CARA REBUS TELUR CEPAT DAN MUDAH !

CARA REBUS TELUR CEPAT DAN MUDAH ! - Rebus telur ni, kadang-kadang kita rasa satu masakan yang senang dan enteng je ! Tapi, kalau api tak ...

CARA REBUS TELUR CEPAT DAN MUDAH ! - Rebus telur ni, kadang-kadang kita rasa satu masakan yang senang dan enteng je ! Tapi, kalau api tak di jaga, telur boleh berlaga satu asama lain dan boleh pecah. Air pun sama, lupa nak jaga...boleh kering dan telur rebus menjadi rasa tak sedap. Mummy ni, masa banyak abeskan dalam bilik dan atas katil. Si Daim tu kan menyusu badan, setiap bapa jam nak menyusu. Nak masak macamana? Ha..sebab tu mummy suka masak cara mudah dan simple. Kalau boleh jimat masa. Memang nak jimatkan masa yang ada.

Kalau korang jenis sepesen dengan mummy. Selalu kesuntukan masa untuk masak telur rebus. Jom kita tengok CARA REBUS TELUR CEPAT DAN MUDAH ! Walau hakikatnya memang resipi REBUS TELUR ni paling senang, cepat dan mudah !

CARA REBUS TELUR CEPAT DAN MUDAH !

Nak tahu cara CARA REBUS TELUR CEPAT DAN MUDAH ? CARA REBUS TELUR CEPAT DAN MUDAH ni memang senang gilerrr. Caranya ialah dengan :-


CARA REBUS TELUR CEPAT DAN MUDAH !

Masak nasi (guna rice cooker) bersama-sama telur. Telur ayam tu hendaklah di cuci bersih sebelum masak bersama nasi. Kang tak memasal, makan makanan bernajis pulak !

Telur rebus tadi, memang masak sekata dan cepat ! Nasi siap masak, telur rebus pun sama siap masak sekali !


CARA REBUS TELUR CEPAT DAN MUDAH !

Tadaaaaaaa.. selamat mencuba CARA REBUS TELUR CEPAT DAN MUDAH !

You Might Also Like

11 comments

  1. Dulu akak buat macam ni gak Linda..senang...hehehe

    ReplyDelete
  2. Mudah sgt kak. Ana selalu rebus manuak je. Next time boleh try cmni je buat stok telur rebus.

    ReplyDelete
  3. Jimat masa dan gas. 2 dlm 1. Good tips.

    ReplyDelete
  4. Wah senang macam nie kan Linda, tapi Kak Sue belum pernah cuba lagi..

    ReplyDelete
  5. eh..eh..mak nieyl buat cmtu jugak...tapi telur masin...:)

    ReplyDelete
  6. Ini kalau nak masak nasi lemak memang pair sangat kan? jimat masa, api gas dan periuk. Sebab malas juga nak basuh banyak2 tools. HAHAH

    ReplyDelete
  7. Boleh buat lah nanti.. sambil nyelam minum air org kata

    ReplyDelete
  8. Eh baru tahu boleh buat cara nih.nanti saya nak trylah kak

    ReplyDelete
  9. dah lama khaty buat macam ni, tapikan arwah mak mentua cakap tak elok takut dapat sakit tak sembuh-sembuh. tapi khaty fikir jimat ja, so ikut lah pandangan masing-masing

    ReplyDelete
  10. ni tips org buat nasi lemak jugak tau.. maklumlah nak masak banyak..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -