KUIH RAYA CORNFLAKES MADU RESIPI MUDAH

KUIH RAYA CORNFLAKES MADU RESIPI MUDAH - My first kuih raya untuk tahun 2018 adalah Conflakes madu. Rajin? Ni namanya..kuih malas. Hahaha....

KUIH RAYA CORNFLAKES MADU RESIPI MUDAH - My first kuih raya untuk tahun 2018 adalah Conflakes madu. Rajin? Ni namanya..kuih malas. Hahaha.As usual, kalau korang ikuti masakan mummy dalam blog. Kesemua resipi yang mummy share adalah resepi mudah. Ada anak kecil, tak dan weiii nak godek resipi yang menggunakan masa. Masa itu emas. Kena gunakan masa sebaiknya.

KUIH RAYA CORNFLAKES MADU RESIPI MUDAH


KUIH RAYA CORNFLAKES MADU RESIPI MUDAH - My first kuih raya untuk tahun 2018 adalah Conflakes madu. Rajin? Ni namanya..kuih malas. Hahaha.As usual, kalau korang ikuti masakan mummy dalam blog. Kesemua resipi yang mummy share adalah resepi mudah. Ada anak kecil, tak dan weiii nak godek resipi yang menggunakan masa. Masa itu emas. Kena gunakan masa sebaiknya.      KUIH RAYA CORNFLAKES MADU RESIPI MUDAH

KUIH RAYA CORNFLAKES MADU RESIPI MUDAH memang sangat mudah. Sebab apa mudah? Sebab tak payah pakai oven pun boleh, tau. Nak pakai oven pun, tak ada masalah. Kenapa mummy tak pakai oven? Okay, macam kat atas tadi mummy beritahu ..yang mummy nak jimat masa. Dan keduanya, weekend baru ni, letrik rumah kami (DB) terbakar. So, tak boleh pakai any plug, suis. Hanya lampu, kipas dan televisyen sahaja yang boleh pakai. Walau letrik rumah bermasalah. Misi buat KUIH RAYA CORNFLAKES MADU RESIPI MUDAH wajib ON.

Demi anak weiiii...anak suka KUIH RAYA CORNFLAKES MADU. Gigihlah maknya buat. hehe.

RESIPI KUIH RAYA CORNFLAKES MADU


Cornflakes - mummy gunakan jenama Kellogg's sebab ada sales.

Madu - botol plastik lupa jenama apa, sebab pakai bahan mana ada kat dapur je.

Sedikit gula

Buttercup - sedap masin lemak hahaha

Paper cup 

Sprinkle - atau apa-apa pun boleh untuk hiasan atas cornflakes.


CARA BUAT KUIH RAYA CORNFLAKES MADU


1. Panaskan suku butter pada api sederhana.

2. Masukkan sedikit gula. Masak hingga sebati.

3. Letakkan suku madu (dari botol madu)

4. Campurkan suku cornflakes, hingga rata.

5. Cepat-cepat masukkan dalam paper cup dan taburkan sprinlles / kismis / badam.

Siap ! Jika nak bakar pun boleh. Kalau tak nak bakar, cornflakes atas dapur tadi..kena cepat masukkan ke dalam paper cup.

Selamat mencuba ! 

Baju raya 2018 pilihan boleh baca di << SINI >> ATAU << SINI >>





You Might Also Like

9 comments

  1. sedap sgt.. mama suka yg bakar sebab nanti dia melekat dan rangup

    ReplyDelete
  2. Senang ja nak buat ye Linda. Anak-anak Kak Sue suka sangat Cornflake Madu nie..

    ReplyDelete
  3. ini kdang tak tunggu raya da habis kena ngap hehe..

    ReplyDelete
  4. Nihlah kuih raya paling senang nak buat

    ReplyDelete
  5. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  6. tahun ni plan memang nak buat cornflakes madu..tengoklah macam mane..bahan pun senang kan

    ReplyDelete
  7. memula nak buat kuih raya thn ni, alin.
    plan nyer minggu ni la.
    exam da abis.
    assignment dah submit.
    hmmmmm Allahu Akbar, Izzat demam plak.
    seminggu ni dia ada rumah.
    berkepit aje dgn aida. aduhai...
    maka, esok lusa kena la gi borong kuih raya / kerepek memana yg sempat.

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -