DINNER SATAY KG MELAYU SUBANG

DINNER SATAY KG MELAYU SUBANG - Hai korang ? Dinner apa semalam? Hari ni pulak, dinner kat mana? Cerita bab dinner ni, Mummy sekeluarga su...

DINNER SATAY KG MELAYU SUBANG - Hai korang ? Dinner apa semalam? Hari ni pulak, dinner kat mana? Cerita bab dinner ni, Mummy sekeluarga suka dinner kat rumah je. Tapi, adakalanya... berubah angin. Pekena juga dinner kat luar. Tapi, tidaklah setiap hari dinner kat luar. Boleh nipis wallet kang hehe.

Selalunya, sebulan sekali kitorang dinner SATAY kat Kg Melayu Subang tempat peberet tok mak bebudak ni. Oleh kerana, cuti Thaipusam baru ni. Ofis mummy tak ambil cuti. Sian jugak lah Tok Mak kena jaga cucu waktu cuti. Kitorang beramai-ramai DINNER SATAY KG MELAYU SUBANG

DINNER SATAY KG MELAYU SUBANG



DINNER SATAY KG MELAYU SUBANG

Jadi, tak payah la Tok Mak susah payah masak dinner lagi. Tok mak ni cerewet, bab makan. Tak semua kedai boleh kena dengan tekak dia. Kalau nak lanje Tok Mak ....kena bawa kedai makan yang kena dengannya je !

DINNER SATAY KG MELAYU SUBANG

Kabur pulak gambar Tok Mak. Sorry ter set BOKEH pulak hehehe. 

DINNER SATAY KG MELAYU SUBANG

Satay ayam kami...satay sini sedap. Kurang lemak tapi rempahnya pergggghhh terasa ! Kuah pulak, memang sedappp. Wajib tambah 3x kuah tu hehehe

DINNER SATAY KG MELAYU SUBANG

Satay daging dia pulak, pakai lembu tempatan tau. Bukan daging frozen atau daging lembu dari negara luar.

Satay daging ni kalau datang dalam 9 mlm mesti habis. Laku keras DINNER SATAY KG MELAYU SUBANG

Harga satay ni secucuk RM0.80. Murah la berbanding tempat lain !

Landmark kedai : berhadapan dengan Public Bank Kg Melayu Subang (seberang jalan)

Masa buka : Selepas Maghrib - stok habis (tutup pada hari hujung minggu)

You Might Also Like

12 comments

  1. mommy share location senang nak terjah. murah lah sate tu sini semua dah rm1

    ReplyDelete
  2. Sedapnya satay, Kak Sue pun suka satay juga. Nanti kalau ada jalan-jalan area sana boleh cuba..

    ReplyDelete
  3. sesekali layan sate memalam ni memang best kan...lagilah kalau dapat sate yang memuaskan hati..ada jugak orang kata,satay kg melayu subang sedap..

    ReplyDelete
  4. yumyummm..satay tu nampak menyelerakan ketika ini...

    ReplyDelete
  5. Nanti nak bitau asben akak..dia penggemar satay sejati..hehe

    ReplyDelete
  6. adui ni terasa nak makan satay ni

    ReplyDelete
  7. Terus rasa nak makan satay...satay ni kalau panas- panas sedap makan kan?

    ReplyDelete
  8. waaa boleh nk cuba ni rasa sate dia mcm mana.. harga pun boleh tahaan juga..
    Daging dia liat tak?

    Jom singgah sini

    Tempah Biskut Semperit> article.

    ReplyDelete
  9. Sedapnya makan satay...baca entry akak terus rasa nak makan satay

    ReplyDelete
  10. wah..terus laparr satay. macam kena pergi cari satay ni.

    ReplyDelete
  11. eh masih murah la kalau 80 sen tu..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -