DHIA JADI DOKTOR

DHIA JADI DOKTOR - Kemahen anak dara mummy ni ha nak jadi Doktor katanya. Siap specific, doktor sakit puan. Gynea lah tu kekonnnya, suka sa...

DHIA JADI DOKTOR - Kemahen anak dara mummy ni ha nak jadi Doktor katanya. Siap specific, doktor sakit puan. Gynea lah tu kekonnnya, suka sangat dengan ibu mengandung dan sambut orang beranak. Hehe. Mungkin pengalaman Dhia melihat mummy mengandung baby Daim tahun lepas. 

Masa mummy mengandungkan baby Daim, Dhia siap paksa mummy minum susu lagi tu. Kemahen ! Mana dia tahu ntah ! Tak apa lah Dhia, mummy sentiasa doakan yang baik untuk Dhia dan adik-adik. Tak kisah jadi apa pun, asalkan rezeki yang HALAL !

DHIA JADI DOKTOR




DHIA JADI DOKTOR - Kemahen anak dara mummy ni ha nak jadi Doktor katanya. Siap specific, doktor sakit puan. Gynea lah tu kekonnnya, suka sangat dengan ibu mengandung dan sambut orang beranak. Hehe. Mungkin pengalaman Dhia melihat mummy mengandung baby Daim tahun lepas.     Masa mummy mengandungkan baby Daim, Dhia siap paksa mummy minum susu lagi tu. Kemahen ! Mana dia tahu ntah ! Tak apa lah Dhia, mummy sentiasa doakan yang baik untuk Dhia dan adik-adik. Tak kisah jadi apa pun, asalkan rezeki yang HALAL !    DHIA JADI DOKTOR

Cita-cita nak jadi doktor. So, masa sekolah KEMAS Dhia ada buat sesi foto. Dhia memilih memakai pakaian doktor. 

Suka sangat dapat bergambar dengan pakaian doktor ni. Setiap hari Dhia remind mummy, Dhia nak jadi doktor yang belum baby keluar tau mummy. Dhia tak nak jadi doktor baby yang dah keluar. Okay lah Dhia..sesama lah kita doa ye !

Mummy dok teringat masa sekolah dulu. Kalau cikgu tanya dah besar nak jadi apa? Memanjang je, jawapan mummy nak jadi pramugari. Persan cantik dan tinggi kot ! Hahaha.

GAMBAR KONVO DHIA


DHIA JADI DOKTOR - Kemahen anak dara mummy ni ha nak jadi Doktor katanya. Siap specific, doktor sakit puan. Gynea lah tu kekonnnya, suka sangat dengan ibu mengandung dan sambut orang beranak. Hehe. Mungkin pengalaman Dhia melihat mummy mengandung baby Daim tahun lepas.     Masa mummy mengandungkan baby Daim, Dhia siap paksa mummy minum susu lagi tu. Kemahen ! Mana dia tahu ntah ! Tak apa lah Dhia, mummy sentiasa doakan yang baik untuk Dhia dan adik-adik. Tak kisah jadi apa pun, asalkan rezeki yang HALAL !    DHIA JADI DOKTOR

Kesekejapan je Dhia dah besar...dah konvo sekolah pun. Awal nau nau pakai baju konvo ye, nak hehe.

Tak berapa sedih sangat lah..sebab next year sekolah sini lagi. Insyaallah !

Senang sambung silibus yang ada. Sebab sekolah ni, cikgu extra mengajar. Ada extra buku, iaitu buku bacalah anakku. Fonik sistem. Alhamdulillah, Dhia yang 5 tahun ni, dah boleh kenal semua huruf dan baca (gabungan dua huruf). 

Terima kasih cikgu !

You Might Also Like

8 comments

  1. Comelnya Dhia jadi doktor! Mesti adik-adik Dhia jaga dengan kasih sayang. Semoga tercapai impian Dhia :D

    ReplyDelete
  2. semoga cita cita dhia tercapai. bagus lah kecik kecik dah ada minat

    ReplyDelete
  3. Comelnyaa....aunty doakan Dhia berjaya dalam menggapai cita- cita..belajar rajin2 tau

    ReplyDelete
  4. Comelnya Dhia.. Semoga usaha Dhia dalam mengejar cita-cita sebagai doktor dipermudahkan.. Aamiin..

    ReplyDelete
  5. Comel Kakak Dhia.. semoga capat cita-cita Dhia nak jadi doktor tau.. aamiin ya rabb..

    ReplyDelete
  6. comelnya dhia! bestnya kecik kecik dah grad haha

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -