Tengok Arnab Kat Rumah Cousin

Tengok Arnab Kat Rumah Cousin - Buruk perangai... datang rumah orang memalam hehe. Rumah adik daddy kot ! Tak pe..memang kebetulan dorang ...

Tengok Arnab Kat Rumah Cousin - Buruk perangai... datang rumah orang memalam hehe. Rumah adik daddy kot ! Tak pe..memang kebetulan dorang ajak datang rumah. Baru beli rabbit 3 ekor. Dak Dhia, memang dah lama dok berzikir nak bela RABBIT, erm...kita ni orang nomad berpindah randah wat masa ni. Bab membela binatang ni, memang idaklah boleh ye anak-anak !

Tengok Arnab Kat Rumah Cousin


Tengok Arnab Kat Rumah Cousin

Dhia bagi rabbit makan carrot ! Daddy pi beli carrot sebelum datang rumah Pak Abang (panggilan pakcik - adik daddy untuk anak-anak )

Tengok Arnab Kat Rumah Cousin

Comel rabbit ni, Dhia pun sibuk nak datang rumah pak abang ni selalu. Semata-mata nak tengok rabbit.

Tengok Arnab Kat Rumah Cousin

Their cousin yang membela rabbit, Farhan ! Farhan ni sebaya Dhia, seorang yang baik, tak banyak ragam dan tak kedekut !


Tengok Arnab Kat Rumah Cousin

Hana, sebaya Dzal Aidi Fiqry. Sangat pemalu orangnya. Tapi, boleh join bermain..cumanya tak banyak cakap. Senyum je orangnya.

Kena buli dengan aunty ni...aunty nak amek gambar Hana hehehe.


Tengok Arnab Kat Rumah Cousin

Daim sekejap je main dengan rabbit. Pastu nak lepak dalam rumah hehe


Tengok Arnab Kat Rumah Cousin

Ni anak pak abang juga, Farish. Ni pun sangat pemalu..tak nak join main dengan Dhia dan Dzal, hehe pastu mummy kasik kacau sedass..

Agenda asal daddy ke rumah Pak abang ni bukanlah nak bawa anak-anak main rabbit semata. Tapi di sebabkan helicopter remote control Dzal tertinngal. alang-alang amek tu..bawalah anak-anak main sekejap !

Dah nama lelaki, nak main kereta control lah, helicopter control lah ! Daddy yang rajin layan bab main gitu..

Hehe ..kalau mummy, totally surrender permainan gitu !

You Might Also Like

11 comments

  1. Syoklah dhia Ada alasan lepas ne nak datang umah Pak abang.

    ReplyDelete
  2. Boleh beli sekor bela kat umah kak. Comel sgt arnab ni tau. Ana dulu arnab sampai beranak pinak. Sampai bagi je kat org.

    ReplyDelete
  3. Anak sy pun suka arnab siap pujuk suruh beli.

    ReplyDelete
  4. Seronok diorg main dgn arnab comel..

    ReplyDelete
  5. Nampaknya mommy kena la bela arnab gak lepas ni....

    ReplyDelete
  6. suka bila tengok arnab yang bulu lebat sampai taknampak mata tu..tapi takut nak pegang...hehehe

    ReplyDelete
  7. wah..suka juga arnab, masa kecik dulu selalu pergi umah sepupu sebabnak tengok arnab. besar besar arnab dia. paling comel bila tengok arnab makan.

    ReplyDelete
  8. arnab masa kecik2 best bela.. bila dah besar jadi tak best pulak.. pernah gak bela arnab dulu..

    ReplyDelete
  9. arnab ni comel,tapi saya pulak takut dengan diorang..hehehe...

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -