Pot Luck Raya Kat Ofis

Pot Luck Raya Kat Ofis  Semalam, pot luck Raya kat ofis. Korang tahu apa tu pot luck? Jamuan makan, tapi bawa masing-masing punya portion. ...

Pot Luck Raya Kat Ofis Semalam, pot luck Raya kat ofis. Korang tahu apa tu pot luck? Jamuan makan, tapi bawa masing-masing punya portion. Dan, makan sama-sama. Masa plan nak pot luck, mummy plan nak masak rendang daging. Rindu rendang daging, raya kali ini. Belum dapat rasa rendang daging merah lagi ! My favorite. Of course !

Pot Luck Raya Kat Ofis


Depa bedak ofis ni baru bagitahu mummy hari Sabtu. Sabtu tu dahlah mummy kerja, Ahad pulak busy kemas rumah dan settle kan anak-anak yang tak sihat. Sudahnya, rendang hanya kenangan je lah ! 

Jenuh fikir pagi Isnin tu, nak bawa apa lah untuk Pot Luck Raya Kat Ofis ni ha. Terdetik dalam hati, singgah mana-mana gerai pagi tu. Beli apa yang ada je lah !

Pot Luck Raya Kat Ofis

Rezeki budak ofis, bihun goreng available. Terus beli satu bekas terus. Bekasnya, keesokkan harinya mummy akan pulangkan.

Makcik gerai tu, confuse giler. Sebab mummy dan beli semua. Kira punya kira. DIa charge RM10, banyak gila kot bihun goreng tu.

Moga murah rezeki makcik ye !

Menu lain kat ofis, masa pot luck ada menu rendang, kuah kacang, nasi impit, spageti, lontong. 

Malangnya, tak ada gambar mummy ambil. Biasalah, i kat ofis low profile sket. Tak payah tunjuk ko blogger sangat aihh !


You Might Also Like

12 comments

  1. Yup...LeYa kat ofis memang selau jugak buat Pot Luck ni..Best..makan ramai-ramai..
    Hahaha... sebelum LeYa amek gambar, bebudak ofis LeYa dah amek dulu and send dalam group.. So..xpayah amek dah.. Save..guna gambar yang diberi aje.. Hehehe..

    ReplyDelete
  2. Alhamdulillah rezeki kan..seronok kalau pot luck ni..opis akak x tau la bila nak buat..

    ReplyDelete
  3. Rezeki Linda dan kawan-kawan opis ya dapat sebekas Mee Hoon Goreng, murah tu..

    ReplyDelete
  4. Bestnya pot luck kak. Lama tak merasa pot luck ni.

    ReplyDelete
  5. kita pun ada potluck raya juga kat opis tp tak tau nak bwk apa pg huhuu.

    ReplyDelete
  6. standart menu raya ad kuah kacang. kalau tak memang rase tak rayaa

    ReplyDelete
  7. sama la mummy..k.fiezz pun kalau kat ofis ada potluck camni, malu nak tngkp gambar semua menu2..low profile gitu kat ofis..ada sorang dua je tau k.fiezz blogger...

    ReplyDelete
  8. rindu nyer ber potluck di ofis. this year kan aida coti coti belajar :)
    last year aida bwk kuah lodeh. dpt pujian dari dato' pengarah tau. kembang iolls sepetang tu ha ha ha ha ha...
    today nak gi beli 2 bungkus nugget. sok pepagi goreng utk Ijat bwk ke tadika.
    sok dia ada makan2 raya.
    nak bwk kuih, kuih da abis.
    nak masak apa2, makanan berat tadika sediakan.
    nugget. semua anak ngap kan :)

    ReplyDelete
  9. hahaha dekat office dah ramai yang tahu sebab selalu post dekat fb. Murahnya RM10 satu bekas besar tu.

    ReplyDelete
  10. ehehe rezeki mokcik niaga bihun goreng dibeli orang. murah rezeki dia agak murah tu sebekas gitu RM10 kan.. berkat juga nak jamu orang makan =)

    ReplyDelete
  11. Murah tu satu bekas RM10.. semoga makin murah rezeki makcik tu.. Aamiin..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -