Artworks Dhia dan Dzal Menggunakan Water Color

Artworks Dhia dan Dzal Menggunakan Water Color - Dhia dah belajar mewarna menggunakan water color di Tabika KEMAS. So, bila pi kedai dan D...

Artworks Dhia dan Dzal Menggunakan Water Color - Dhia dah belajar mewarna menggunakan water color di Tabika KEMAS. So, bila pi kedai dan Dhia ternampak water color. Mesti minta set water color. 

Baru ni, mummy bawa mereka ke kedai RM2 KEDAI ECO. Dia ternampak set berus, water color dan kertas untuk mewarna satu set. Terus minta mummy belikan. Dzal pun sama nak satu set juga. Dzal pilih yang glitters. Tak pe lah, bukan selalu pun depa mewarna menggunakan water color. 1st time buat kat rumah dan kebetulan pulak cuti panjang.

Artworks Dhia dan Dzal Menggunakan Water Color 


Artworks Dhia dan Dzal Menggunakan Water Color


Artworks Dhia Menggunakan Water Color. Ada 5 gambar, baru siap 2 gambar. Tak boleh lama lama mewarna sebab baby Daim tu pun sibuk nak join sekali.

Ni gambar gegar sebab Daim Naufal datang nak kacau. Hehe mummy cepat-cepat minta depa kemas lelaju

Artworks Dhia dan Dzal Menggunakan Water Color

Ni pula...Artworks Dzal Menggunakan Water Color . Dzal belum bersekolah lagi. Tapi, dah mula mengikut aktiviti kakak Dhia. Mewarna ni salah satu latihan gerak tangan Dzal.


Supaya next year..bila nak sekolah tak lah keras tangan Dzal untuk pegang pensil mahupun alatan mewarna.

Cuti hujung minggu ni pun, plan nak buat aktiviti artworks anak-anak lagi. Mungkin kedai RM2 KEDAI ECO juga jadi pilihan hehe 

Mentang-mentang kedai RM2 KEDAI ECO tu sebelah taman rumah kami je hehehe.

You Might Also Like

11 comments

  1. Okey tue bgi dorang belajar camni.. Better dri gadget..

    ReplyDelete
  2. Wahhhh pandai dhia guna water color. Nampak nice je. Seronok time mcm ni ajar derang artwork. Kita pun join skali.

    ReplyDelete
  3. anak2 mmg suka guna water color. memang messy sikit tapi elok utk gross motor

    ReplyDelete
  4. dulu aunt nieyl pun suka color guna water color ni dari pensel color

    ReplyDelete
  5. Bagus buat aktiviti macam nie dengan anak-anak Linda. Best lah kedai RM2 Eco dekat dengan rumah..

    ReplyDelete
  6. seronok anak-anak main watercolor.. Liez ada masa bagi anak-anak main watercolor sbb tgkmood rajin taknak berkemas dgn basah-basah dgn comot lantai ke..

    ReplyDelete
  7. seronok anak-anak dengan aktiviti macam ni

    ReplyDelete
  8. galakan untuk anak-anak kan...menyemai minat dari awal

    ReplyDelete
  9. bagus lah anak-anak kak minat mewarna menggunakan water colour..syabas!cantik diorang mewarna

    ReplyDelete
  10. Berbaloi beli di kedai Eco RM2 tu.. Anak anak puas beraktiviti..

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi singgah dan komen. Nanti saya blogwalking kembali ye :) - Linda -