JAMUAN HARI RAYA KEMAS 2018 SEKOLAH DHIA

JAMUAN HARI RAYA KEMAS 2018 SEKOLAH DHIA - Alhamdulillah dengan izinnya, dapat kami raikan JAMUAN HARI RAYA KEMAS 2018 SEKOLAH DHIA BATRIS...

JAMUAN HARI RAYA KEMAS 2018 SEKOLAH DHIA - Alhamdulillah dengan izinnya, dapat kami raikan JAMUAN HARI RAYA KEMAS 2018 SEKOLAH DHIA BATRISYA. Demi anak, kita WAJIB support. Kali ni, merupakan Dhia pertama kali bersekolah dan dan pertama kali Dhia sambut jamuan JAMUAN HARI RAYA KEMAS 2018 SEKOLAH DHIA


JAMUAN HARI RAYA KEMAS 2018 SEKOLAH DHIA
Napa ntah spoil muka mummy tu ha :(

JAMUAN HARI RAYA KEMAS 2018 SEKOLAH DHIA
Gambar fresh dari phone, malas nak edit hehe

JAMUAN HARI RAYA KEMAS 2018 SEKOLAH DHIA


JAMUAN HARI RAYA KEMAS 2018 SEKOLAH DHIA



JAMUAN HARI RAYA KEMAS 2018 SEKOLAH DHIA


Secara tak langsung, Dzal Aidi Fiqry yang mulanya tak suka bersekolah, timbul rasa seronok. Dan, tak sabar nak sekolah tahun depan.


JAMUAN HARI RAYA KEMAS 2018 SEKOLAH DHIA



JAMUAN HARI RAYA KEMAS 2018 SEKOLAH DHIA


Dzal seronok dapat bermain dengan kawan-kawan Dhia. Memang masa JAMUAN HARI RAYA KEMAS 2018 SEKOLAH DHIA kami biarkan mereka mixed around.

Okay, timbul entri tentang SEKOLAH KEMAS Dhia. Sebab baru ni, mummy terperasan FB MESEJ seseorang.

Anak beliau sempat daftar di TABIKA KEMAS, beliau dapat tahu KEMAS OPEN FOR REGISTRATION dari blog mummy. Alhamdulillah, bersyukur dapat berkongsi maklumat yang baik dengan pembaca blog mummy.

Ada beberapa soalan dari beliau tentang perkembangan Dhia 5 tahun di sekolah TABIKA KEMAS.

Dari mummy, share personally dengan beliau. Ada baiknya, mummy share di blog ni. Sedikit sebanyak, dapat pembaca lain ilmu yang tak seberapa dari mummy.

PERKEMBANGAN DHIA SELAMA DI TABIKA KEMAS



JAMUAN HARI RAYA KEMAS 2018 SEKOLAH DHIA


JAMUAN HARI RAYA KEMAS 2018 SEKOLAH DHIA
geng mak-mak dan AJK KEMAS hehehe

JAMUAN HARI RAYA KEMAS 2018 SEKOLAH DHIA
Mummy ni, nama je AJK hehehe


Awal-awal sesi persekolahan Dhia, mummy memang plan nak sekolahkan Dhia di TABIKA KEMAS je. Sebab dekat dengan rumah. Tak perlu nak risau kalau terlambat tercepat ambil dan menghantar Dhia.

Buat masa ni, pergi sekolah..mummy akan menghantar Dhia. Manakala, waktu balik sekolah. Daddy akan pick up Dhia.

Syukur alhamdulillah, urusan kami tahun ini di permudahkan dalam mencari rezeki dan urusan anak-anak juga.

Walaupun, ada benda yang kami terpaksa korbankan. Ada pertikaian juga dari mulut orang. Tapi,...ahhh lantak la. Bukan mulut mereka yang berikan rezeki buat kami. Kan?


Teaser sket, hehe yang sompat di videokan


Berbalik kepada perkembangan Dhia. Selama bersekolah di KEMAS selama 7 bulan, Dhia dah boleh baca beberapa perkataan. ABC, 123 hingga 100 pun dah lancar. Beberapa bacaan doa seperti doa makan, sudah makan, masuk tandas, keluar tandas, naik kenderaan, keluar rumah dan dain-lainD Dhiadah hafal. Mewarna pun dah cantik. Bab mewarna nanti mummy share di entri blog lain ye.

Mummy tak memaksa atau menekankan Dhia sangat bab belajar. Sebab Dhia baru 5 tahun. Semua kerajinan tu, datang dari Dhia sendiri. Dan, cikgu Dhia yang banyak membantu.

Bagi mummy, dah cukup bersyukur sangat Dhia nak bangun pagi ke sekolah dan tak suka ponteng sekolah. 

Sebelum Dhia masuki alam persekolahan, Dhia bukan seorang morning person yang bangun awal pagi. Sebab Dhia di jaga oleh tok mak di rumah tok mak. Jadi, memang mummy tak pernah kejutkan Dhia awal pagi sebelum pergi kerja.

TABIKA KEMAS ni, ada menyediakan 2x makan. Pada waktu pagi dan tengah hari. Pemakanan dan menu di pantau nutrisinya. Bukan carca marba punya menu ye.

Bagus atau tidak bersekolah di TABIKA KEMAS? Erm, next year 2 orang anak kami akan bersekolah di TABIKA KEMAS ini lagi. Kita tengok pulak perkembangan Dzal (anak lelaki) macamana hehehe.

You Might Also Like

11 comments

  1. Meriahnya sambutan Hari Raya sekolah Dhia.

    ReplyDelete
  2. dulu orang under estimated tadika kemas kan..sebenarnya ok je tadika kemas ni...si kembar pun sekolah tadika kemas..oke jer diorang..sekejap je hafal segala ABC, 123 dan ayat2 hafazan...

    ReplyDelete
  3. Celebrate hari malam ke?
    Meriah juga sambutan

    ReplyDelete
  4. wah walaupun malam. meriah juga yer.. tengah pikir2 nak hantar anak kemas juga utk 4 tahun.. nak bagi main2 je dulu sambil belajar

    ReplyDelete
  5. tadika Qaseh br buat jamuan raya isnin lepas tapi untuk students dan teachers je..

    ReplyDelete
  6. Buat malam ye jamuannya.. Senang mak bapa nak pergi..

    ReplyDelete
  7. Seronok ya anak-anak ada jamuan Hari Raya kat sekolah..

    ReplyDelete
  8. seronok nyer, alin. meriah. ceria gembira semua.

    aida pernah nak anta kakak-kakak ke kemas.
    tapi takde jaga sampai ptg, alin. tu yg anta ke tadika byr.
    memana pun sama aje. bergantung kpd cikgu & anak.
    lgpun setakat mana kita nak force anak kita, kan.
    now ijat kat pasti. next year 7 thn. baru ok, alin.
    anak lelaki aida ni, jauh beza dgn kakak-kakak :)
    manja nyer berbakul. kita buka buku, dia nangis.
    kita buka buku, dia merajuk... hadoi lah! :) ha ha ha ha

    ReplyDelete
  9. sekolah mana2 pun sama je..aunty dulu pun tadika perpaduan je.. ;)

    ReplyDelete
  10. sekolah mana2 pun sama je..aunty dulu pun tadika perpaduan je.. ;)

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -