Masak Menu Senang Untuk Lunch !

Masak Menu Senang Untuk Lunch ! Kadang-kadang ada mood masak, idea pulak tak ada huhu.nak nangis weiii. Perut dah lapar, nak keluar pulak ...

Masak Menu Senang Untuk Lunch ! Kadang-kadang ada mood masak, idea pulak tak ada huhu.nak nangis weiii. Perut dah lapar, nak keluar pulak macam malas. Cuaca siang sekarang ni terik yakmat. Sian kat anak-anak ja !

So, setiap kali weekend. Memang mummy masak menu yang senang-senang je untuk lunch. Jimat masa ! Tetau lah..weekend macam-macam nak buat. Apa menu yang mummy masak senang-senang untuk lunch?

Masak Menu Senang Untuk Lunch !


Masak Menu Senang Untuk Lunch !

Tadaaaaa....inilah Masak Menu Senang Untuk Lunch kami ! Mak pak leh makan..anak-anak pun leh sama makan.  Brokoli daging, ayam masak merah dan ayam goreng. 

Abaikanlah pinggan warna warni. Untuk anak-anak kena pakai pinggan plastik. Ayam goreng tu, biasanya mummy goreng awal. Dalam 10 pagi.

Sebelum masak menu lain, ayam goreng kena masak dulu. Sebab anak nak meratah dah hehe.

Bila depa dok makan ayam goreng sebelum nasi dan lauk lain masak. Wajib pakai pinggan plastik. Sebab depa dok ulang alik pi meja makan non stop. Ala ala buffet gitu haha

Tapi, ada baguih lah. Depa leka makan ayam goreng. Mummy pulak, leh masak dengan amannya hehehe

You Might Also Like

11 comments

  1. Selamat menjamu selera. Nampak menyelerakan lauk pauknya yang berwarna-warni tu. Dan selamat mengundi juga, Linda.

    ReplyDelete
  2. macam ni menu senang...kalau akak berejam nak fikir ni..hahaha...apa pun memang seronok masak sendiri kan...kalau sendiri x makan pun anak- anak ada boleh makan...

    ReplyDelete
  3. bahagia rasa masak anak-anak nak makan

    ReplyDelete
  4. sdapnya..simple tapi lazat..:)

    ReplyDelete
  5. Brokoli daging tu nampak sangat menyelerakan..

    ReplyDelete
  6. Walau masak menu senang macam nie tapi sedap. Kat rumah Kak Sue pun selalu juga masak menu senang macam nie Linda..

    ReplyDelete
  7. sedappp..brokoli tu my mum rebus jer..makan dgn nasi putih.

    ReplyDelete
  8. haha..betul2..kadang tak ada idea nak masak apa..kalau k.fiezz mmg cari jenis simple2 je...

    ReplyDelete
  9. Walaupun menu senang nak masak nih pun dah menyelerakan

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -