PELUANG KERJA DI MALAYSIAN CAREER TRAINING FAIR 2018 (MCTF 18) MID VALLEY

PELUANG KERJA DI MALAYSIAN CAREER TRAINING FAIR 2018 (MCTF 18) MID VALLEY - Weekend lepas, mummy merajinkan diri ke career fair  MALAYSIAN...

PELUANG KERJA DI MALAYSIAN CAREER TRAINING FAIR 2018 (MCTF 18) MID VALLEY - Weekend lepas, mummy merajinkan diri ke career fair MALAYSIAN CAREER TRAINING FAIR 2018 (MCTF 18) MID VALLEY. Lama juga, mummy tak jejakkan kaki ke career fair di Mid Valey ni. Sebab apa ? Sebab mummy, tak yakin yang ada banyak vacancy di career fair sebegini. Kali ini, berbekalkan pengalaman 15 tahun bekerja di pelbagai bidang. Mummy terdetik nak ke career fair sekali lagi. Dari pelbagai pengalaman yang ada tu, kita boleh tengok..jawatan mana paling HOT dan jawatan apa permintaan paling tinggi. Sambil mencuba nasib, sambil belajar cara mereka buat hiring .

Pengalaman HR mummy tu, jika di biarkan gitu..bila lagi nak polish, kan? Mencari pekerja di sesuatu syarikat juga, bukan mudah. Kita tak boleh simply pilih staff. Bagaimana cara dorang filter dan saring staff di karnival macam ni? Haaa...bab ni lah mummy nak tahu juga.

PELUANG KERJA DI MALAYSIAN CAREER TRAINING FAIR 2018 (MCTF 18) MID VALLEY



PELUANG KERJA DI MALAYSIAN CAREER TRAINING FAIR 2018 (MCTF 18) MID VALLEY

PELUANG KERJA DI MALAYSIAN CAREER TRAINING FAIR 2018 (MCTF 18) MID VALLEY ni berlangsung selama 2 hari je. Iaitu 10 dan 11 Februari 2018. Mummy memilih pergi pada 10 Februari 2018. Pagi-pagi lagi dah berkampung kat Mid Valley. Tak sesak ke Mid Valley tu?


Mana pernah Mid Valley tu tak sesak. Always sesak ! Oleh kerana mummy lone ranger, mummy parking di paking A dan memilih parking kereta yang di khaskan untuk WANITA sahaja.

Tak perlu nak rebut parking..sebab nak masuk ke kawasan parking wanita ni kena beratur. Kiranya 1st come , 1st serve. Tak sampai 10 minit je pun menunggu. Dah boleh dapat parking.


Sampai di Exhibition Hall Mid Valley, bukan boleh masuk hall MALAYSIAN CAREER TRAINING FAIR 2018 (MCTF 18) MID VALLEY macam tu je tau ! Kena register dulu. Mummy, awal-awal lagi dah sesiap register, tinggal amek wrist band je !



Dapat kad lucky draw. Tapi mummy tak done nak tunggu, pukul 1 tu dah berkejaran nak baik. Sian oiiii anak kat rumah tu !

Dasar mak-mak, tak leh tinggalkan anak lama sangat ! hahaha.

Banyak ke PELUANG KERJA DI MALAYSIAN CAREER TRAINING FAIR 2018 (MCTF 18) MID VALLEY? Erm,,,,seriously. Sebenarnya, tak banyak mana pun kekosongan yang ada, bila tanya person in charge company di setiap booth. Ada yang suruh apply online, ada yang 1 jawatan 1 kekosongan. 

Ada jugalah, beberapa jawatan yang sesuai dengan mummy. Dan, tak cukup jugalah 10 set resume yang mummy bawa tu ha.

Antara company besar yang sempat mummy lawati booth mereka ialah :

PELUANG KERJA DI MALAYSIAN CAREER TRAINING FAIR 2018 (MCTF 18) MID VALLEY

PELUANG KERJA DI MALAYSIAN CAREER TRAINING FAIR 2018 (MCTF 18) MID VALLEY

MAH SING - banyak nak staff untuk position sales & marketing. Mummy tak apply post tu. Nak bersara dari Marketing rasanya. Huhu. Booth ni best, sebab mummy dapat kek coklat yang sedap ! Dengan syarat kena selfie depan booth dorang dan upload di IG. Gigihlah selfie camni !


PELUANG KERJA DI MALAYSIAN CAREER TRAINING FAIR 2018 (MCTF 18) MID VALLEY

GENTING - banyak juga jawatan kosong, tapi kena apply online. Mummy selfie depan booth Genting ni untuk peraduan dan spin ! Kalau tak kerana tu, tak kuasa ehhh nak selfie . Dah la sesak yakmat MALAYSIAN CAREER TRAINING FAIR 2018 (MCTF 18) MID VALLEY


PELUANG KERJA DI MALAYSIAN CAREER TRAINING FAIR 2018 (MCTF 18) MID VALLEY

Dapat fridge magmag ! Special dari 20th Century FOX World Malaysia. Walau taman tema ni tak siap lagi. Dapat fridge mangnet pun dah boleh fefeling sampai sana hahaha. Thanks Genting !

PELUANG KERJA DI MALAYSIAN CAREER TRAINING FAIR 2018 (MCTF 18) MID VALLEY

DACHER - ada juga position sesuai untuk mummy. Entah terpilih ke idak, yang penting....USAHA TANGGA KEJAYAAN. Dah USAHA, kena BERDOA dan TAWAKKAL !


PELUANG KERJA DI MALAYSIAN CAREER TRAINING FAIR 2018 (MCTF 18) MID VALLEY

ZUELLIG PHARMA - pun mummy apply juga sebab tak jauh dari rumah mak. Ada rezeki, adalah kan !

PELUANG KERJA DI MALAYSIAN CAREER TRAINING FAIR 2018 (MCTF 18) MID VALLEY

Yang bestnya carreer fair ni, ialah..banyak goodies yang  mummy dapat bawa balik.......




You Might Also Like

12 comments

  1. Good luck Linda.. 10 resume pasti sangkut calling for interview in sha Allah.

    ReplyDelete
  2. hehehe..best nya.. rindu zaman bkerja. dulu pon kalau ada job fair, mesti laju2 ajak kawan serumah pergi sama-sama turun naik komuter, lrt ketapi semua lah.. hahaha..

    ReplyDelete
  3. wah...lama juga tak join career fair nih.

    ReplyDelete
  4. Good luck Linda, semoga ada rezeki yang lebih baik untuk Linda.. Aamiin ya rabb..

    ReplyDelete
  5. Suka jugak pergi fair macam ni, tapi tu lah selalunya tak banyak sangat kekosongan. InshaAllah mana tahu ada rezeki kak Linda nanti :)

    ReplyDelete
  6. Akak doakan semua urusan Linda dipermudahkan...

    ReplyDelete
  7. Banyak juga peluang pekerjaan kan.semoga urusan akak dipermudahkan

    ReplyDelete
  8. Good luck mummy..moga ada sangkut mana2..paling best goodies-goodies tu..hehe..

    ReplyDelete
  9. Good Luck k.linda :). Semoga ada rezeki yg lebih baik buat k.linda.

    ReplyDelete
  10. semoga berjaya mommy..goodies meriah

    ReplyDelete
  11. wah goodies tu yang paling best.. berbaloi la jugak. linda pegi.. semoga ada satu yang melekat nanti ya. .

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -