad malam. Full swing merayap. Hahaha. Jadi, Cuti Krismas, Layan ZooMoo Hive On Christmas Day je ! Korang yang tak kemana-mana tu..jomlah layan sekali
ZooMoo Hive On Christmas Day

Cuti Krismas, Layan ZooMoo Hive On Christmas Day

Thanks ZooMoo for nice cookies ! Dhia dan Dzal suka sangat ! Sambil makan, sambil buat art craft. 

Cuti Krismas, Layan ZooMoo Hive On Christmas Day

Lagi best, dorang dapat buat art craft bersama-sama sepupunya - Bella. Manfaatkan masa terluang dan cuti dengan aktiviti berfaedah.

Art Craft dari ZooMoo kali ini macam buat penanda buku juga ! Karakter kali ini..mestilah Hive. Sempena Cuti cerita Hive On Christmas Day di ZooMoo channel ASTRO 619

Cara Penanda Buku Hive dari ZooMoo


Cara nak buat penanda buku Hive dari ZooMoo ni sangat senang ! Adik-adik yang tak ada set ni pun boleh buat juga. Tukarkan kepada kertas bergambar lain je.

Jom kita tengok cara buat penanda buku kami dari Hive ZooMoo :-

1. Guntingkan kertas mengikut garisan dot dot 

2. Tebukkan bulatan di bahagian atas  kertas yang dah di potong tadi menggunakan puncher kertas

3. Dan..akhir sekali, masukkan ribbon dalam bulatan yang telah di tebukkan lubang tadi.

Siap !

Cuti Krismas, Layan ZooMoo Hive On Christmas Day

Korang kalau nak tahu aktiviti lain dari ZooMoo. Jangan lupa follow siaran televisyen ZooMoo di ASTRO 619 atau media sosialnya di:



You Might Also Like

23 comments

  1. Zoomoo ni dekat astro je kan. Huhuh, saya dah lama terminate astro. Memang dah tak tengok astro sekarang. TV pun jarang sangat bukak. Bukak pun masa ada ejen ali dengan boboiboy hehehehe

    ReplyDelete
  2. Wah first time dengar Zoo Moo ni. Siap ada art craft & cookies lagi tu. Menarik.

    ReplyDelete
  3. My kids love zoomoo as well, their favorite TV channel. Will definitely stay tune to the channel today 😂

    ReplyDelete
  4. Aktiviti bermanfaat bersama anak2 di musim cuti boleh create bonding time dengan ibu. Hari biasa sibuk bekerja kan....

    ReplyDelete
  5. Rasanya baby Bing akan suka zoomoo ni gak. Macam me nak join?

    ReplyDelete
  6. Anak2 suka buat benda2 art kan? Mak2 la kena rajin melayan

    ReplyDelete
    Replies
    1. Huhu... zoomoo ni daripada rancangan astro rupanya. patut la tak tahu. kami dah lama terminate astro. dah 2 tahun. bagus juga ada orang share. sesuai untuk orang yang tak tengok tv ni.. hehe

      Delete
  7. aktiviti bagus bersama anak-anak ni. manfaatkan masa bersama mereka sambil dapat eratkan lagi hubungan ibu bapa-anak

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  8. Tak ada channel ni tak dapat tengok la.. Bagus aktiviti buat penanda buku bersama dengan anak2..

    ReplyDelete
  9. Happy holiday sis , kanak- kanak mesti suka zoo moo ni , sambil layan zoo moo dalam tv , sambil main art & craft

    ReplyDelete
  10. Tak pernah pula dengar pasal ZooMoo ni. First time tau. Macam best juga boleh bagi idea aktiviti untuk budak-budak

    ReplyDelete
  11. Wahh... idea yg menarik ni. Nnt boleh buat penanda buku ni dgn anak-anak nanti.


    www.sisintan.blogspot.my

    ReplyDelete
  12. Masa dapt hr tu gila excited. Sempat amik gmbr sekali lps tu abis kena tumbuk hancur su ameer

    ReplyDelete
  13. Ana memang subsribe zoomoo ni kak. Fav channel syafi ni. Ana pun terjebak tgk sekali.

    ReplyDelete
  14. Sekarang dah lama tak buka TV. Tak tahu cerita apa yag ada. Btw, kadang-kadang suka juga tengok kartun atau animasi. Comel la penanda buku ZooMoo-Hive bebudak ye, mesti seronok dorang dapat cookies.

    ReplyDelete
  15. Seronok anak-anak buat aktiviti macam nie kan, sambil layan tv cerita yang depa suka..

    ReplyDelete
  16. Memang bagus rancangan yang bersifat interaktif begini! Boleh menjadikan kanak2 lebih kreatif! 😃

    ReplyDelete
  17. baru tahu pasal zoo moo ni, nt boleh bawa azriel kesini nt.

    ReplyDelete
  18. Wahhhh best nye layan Zoo Moo , ada cookies boleh buat aktiviti lagi... tentu kanak-kanak seronok kan!

    ReplyDelete
  19. Ini baru first time dengar pasal Zoo Moo ni. Lagipun umah takde astro.. heeee.. walau apa pun art craft & cookies sangat comel dan menarik.

    ReplyDelete
  20. Wah bagus aktiviti Gini utk perkembangan otak Kiri Dan kanan anak2. Duk Umah pun dah seronok kan

    ReplyDelete
  21. I tak ada astro mungkin akan layan zoomoo di youtube hehehe

    ReplyDelete
  22. Budak budak memang suka tgk ZooMoo ni

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -