200 Mata Ganjaran CARiNG PHARMACY Percuma !

200 Mata Ganjaran CARiNG PHARMACY Percuma ! -  Bab PERCUMA ni, mummy memang suka sangat. Korang suka tak? Kalau suka, jom teruskan membac e...

200 Mata Ganjaran CARiNG PHARMACY Percuma ! - Bab PERCUMA ni, mummy memang suka sangat. Korang suka tak? Kalau suka, jom teruskan membac entri mummy ni  Program Keahlian Regular CARiNG diperkenalkan pada bulan Januari 2018. Dibangunkan bersama dengan Capillary Tech, Program Keahlian Regular CARiNG adalah aplikasi berasaskan mudah alih yang bertujuan untuk memberi ganjaran kepada pelanggan dalam satu penyelesaian. Dengan pelancaran aplikasi ini, syarikat ini bersedia untuk memberi perkhidmatan kepada pelanggan mereka di kedai fizikal dan online, sambil mengekalkan platform CEM (pengurusan pengalaman pelanggan) yang berkesan.

200 Mata Ganjaran CARiNG PHARMACY Percuma !



Aplikasi ini boleh dimuat turun secara percuma di App Store untuk peranti Apple atau Google Play untuk peranti Android. Setelah melancarkan aplikasinya dan memberi butiran peribadi asas, pengguna akan diberikan keahlian seumur hidup dan juga diberi 200 Mata Ganjaran CARiNG PHARMACY Percuma ! sebagai permulaan supaya mereka dapat mengumpul dan kemudiannya digunakan untuk menebus Baucer Tunai CARiNG.



Aplikasi Program Keahlian Regular CARiNG lebih daripada sekadar 'kad keahlian digital'. Pengguna boleh mengikuti perkembangan terbaru dan promosi dari Farmasi CARiNG yang tidak boleh dilepaskan. Di skrin 'HOME' aplikasi, para pengguna dapat mengakses berita terkini mengenai kesihatan dan pemakanan, yang dikhaskan oleh pakar-pakar kesihatan. Pelbagai berita mengenai pameran bergerak biasa, pemeriksaan kesihatan percuma, ceramah dan bengkel percuma juga tersedia di skrin ini. Dalam usaha untuk mengurangkan penggunaan kertas, buletin suku tahunan hanya satu klik dari skrin 'HOME' aplikasi tersebut.

Dengan lebih daripada 114 cawangan Farmasi CARiNG di seluruh negara dan masih mengira jumlah cawangannya, pengguna mungkin merasa kesal dan menghadapi kesukaran mencari cawangan terdekat. Butang 'LOKASI' dalam aplikasi ini membolehkan pengguna mencari cawangan Farmasi CARiNG yang terdekat dan menyimpan cawangan kegemaran mereka untuk rujukan masa depan.

Butang 'BAUCER' dalam aplikasi memaparkan semua baucar dan butiran pengguna yang tersedia, jadi anda tidak perlu lagi untuk menyimpan dan menguruskan beberapa baucar secara fizikal pada satu masa. Jangan bimbang untuk mencari baucar yang hilang atau meninggalkan baucer untuk tamat tempoh! Pada hari ulang tahun mereka, pengguna diberi ganjaran dengan baucar hari jadi sebanyak 
RM5 dan juga menerima 3x mata ganjaran kelahiran untuk semua pembelian mereka.

Sebagai kad loyalti electronik, aplikasi ini memberi faedah kad biasa tanpa kerumitan dan bagasi. Klik pada butang 'AHLI' aplikasi ini akan mendedahkan nombor keahlian pengguna, kod bar untuk pengimbasan dan mata ganjaran yang terkumpul untuk penebusan.

Dengan era membeli-belah dalam talian kini, secara semulajadi aplikasi CARiNG menyediakan butang 'E-STORE' yang mengarahkan pengguna terus ke kedai online Farmasi CARiNG dan mereka boleh mengelak dari kesesakan orang ramai dan lalu lintas, untuk pengalaman membeli-belah yang damai dan lebih selesa di rumah.


Mengakui bahawa kebanyakan pengguna telah dibanjiri dengan pelbagai kad keahlian loyalti, Pengarah Urusan Pengurusan Runcit Farmasi CARiNG Sdn Bhd, Encik Chong Yeow Siang, bercakap dengan para tetamu semasa pelancaran rasmi Aplikasi Program Keahlian Regular CARiNG di pusat membeli-belah 1 Utama, "Apakah kegunaan kad keahlian loyalti jika ia hanya duduk di rumah bersama-sama dengan dua puluh kad keahlian yang lain? Pada zaman ini, tiada siapa yang meninggalkan rumah tanpa telefon bimbit mereka, jadi Aplikasi Program Keahlian Regular CARiNG kami sentiasa boleh diakses setiap masa!"


Pada pelancaran itu, jenama seperti Tiger Balm, Allergan, Scotts, Blackmores, Dermareen, Avene, QV, Splat, Jordan, Cypress Medi, GoodMorning, Body Buddy, Hiruscar and Brand’s telah mengambil bahagian untuk mempamerkan produk mereka dan memberi pendedahan kepada para tetamu tentang produk mereka. Para tetamu juga disajikan dengan penampilan yang sangat menghiburkan iaitu Mr Bean Malaysia dan persembahan tarian. Mereka juga dapat bertemu dengan tetamu undangan selebriti; pelakon dan pengacara TV, Dynas Mokhtar, DJ radio 988 dan pengacara 8TV, Cheryl Lee Xin Yi. Kedua-dua selebriti ini juga berkongsi pengalaman dengan menggunakan Aplikasi Program Keahlian Regular CARiNG.






You Might Also Like

4 comments

  1. Wah sekarang Caring pun dah ada apps ya, senang kan..

    ReplyDelete
  2. caring ni aida perasan kat aeon bandaraya aje, alin.
    area sebelah sini, tak brape perasan.
    aida kalu ke farmasi, gi yg kat king hotel aje.
    senang. parking dedepan pintu :)

    ReplyDelete
  3. ala..nape linda lambat tulis... baru gi minggu lepas yg cawangan putrajaya..rugi la baru tau..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -