GEMPA BUMI DI LOMBOK

GEMPA BUMI DI LOMBOK -  Allahu, terkejut dengan berita 2 hari lepas, Lombok Indonesia di landa gempa bumi. Baru je, survey tiket flight ke...

GEMPA BUMI DI LOMBOKAllahu, terkejut dengan berita 2 hari lepas, Lombok Indonesia di landa gempa bumi. Baru je, survey tiket flight ke Lombok. Sebab tengok kengkawan balik dari Lombok, jiwa ni tertarik pula dengan keindahan Lombok Indonesia. Terbantut seketika...

GEMPA BUMI DI LOMBOK


Sebenarnya, kisah gempa bumi ni... mengingatkan kisah kami ke Bali Indonesia masa Gunung Agung meletus dan memuntahkan asap hitam yang tebal. Yes...Indonesia mempunyai banyak gunung berapi yang masih aktif.

Kebetulan, tarikh yang kami pergi ketika Disember 2018, Malindo Air menegaskan bahawa flight mereka tidak membuat sebarang cancellation. Kerana situasi Bali Indonesia masih stabil.

Pak supir dan pihak hotel juga mengatakan benda yang sama. Jadi, tanpa ragu-ragu. Kami tidak membatalkan percutian kami ke Bali,Indonesia. Boleh baca di : SINI


Berbalik kisah GEMPA BUMI DI LOMBOK INDONESIA. Mummy doakan baik-baik untuk semua. Untuk bantuan, boleh hubungi pihak kedutaan di mwjakarta@kln.gov.my atau +62215224947.


You Might Also Like

8 comments

  1. Tringin jugk nk ke indonesia, nmpknya skrng ni bukn msa yg sesuai kn..

    ReplyDelete
  2. Kak Sue belum pernah lagi jalan-jalan ke sana Linda. Kita doakan yang baik-baik aja kat sana kan..

    ReplyDelete
  3. yes dgr juga bencana ni di radio.
    ada Malaysian yg meninggal kan.
    hadoi lah.
    aida dah le simpan hasrat nak ke lombok, berjalan, honeymoon dgn asben.
    gempa bumi plak :(
    i is seram!

    ReplyDelete
  4. tinggi tu 6.4 skala richter.. allahuakbar

    ReplyDelete
  5. Moga Lombok berada dalam situasi aman dan tenang selepas ini, InsyaAllah.

    ReplyDelete
  6. haritu ada ternmpk ex officer up status kat fb dia, mintak urusan suami & pasukan dia di lombok dipermudahkan urusan untuk balik ke Malaysia..ingat kan pasal apa..bila google, ada gempa bumi rupanya di sana..huhu..

    ReplyDelete
  7. haritu ada ternmpk ex officer up status kat fb dia, mintak urusan suami & pasukan dia di lombok dipermudahkan urusan untuk balik ke Malaysia..ingat kan pasal apa..bila google, ada gempa bumi rupanya di sana..huhu..

    ReplyDelete
  8. haritu ada ternmpk ex officer up status kat fb dia, mintak urusan suami & pasukan dia di lombok dipermudahkan urusan untuk balik ke Malaysia..ingat kan pasal apa..bila google, ada gempa bumi rupanya di sana..huhu..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -