BALNEUM INTENSIV - BYE BYE KULIT KERING !

BALNEUM INTENSIV - BYE BYE KULIT KERING ! - Assalamualaimum, Selamat pagi semua. Siapa yang ada masalah macam mummy iaitu kulit kering? Ye...

BALNEUM INTENSIV - BYE BYE KULIT KERING ! - Assalamualaimum, Selamat pagi semua. Siapa yang ada masalah macam mummy iaitu kulit kering? Yezza, sep sket ! Kulit mummy boleh di kategorikan sebagai kulit kering juga tapi, taklah terlalu kering. Almaklumlah umur dah nak meningkat ke 4 series, memang kulit mudah keringlah kan. Kalau tak di jaga kulit kering ni, mummy risau akan jadi lain pulak.

BALNEUM INTENSIV - BYE BYE KULIT KERING ! 


Untuk elakkan kulit mummy menjadi kering dengan teruk. Ada baiknya mummy mencari solusi kepada kulit kering mummy ni terlebih dahulu. Setuju tak? Usaha tangga kejayaan..gituuu hehehe

Okay...mummy sebenarnya dah jumpa produk dermatologist tested ni iaitu BALNEUM INTENSIV. Produk juga recommended by the doctors tau. Yang mummy suka, produk tak ada bahan pengawet, pewangi dan pewarna. 100% selamat.

BALNEUM INTENSIV mempunyai 3 rangkaian produk yang boleh membantu kulit menjadi lembap dan tidak terlalu kering. 3 rangkaian tersebut ialah BALNEUM INTENSIV WASH, CREAM dan LOSYEN.




BALNEUM INTENSIV keluaran Zuelig Pharma

BAHAYA KULIT KERING.

Sebelum mummy cerita lanjut tentang 3 rangkaian dari BALNEUM INTENSIV ni. Meh mummy cerita dulu tentang bahaya kulit kering. 

Kalau tak bahaya, tak adalahamummy beria-ia nak merawat kulit kering. Ye dak? 

Antara bahaya kulit kering adalah seperti:-

1. Kulit kering akan menyebabkan penampilan kurang menarik. Kulit akan nampak sedikit kusam dan kurang bermaya.

2. Garis-garis halus tampak lebih ketara apabila kulit kita menjadi kering dan akan cepat berkedut.



3. Kulit kering mengurangkan perlindungan kulit sehingga kulit lebih sensitif dan boleh menyebabkan alergi dan iritasi pada bahan kosmetik atau skincare. Jika dibandingkan dengan orang yang kulitnya lembap.

4. Kulit kering lebih mudah terkena jangkitan kuman kerana kulit kering mempunyai ruangan mikro yang memudahkan kemasukan kuman melalui kulit. Juga boleh tingkatkan risiko infection pada kulit.

5. Kulit yang kering juga mudah rapuh cepat luka dan melecet. 

6. Kulit kering mudah kulit menjadi gatal dan rasa gatal. 


BALNEUM INTENSIV WASH


Macamana mummy jaga kulit dari kering dengan BALNEUM INTENSIV ?

Pertama sekali mummy gunakan pencucinya iaitu BALNEUM INTENSIV WASH Untuk mencuci badan, tangan dan wajah. 

Jangan tak tahu ! BALNEUM INTENSIV WASH ni boleh di jadikan syampu juga, tau dengan BALNEUM INTENSIV WASH 😉 yang di edarkan oleh Zuelig Pharma.


Jimat banyak, sebab dah boleh jadi pembersih head to toe.



BALNEUM INTENSIV WASH mengandungi lipid emolien untuk melindungi kulit daripada kehilangan lembapan. 😊

Balneum Intensiv Wash juga mengawal keseimbangan minyak dan kelembapan dalam kulit secara semula jadi.

Yang paling BEST Balneum Intensiv tidak mengandungi bahan pewangi, pengawet atau warna tambahan.

Balneum Intensiv hanya mengandungi bahan-bahan terpilih di iktiraf melalui piawai dermatologi.

Paling best ianya ialah SOAP FREE


CARA PAKAI BALNEUM INTENSIV WASH



Mudah je nak gunakan BALNEUM INTENSIV WASH

1. Basahkan tapak tangan
2. Picitkan sebanyak mana yang ingin di gunakan BALNEUM INTENSIV WASH
3. Ratakan di ke seluruh badan
4. Bilas hingga bersih !

Lepas siap, memang rasa fresh dan kulit tidak tegang !


BALNUEM INTENSIV LOTION

Selepas selesai membasuh dan mencuci dengan BALNEUM INTENSIV WASH

Mummy gunakan BALNEUM INTENSIV LOTION untuk mengekalkan kelembapan kulit di tangan dan kaki.




Apa yang mummy suka dengan BALNEUM INTENSIV LOTION sebab ianya mengandungi minyak soya. Kita sendiri pun tahu kelebihan soya kan? Apa tak tahu? Kenalah google gitu hehehe.



CARA PAKAI BALNEUM INTENSIV LOTION

Cara pakai BALNEUM INTENSIV LOTION senang juga, picit dan sapukan di kulit bahagian tangan dan kaki. Dalam masa 2 hari dah boleh nampak perubahan !



Tekstur BALNEUM INTENSIV LOTION yang tidak berapa pekat, cair dan mudah keluar dari botol. Tak perlu picit  kuat sangat !


BALNEUM INTENSIV CREAM



Yang ketiganya, mummy nak perkenalkan BALNEUM INTENSIV CREAM di mana krim ini agak sedikit pekat berbanding losyen tadi. 


BALNEUM INTENSIV CREAM serta semua rangkaian BALNEUM (ada cerita kat atas) mengandungi emulsi minyak dalam air dengan kandungan lipid tinggi serta mengandungi emolien dengan pelembap intensif.

Krim ini juga mengandungi bahan-bahan semula jadi yang membantu kulit menjadi sihat dan membantu kulit kering mengekalkan kelembapan 

Jangan risau tentang bahan di dalamnya. Bahan-bahan dalam BALNEUM INTENSIV ini dermatologists tested, tiada pewarna, riada pewangi, bahan pengawet dan sangat selamat di gunakan utuk kanak-kanak serta orang dewasa. 

Boleh di pakai di tangan juga muka.

CARA PAKAI BALNEUM INTENSIV CREAM



Mummy suka sangat dengan krim ni. Sebab teksturnya yang tak melekit dan lembut.  Muka nampak lembap dan bermaya !




Cara pakai BALNEUM INTENSIV CREAM mudah je, picit da sapukan di tempat yang perlu sehingga rata.



Isi kandungan produk Balneum Intensiv :

Balneum Intensiv Wash  - 200ml 
Balneum Intensiv Lotion - 200ml
Balneum Intensiv Cream - 50g



Di kilangkan oleh Almirall Hermal German. Di edarkan oleh Zuellig Pharma Sdn Bhd

SEBELUM DAN SELEPAS MENGGUNAKAN BALNEUM INTENSIV

Di sini, mummy tunjukkan gambar tangan mummy sebelum dan selepas memakai Balneum Intensiv. Jangan fokus pada warna je, sebab tu pencahayaan. Lihat pada tekstur kulit tu ye.


Sebelum, nampak kering kulit mummy kan (gambar siang) nampak cerah putih



Selepas pakai nampak kelembapannya (ni gambar malam)


JOM DAPATKAN BALNEUM INTENSIV SEKARANG !



Mummy dah pakai set Balneum intensiv, memang nampak kesan positif dalam masa beberapa hari. 

Kulit kering yang selalu bila di garu, nampak kesan putih tu pun, dah tak ada. Highly recommended this products !

Di mana boleh dapati produk Balneum Intensiv ? Okay, produk Balneum Intensiv boleh di dapati di farmasi dan pasaraya terpilih.

Untuk online pun ada juga, boleh dapati di Lazada atau Shopee !

You Might Also Like

9 comments

  1. First time baca tentang product ni..nampak bagus dan bdrkbdrkesan untuk kulit kering..akak kerja dalam aircond dan semestinya perlukan product untuk elakkan kulit kering..nak cari la product ni

    ReplyDelete
  2. Menarik nie Linda.. jimat kan. Kak Sue pun jenis kulit kering, boleh cuba nanti..

    ReplyDelete
  3. First time tau pasal produk ini.. Nampak menarik untuk dicuba..

    ReplyDelete
  4. wah kena cuba ni, memang dah lama cari produk macamni

    ReplyDelete
  5. produk baru yeak, mummy..tak pernah nmpk brand ni...

    ReplyDelete
  6. produk baru yeak, mummy..tak pernah nmpk brand ni...

    ReplyDelete
  7. Boleh cuba ni kak. Ana pun kadang kulit jadi kering.

    ReplyDelete
  8. Macam menarik ja ni kak. First time dengar produk mcm ni. Boleh try nanti. Aina pun jns kukit kering kak.

    ReplyDelete
  9. WAHHH PRODUK BARU LAH CANTIKLAH KAK LINDA NANTI

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -