1ST GIGI GERAHAM DHIA KENA CABUT

1ST GIGI GERAHAM DHIA KENA CABUT - Dhia dok mengeluh sakit gigi je. Gigi yang dah di tampal. Tapi, masih sakit. Sebab tampalan di geraham ...

1ST GIGI GERAHAM DHIA KENA CABUT - Dhia dok mengeluh sakit gigi je. Gigi yang dah di tampal. Tapi, masih sakit. Sebab tampalan di geraham Dhia dah tercabut.

Mummy decide untuk cabutkan sahaja. Manakala doktor (dentist) masih nak selamatkan lagi dengan tampalan.


1ST GIGI GERAHAM DHIA KENA CABUT



Doktor cakap, saya gerahan lambat tumbuh. Ermm..tak apa lah, cabut je lah ! Tak larat nak tampal berkali-kali.


Sekali buat tampal dah RM70.


Lagi pun, gigi susu. By hook, by crook memang tak kekal pun.


1st time Dhia kena cabut gigi. Geraham pulak tu.

Daddy bawa Dhia p jumpa dentist. Masa ni, mummy tak ikut sebab kerja.

Lagipun, Dhia dah berani jumpa dentist. Alhamdulillah.



Oleh kerana gigi Dhia, daddy dah buang. Maka, mummy simpan gambar gigi ni dalam blog.


You Might Also Like

6 comments

  1. Jarang gigi geraham boleh rosak teruk kan..takpe la Dhia..nanti tumbuh gigi baru..panjangnya gigi..akak bab gigi ni la paling takut..

    ReplyDelete
  2. Dhia takpee bleh tumbuh balik.. kalau dah dewasa alamatnya babai lerr :) hihi

    ReplyDelete
  3. gigi geraham la paling sakit nak cabut tapi bagusnya dhia berani jupa detist!

    ReplyDelete
  4. Samalah macam anak Sha.. Asyik sakit je kan.. Sudahnya suruh doktor cabut sebab dah berlubang terukkan..

    ReplyDelete
  5. Tak apa gigi susu nanti tumbuh balik kan, dari asyik nak tampal je. Duit pun keluar lagi..

    ReplyDelete
  6. Kalau gigi geraham ni boleh buat demam huu. Sakit!

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -