ANAK-ANAK NAIK KUDA RIADAH DI DARC

ANAK-ANAK NAIK KUDA RIADAH DI DARC - Dah lama anak-anak berhajat nak naik kuda. Dah berbulan-bulan kot dorang dok berzikir. Dulu, Dhia tu ...

ANAK-ANAK NAIK KUDA RIADAH DI DARC - Dah lama anak-anak berhajat nak naik kuda. Dah berbulan-bulan kot dorang dok berzikir. Dulu, Dhia tu kemain takut dengan kuda. Baru-baru ni, hujung minggu lepas, mummy baru ada kesempatan nak bawa anak-anak ke DARC . Bagi budak-budak ni beriadah naik kuda. Apa tu DARC?

ANAK-ANAK NAIK KUDA RIADAH DI DARC

Mesti korang tertanya-tanya,kan? Apa tu DARC? DARC ialah Denai Alam Recreational and Riding Club (DARC) merupakan tempat rekreasi dan sukan kuda. Eh, sebenarnya bukan ada sukan kuda je. Malah DARC ini, ada penginapan chalet, rabbit farm, mini Zoo, tempat mancing, kolam ikan, sukan memanah dan banyak lagi yang best. ANAK-ANAK NAIK KUDA RIADAH DI DARC je ..sebab tak sempat nak pi tempat lain. Insyaallah nanti ronda tempat lain-lain dalam DARC tu. 


RIDING PONEY AT DARC


ANAK-ANAK NAIK KUDA RIADAH DI DARC

Actually, dorang ni pi DARC riding Poney. Anak kuda, kuda besar sangat. Oleh kerana dulu Dhia takut pada kuda. Kali ini, mummy kasik Dhia warm up dulu. Ride Poney untuk 2 round. Kosnya RM10. Kalau ada membership DARC, boleh naik FREE je (limit 2x sehari).

ANAK-ANAK NAIK KUDA RIADAH DI DARC

Sukan kuda merupakan sukan yang bagus, mummy sendiri pun macam teringin nak join hobi ni. Tapi, mummy sebenarnya..ada rasa cuak juga naik tunggang kuda hehehe.


ANAK-ANAK NAIK KUDA RIADAH DI DARC

Muka serius Dhia, dah 2 kali naik. Berani dah sekarang naik kuda. Yeayyyy ! Kalau ada rezeki lebih, boleh join kelas menunggang kuda pulak !

ANAK-ANAK NAIK KUDA RIADAH DI DARC

Dzal pulak, kejap nak naik..kejap tak nak. Meragam sebab mengantuk kot tu. Dzal kalau ngantuk. Memang lain macam perangainya..layankan ajeee..

ANAK-ANAK NAIK KUDA RIADAH DI DARC

Memang betul tekaan mummy, lepas keluar dari DARC. Dzal terus tertidur dalam kereta. Sampai Maghrib tidurnya (di rumah). Bangun-bangun je, minta daddy bawa pi DARC balik. Sebab Dzal kata, dia tak naik kuda lagi.

ANAK-ANAK NAIK KUDA RIADAH DI DARC

Kitorang dah la rushing nak pi Kajang, mummy minta daddy layankan Dzal je. Memang Dzal tak naik lagi.

Lagi pun, setaip Jumaat dan Sabtu..boleh riding sampai 9.30 malam.

ANAK-ANAK NAIK KUDA RIADAH DI DARC

Dhia pun nak naik lagi ! Kemahen berapa round naiknya ntah ! Tak pe lah nak ! Naiklah, tapi kena janji dengan mummy daddy pi sekolah tak nangis dan belajar rajin-rajin. 

ANAK-ANAK NAIK KUDA RIADAH DI DARC


Kalau korang nak tahu lanjut tentang DARC, korang boleh pi terjah websitenya di www.darchorse.com.my

You Might Also Like

9 comments

  1. Anak-anak miza pun suka naik kuda miza bawak g taman botanic jew dekat dengan rumah. Dzal ne lawak lah sebijik perangai afiq.

    ReplyDelete
  2. wah...best lah leh naik kuda

    ReplyDelete
  3. suka la kan boleh naik kuda, layan kehendak mereka. anak-anak happy, parents pun mesti jugak :D

    ReplyDelete
  4. sukan sunnah ni.. baguslah mesti seronok diorang naik kuda kan

    ReplyDelete
  5. Bestnya riadah outdoor gini...yg bgus expossure utk anak2 kita psal outdoor. Kadang2 kesian kalau asyik duk dalam rumah ja kan

    ReplyDelete
  6. Wah best nie.. boleh bawak Adik naik kuda kat sini. Sukan sunnah nie..

    ReplyDelete
  7. Bagus ajar kanak-kanak cari kecik naik kuda ni sebab sunnah saya sendiri tak pernah naik lagi kuda hehehehhe mampu ker kuda ni nak bawa...

    ReplyDelete
  8. Eh murah je kak.. Bolehlah bawa anak anak sy dtg sini

    ReplyDelete
  9. seronok la tu diorang..apesal tak senyum pun...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -