Narinar Flutherapy Terapi Selsema Baby Daim Naufal

Narinar Flutherapy Terapi Selsema Baby Daim Naufal - Baby Daim selsema beberapa minggu lepas. Kalau ada yang follow mummy di Facebook da...

Narinar Flutherapy Terapi Selsema Baby Daim Naufal - Baby Daim selsema beberapa minggu lepas. Kalau ada yang follow mummy di Facebook dan Instagram, mesti tahu kes baby Daim hadapi masalah selsema dan hidung tersumbat. Kalau ke klinik pun, tak boleh buat apa. Sebab baby Daim baru 9 bulan. Memang tak boleh makan ubat selsema atau batuk. Risau? Mau mummy tak risau. Sangat risau, ok ! Mujur ada Narinar Flutherapy Terapi Selsema Baby Daim Naufal.


Narinar, Narinar Flutherapy terapi selesema bayi, testimoni narinar, produk bayi organik, bayi kembung perut, cara urut baby kembung perut, petua hilangkan selsema,   petua hilangkan batuk dan selsema, petua hilangkan selsema bayi, petua hilangkan batuk bayi, cara hilangkan batuk bayi, cara hilangkan selsema bayi, hilangkan batuk bayi

Narinar Flutherapy Terapi Selsema Baby Daim Naufal


Emm...Betul ke Narinar Flutherapy Terapi untuk Selsema Baby Daim Naufal? Pada mulanya, memang mummy macam percaya.. tak percaya je. Tapi, syukur Alhamdulilah, mummy telah diperkenalkan dengan Narinar Flutherapy Terapi Selsema Baby Daim Naufal . Berkat usaha dan tawakkal. Memang berkesan Narinar Flutherapy Terapi untuk Selsema Baby Daim Naufal


Apakah itu Narinar FLUtheraphy ?

Cerita pung pang pung pang pasal Narinar Flutherapy Terapi Selsema Baby Daim Naufal. Korang faham ke apa itu Narinar Flutherapy Terapi ? Okay, jom mummy cerita tentang Narinar FLUtheraphy dulu ye.


Narinar, Narinar Flutherapy terapi selesema bayi, testimoni narinar, produk bayi organik, bayi kembung perut, cara urut baby kembung perut, petua hilangkan selsema,   petua hilangkan batuk dan selsema, petua hilangkan selsema bayi, petua hilangkan batuk bayi, cara hilangkan batuk bayi, cara hilangkan selsema bayi, hilangkan batuk bayi


Narinar FLUtheraphy adalah produk 100% Natural & Bebas Bahan Kimia tau, berdaftar dengan KKM pula, sebab tu mummy tak risau nak pakai dekat anak-anak sebab ianya selamat digunakan. Lagi satu, Narinar ni wangi lembut... aroma terapi yang di cipta untuk membantu mengurangkan simptom selsema dan batuk. Pati tumbuh-tumbuhan dan bungaan segar mengeluarkan bau wangi yang memberi kesan positif apabila hidu dalam-dalam. 

Tak perlu di makan atau di minum, cuma titis pada tangan dan sapu ikut panduan teknik terapi.  Teknik terapi  yang Kak Erin owner produk Narinar ni ajar Mummy untuk naufal selsema haritu.

Kenapa mummy sukakan Narinar FLUtheraphy ? Kalau korang nak tahu,  Narinar FLUtheraphy selamat di pakai kerana telah menjalani 3 siri ujian dan telah mendapat pengiktirafan standard Malaysia dan antarabangsa. Kajian itu telah disahkan bahawa bebas dari logam berat merbahaya, bebas mikroorganisma berbahaya dan mesra kulit.

Cara Pakai Narinar Flutherapy Terapi Selsema Baby Daim Naufal

Narinar, Narinar Flutherapy terapi selesema bayi, testimoni narinar, produk bayi organik, bayi kembung perut, cara urut baby kembung perut, petua hilangkan selsema,   petua hilangkan batuk dan selsema, petua hilangkan selsema bayi, petua hilangkan batuk bayi, cara hilangkan batuk bayi, cara hilangkan selsema bayi, hilangkan batuk bayi



Cara pakai Narinar FLUtheraphy juga amat penting, tau ! Bukan boleh di pakai ikut suka. Jika inginkan keberkesanan, Narinar FLUtheraphy harus di pakai mengikut panduan seperti ini :-

Batuk / Selsema :-
1. Masa baby Daim selsema tempoh hari. Mummy amalkan cara ini. Iaitu titiskan 2 -4 titik Narinar FLUtheraphy di tapak kaki baby Daim dengan menggunakan teknik Vitaflex serta calit nipis Narinar FLUtheraphy di hidung baby Daim jika hidungnya tersumbat.


Narinar, Narinar Flutherapy terapi selesema bayi, testimoni narinar, produk bayi organik, bayi kembung perut, cara urut baby kembung perut, petua hilangkan selsema,   petua hilangkan batuk dan selsema, petua hilangkan selsema bayi, petua hilangkan batuk bayi, cara hilangkan batuk bayi, cara hilangkan selsema bayi, hilangkan batuk bayi


2. Boleh ulang setiap 15-30 minit dalam masa tempoh 2 jam. Jika dah nampak selsema dan batuk berkurangan. Boleh jarakkan masa pemakaian Narinar FLUtheraphy. 

3. Boleh juga lakukan urutan lembut di zon T baby. Boleh rujuk video INI

Untuk demam pula, boleh lakukan seperti langkah di atas atau :
1. Titiskan 1-2 Narinar FLUtheraphy di pelipat kaki dan tangan
2. Titiskan 2-4 Narinar FLUtheraphy di sepanjang tulang belakang bayi

Testimoni Narinar Flutherapy Terapi Selsema Baby Daim Naufal


Narinar, Narinar Flutherapy terapi selesema bayi, testimoni narinar, produk bayi organik, bayi kembung perut, cara urut baby kembung perut, petua hilangkan selsema,   petua hilangkan batuk dan selsema, petua hilangkan selsema bayi, petua hilangkan batuk bayi, cara hilangkan batuk bayi, cara hilangkan selsema bayi, hilangkan batuk bayi

Testimoni mummy gunakan Narinar FLUtheraphy pada baby Daim memang nampak kesan positif dan keserasian pada baby Daim.

Serius, selepas 3 hari mummy pakaikan Narinar FLUtheraphy pada baby Daim mengikut langkah yang betul. Selsema baby Daim semakin berkurang dan hidung tersumbat pun dah tak ada lagi. Terima kasih Narinar FLUtheraphy !

Selain Narinar FLUtheraphy, terdapat juga Narinar TT (Tummy Therapy) dan juga Narinar ST (Sleep Therapy)

NARINAR TT (TUMMY THERAPY) ini adalah gabunagn ekstrak aloe vera, serai wangi,lemon dan pudina. Sesuai untuk kembung perut, sembelit dan cirit birit. Baru-baru ni Dhia sakit perut, mummy pakaikan Dhia NARINAR TT (TUMMY THERAPY), alhamdulillah keesokkan harinya dah tak ada sakit perut lagi.

Narinar, Narinar Flutherapy terapi selesema bayi, testimoni narinar, produk bayi organik, bayi kembung perut, cara urut baby kembung perut, petua hilangkan selsema,   petua hilangkan batuk dan selsema, petua hilangkan selsema bayi, petua hilangkan batuk bayi, cara hilangkan batuk bayi, cara hilangkan selsema bayi, hilangkan batuk bayi

Cara pakai  NARINAR TT (TUMMY THERAPY):-

SAKIT PERUT / KEMBUNG PERUT : Titiskan 2-4 NARINAR TT (TUMMY THERAPY) di perut dan urut perlahan-lahan dengan lembut

Narinar, Narinar Flutherapy terapi selesema bayi, testimoni narinar, produk bayi organik, bayi kembung perut, cara urut baby kembung perut, petua hilangkan selsema,   petua hilangkan batuk dan selsema, petua hilangkan selsema bayi, petua hilangkan batuk bayi, cara hilangkan batuk bayi, cara hilangkan selsema bayi, hilangkan batuk bayi

SEMBELIT Titiskan 2-4 NARINAR TT (TUMMY THERAPY) di perut dan urut membulat mengikut arah jam.


CIRIT BIRIT Titiskan 2-4 NARINAR TT (TUMMY THERAPY) di perut dan urut perlahan-lahan dengan lembut secara membulat (lawan jam).


Narinar, Narinar Flutherapy terapi selesema bayi, testimoni narinar, produk bayi organik, bayi kembung perut, cara urut baby kembung perut, petua hilangkan selsema,   petua hilangkan batuk dan selsema, petua hilangkan selsema bayi, petua hilangkan batuk bayi, cara hilangkan batuk bayi, cara hilangkan selsema bayi, hilangkan batuk bayi

NARINAR ST (SLEEP THERAPY) di khususkan untuk memberikan ketenangan segera untuk bayi dan anak-anak kecil. Sesuai untuk baby tantrum, memudahkan anak kecil tidur, bertenang dan juga hindari mereka dari cepat stress. Mummy pun sama pakai jugak, tau ! Almaklumlah...terlebih stress katanya hehehehe. Kalau pakai waktu malam, tau-tau dah pagi ! Lena sampai ke pagi tanpa susah bangun pagi.

Narinar, Narinar Flutherapy terapi selesema bayi, testimoni narinar, produk bayi organik, bayi kembung perut, cara urut baby kembung perut, petua hilangkan selsema,   petua hilangkan batuk dan selsema, petua hilangkan selsema bayi, petua hilangkan batuk bayi, cara hilangkan batuk bayi, cara hilangkan selsema bayi, hilangkan batuk bayi

Kandungan yang terdapat dalam ini aialah ekstrak lavender, epal hijau, oren, bunga camomile dan bidara.


Harga Narinar Flutherapy Terapi Selsema Baby Daim Naufal

Harga Narinar Flutherapy Terapi Selsema Baby Daim Naufal ini hanya RM59 (10ml) sebotol. Walaupun kami kerap gunakannya dalam masa hampir 2 minggu. Masih belum habis lagi. Punyalah jimat oiiii ! Dah la, ada kelulusan KKM dan juga HALAL.

Jom dapatkan sebotol ! Seisi keluarga boleh pakai, tau !

Untuk selanjutnya dan pembelian, korang boleh hubungi ke :-


NARINAR HQ
Alamat: No.2A-2, Jalan Puteri 2A/3, Bandar Puteri Bangi, 43000 Kajang, Selangor
No. Telefon: 017-717 1848
Instagram : Narinar Malaysia
Website : narinar.com

You Might Also Like

28 comments

  1. Alhamdulillah serasi dengan daim. Lps ni dh xrisau lah sgt ye kak.

    ReplyDelete
  2. Bestnyaaaaa....sure Daim lepas tu lega, boleh bernafas dengan baik dan dan cepat elok selsema kan?

    ReplyDelete
  3. Banyak kegunaanya.. org dewasa boleh x? Boleh suggest kt kawan yg de baby.. semua boleh kan?

    ReplyDelete
  4. sangat berguna la minyak ni dgn qeisya.. yg ST tu jue selalu sapu kat jue.. rasa cool jer

    ReplyDelete
  5. menarik produk narinar ni.. nak suggest kat sepupu yang baru dapat baby lah ni

    www.maisarahsidi.com

    ReplyDelete
  6. kalau baby kene selsema memang kesian kan.. sbb dorang tak reti nak buang hingus tu sendiri.. dgn ada produk mcm ni at least dapat membantu baby rasa selesa dan tenang..

    ReplyDelete
  7. Narinar Flutherapy Terapi Selsema looks good for my children too. Will get 1 for them to try it out since they always had flu.

    ReplyDelete
  8. Betullah. Naik risau kalau bayi selsema n batuk2 yelah, xtahu dorg sakit k x. Hopefully dgn gunakan produk narinar nie dpt mmbantu mngurangkan selsema bayi2

    ReplyDelete
  9. Banyak kegunaan minyak ni ya. Alhamdulillah serasi dengan anak akak ..! Walaupun botol nampak kecil, tapi tahan lama tu.

    ReplyDelete
  10. Miza suka bau Narinar ST segar

    ReplyDelete
  11. First time dengar pasal produk nih. Nanti boleh cuba untuk adhwa plak

    ReplyDelete
  12. Bestnya..kita pun suka gak eo2 ni..
    Mmg duk blend sdri utk anak2 kat rumah ni

    ReplyDelete
  13. banyak jenis juga kan untuk merawat selsema budak. mak budak boleh pakai ke ni hahahhaa. macam2 fungsi juga untuk baby . kira mcm melegakan pelbagai maslah baby lah kekdahnyee

    ReplyDelete
  14. Ohh minyak sapu lah saya ingat kena hidu cara nak gunakan Narinar Flutherapy ni. Tapi ok lah kena ada setiap rumah yang ada anak kecil lebih mudah digunakan...

    ReplyDelete
  15. Teringat kalau zaman dulu, selalu orang sedut hingus dan kahak baby pakai mulut je. Sekarang senang, banyak alternatif.

    ReplyDelete
  16. Baguslah minyak aromaterapi ni. Elok sangat standby kat rumah lagi-lagi untuk kegunaan bayi macam Daim kan. Rasa macam nak beli dan standy juga ni..

    ReplyDelete
  17. Alhamdulillah, serasi dgn daim ya kak. Bagus nampaknya produk ni, harus grab :)

    ReplyDelete
  18. kesian betul kalau baby selsema. yela dorang kecik lagi kan. klu kita yg dah dewasa ni pun dah rasa azab selsema, apatah lagi dorang yg kecik tu

    ReplyDelete
  19. bestnya produk ni ye linda

    ReplyDelete
  20. Alololo.. Comelnya model. 1st time dengar jenama ni. Sekarang banyak produk dan jenama minyak untuk baby yang berasaskan bahan semulajadi.

    ReplyDelete
  21. Baby kalau selsema memang seksa la dorang nak tidur... termasuk la kita... Mudah je nak gunakan.. Bagus juga nie.. Nak cari la nanti

    ReplyDelete
  22. The tummy therapy is something I need cause newborns always have colic and wind in tummy. Will look for more info before purchasing.

    ReplyDelete
  23. kena standby sebotol, dalam handbag senang nak guna nanti

    ReplyDelete
  24. Bagusnya produk ni...nanti bolehlah sis rekomen kat anak2 buah yang ada anak2 kecik. Kadang2 diorg dok tanya jugak minyak apa yang sesuai untuk anak2 diaorg

    ReplyDelete
  25. Thanks God you have found this for your son and I believe this soothed his uncomfortable into better one. Will recommend to my friend who have babies. - Racheal

    ReplyDelete
  26. Yes serius memang bagus Narinar TSeries complete set tuk baby and kene make sure ada dlm every handbag mommies.
    Oh adult pun boleh even my dad 78 yrs pun guna tau.

    ReplyDelete
  27. Alhamdulillah.. bahan natural sangat bermanfaat buat anak-anak. Kaktim pun tengah belajar jadi pengguna tegar bahan natural. Sabun n syampo utk anak-anak pun banyak kimia kan. Herm. - Kaktim

    ReplyDelete
  28. Bagus produk nie kan Linda..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -